Casă și grădină

Sfaturi de protecție și îngrijire pentru lemn – așa stau grădina de grădină mult timp!

Sfaturi de îngrijire pentru magazie de grădină din lemn-verandă-mică-fațadă-vopsită în roșu

Lemnul nu este doar un material natural, ci și un material de construcție foarte durabil atunci când este îngrijit corespunzător. Din acest motiv, mulți grădinari hobby o folosesc pentru casa de grădină de acasă: casa din lemn are un aspect cald, natural, iar materialul de construcție asigură un climat interior plăcut. Pentru ca bucuria „camerei dvs. la țară” să nu fie stricată, ar trebui să vă gândiți la îngrijirea corectă a lemnului înainte de a construi. Cu aceste sfaturi de protecție și îngrijire pentru lemn, acesta va rămâne frumos mult timp!

Sfaturi de protecție și îngrijire pentru case de grădină din lemn

Sfaturi de îngrijire pentru sculele de grădină din lemn vopsite în negru-exterior-verde-interior

Există câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare înainte sau în timpul fazei de construcție pentru a crește durata de viață a magaziei de grădină:

– Ai grijă la unul fundație stabilă fără depresiuni și indentări precum și o bună izolație împotriva umezelii și a frigului de pe substrat.

– Asigurați-vă că vă uitați la Partea meteo a casei, dacă este posibil, nici ferestre, nici uși deoarece oferă o țintă deosebit de bună.

– Asigurați-vă că tratați lemnul înainte de asamblare cu conservanți ai lemnului sau produse de îngrijire a lemnului, astfel încât punctele de conectare ulterioare să fie, de asemenea, protejate în mod adecvat.

Mobilier de iarnă din lemn: Sfaturi pentru îngrijire și curățare

Procesul Shou-Sugi-Ban: carbonizarea lemnului protejează fațada

Sfaturi pentru curățarea mobilierului de grădină – punerea în formă pentru sezonul în aer liber

Protecția lemnului față de îngrijirea lemnului: de câtă protecție are nevoie grădina?

Îngrijirea lemnului © fotoknips

Sfaturi de îngrijire pentru lemn Îngrijirea lemnului-punte-lăcuire

Mulți grădinari hobby sunt confuzi cu privire la măsura în care îngrijirea lemnului diferă de protecția lemnului și care dintre produsele corespunzătoare este potrivită pentru tipul lor de lemn. De fapt, un adevărat produs de „protecție a lemnului” este un produs cu ingrediente chimice care pătrund adânc în lemn și, prin urmare, sunt o măsură obligatorie pentru structurile portante. Aceste produse sunt împărțite în clasele de Conservanți din lemn cu insecticide Efect și în așa-numitul “Agent barieră burete”, care protejează lemnul de ciuperca periculoasă a petelor albastre. Ambele clase de produse sunt supuse aprobării.

Pentru magazii de grădină, protecția lemnului cu ingrediente chimice nu este nicidecum necesară – mai ales că produsele corespunzătoare nici măcar nu sunt disponibile laicilor. Factorul decisiv aici este mai presus de toate protecție fizică împotriva diferitelor condiții meteorologice precum radiații UV puternice, căldură extremă, frig și umiditate. Cel mai bun mod de a vă proteja magazia de grădină de acești „dușmani naturali” este să îngrijiți corect lemnul încă de la început și, dacă aveți dubii, să lucrați cu lacuri, glazuri sau vopsele pentru lemn pentru a oferi casei dvs. un strat protector suplimentar..

Sfaturi de îngrijire pentru lemn: Ulei sau lac?

În legătură cu îngrijirea lemnului, vopseaua este adesea menționată ca fiind cea mai bună variantă de protecție. De fapt, lacul protejează lemnul de lumina soarelui și de umezeală, dar nu conține ingrediente nutritive care ar aduce beneficii lemnului însuși. Din acest motiv, fiecare tip de lemn trebuie tratat întotdeauna cu un ulei de îngrijire înainte de vopsire.

Cum funcționează diferitele produse

Sfaturi de îngrijire pentru ilustrație comparativă pentru lemn, ulei, vopsea și protecția lemnului

Între lacuri, glazuri și culori: care protecție a lemnului pentru care lemn?

Există tipuri de lemn, cum ar fi soiurile tropicale Bangkirai și tec, ale căror ingrediente active din propria specie le fac rezistente la ciuperci albastre și la multe tipuri de insecte. Datorită interesului internațional în creștere pentru durabilitate ecologică Astăzi, însă, multe case de grădină sunt fabricate din păduri locale – de exemplu varianta Palmako din molid nordic. Specii native ca Molid, pin, stejar și castan dulce, care sunt adesea folosite pentru casele de grădină nu au uleiuri esențiale adecvate și, prin urmare, necesită de obicei o protecție suplimentară în plus față de tratamentul prealabil cu uleiuri de îngrijire.

sfaturi de îngrijire-lemn-tipuri de lemn-rasinoase-masă-lemn-tare

Și așa aveți grijă de lemn: Practic, fiecare lemn are nevoie de îngrijire adecvată și protecție adecvată împotriva intemperiilor. Cu toate acestea, există o subdiviziune în Rasinoase ca molidul și pinul și în Lemn de esență tare cum ar fi stejarul și castanul, deoarece acestea au rezistențe diferite specifice speciilor la infestarea dăunătorilor și influențele meteo. Pentru o clasificare mai precisă, diferitele tipuri de lemn sunt împărțite în așa-numitele “clase de durabilitate”, din care este posibil să se vadă exact ce tipuri de lemn sunt în mod natural foarte rezistente și ce tipuri necesită protecție suplimentară prin acoperiri adecvate.

Sfaturi de îngrijire pentru magazii de grădină din lemn-pe-care-le-alegeți-tip-lemn

Adesea tot ceea ce este necesar pentru lemnul dur este o glazură care protejează împotriva condițiilor meteorologice normale și în care bobul natural al lemnului rămâne vizibil (mai multe sfaturi pentru protecția lemnului pe termen lung). O posibilă alternativă la glazura „simplă” este „glazura de protecție a lemnului”, care conține și biocide care protejează suprafața lemnului de atacul fungic și al insectelor. Rășinoasele trebuie tratate cu un lac sau o vopsea pe bază de ulei, pe lângă glazură, deoarece acestea protejează împotriva radiațiilor UV, umezelii și căldurii extreme. Atât lacul, cât și culoarea lemnului acoperă bobul natural al lemnului – dar dacă alegeți o culoare a lemnului cu pori deschisi ca finisaj de vopsea, lemnul poate respira în continuare sub culoarea.

Concluzie: stabiliți-vă singur prioritățile

Ce protecție pentru lemn sau îngrijirea lemnului acordați adăpostului dvs. de grădină depinde în cele din urmă de dvs. Cu toate acestea, este important să aveți clar acest lucru, ce tip de lemn folosiți și ce cerințe specifice are acest tip asupra mediului său. În orice caz, trebuie să vă asigurați un tratament adecvat cu ulei de întreținere înainte de orice vopsire – și dacă vopsiți, asigurați-vă că reînnoiți vopseaua în mod regulat.