Casă și grădină

Securitate la domiciliu – „Majoritatea accidentelor se întâmplă în casă”

Securitate la domiciliu - sfaturi și trucuri

Zicala „Majoritatea accidentelor se întâmplă în gospodărie” nu este o coincidență: de fapt, numai în Germania, peste 2,7 milioane de accidente se întâmplă în fiecare an în casă. În cele mai multe cazuri, acestea sunt căderi care au ca rezultat entorse, oase rupte, ligamente rupte și tulpini. Persoanele în vârstă sunt afectate în mod special, deoarece se supraestimează adesea și, prin urmare, se pun în pericol în mod neintenționat. Motivul pentru aceasta este că oamenii tind să se simtă mai în siguranță într-un mediu familiar și să se acorde mai puțină atenție – presupun doar că nu se poate întâmpla nimic. Cine nu o știe: în grabă, scara fixă ​​sau treptele nu sunt trase, ci în schimb s-au urcat pe o cutie sau, și mai rău, pe un scaun oscilant pentru a ajunge la ceva înalt. De cele mai multe ori merge bine, dar există întotdeauna accidente mici și mari în acest sens. Astfel de cazuri apar într-un mod foarte clasic, de exemplu atunci când este necesară curățarea primăverii și casa sau apartamentul sunt curățate complet. Potrivit Oficiului Federal de Statistică, germanii sunt, de asemenea, deosebit de neglijenți atunci când vine vorba de îmbrăcămintea adecvată. De exemplu, doar fiecare a treia persoană îmbracă pantofi robusti în loc de papuci, flip-flops sau chiar pantofi cu toc înalt atunci când vine vorba de curățare. Un alt motiv comun pentru accidente este lipsa de concentrare cauzată de oboseală. Pentru mulți oameni, totuși, acest lucru nu este adesea un obstacol în calea amânării pur și simplu a curățării sau a altor treburi casnice. Cel puțin 48% dintre cei chestionați au declarat că nu s-au abătut de la treburile casnice chiar și atunci când erau epuizați sau obosiți.

Securitate pentru casă – securizarea scărilor

Siguranță-acasă-scări-siguranță pentru copii

Pentru a vă asigura securitatea în interiorul celor patru ziduri, este important să dezvoltați o conștientizare sensibilă a pericolelor. În acest scop, locuitorii unei gospodării ar trebui să se conștientizeze că ar trebui să fie necesară prudență și în mediul lor familiar. În acest sens, trebuie luate în considerare câteva sfaturi utile:

Dacă te îmbraci corect, poți evita multe accidente în gospodărie. Mănușile și cârpele de gătit, de exemplu, fac munca în bucătărie mai sigură, dar merită să purtați mănuși, protecție auditivă și ochelari de protecție pentru diferite tipuri de lucrări meșteșugărești. De asemenea, nu trebuie uitat: purtarea de haine largi sau foarte detaliate se poate încurca rapid undeva. Prin urmare, articolele de îmbrăcăminte strânse sunt mai potrivite, de exemplu, atunci când lucrați cu mașini sau când lucrați între piese de mobilier cu multe margini mici. De asemenea, are sens să legați părul împreună și este mai bine să evitați bijuteriile libere.

Scările, în special, sunt concepute pentru ca rezidenții să se împiedice și să cadă pe o treaptă. Din nou, vânătăile, fracturile și chiar contuziile nu sunt neobișnuite. Din această cauză, ar trebui luate unele măsuri de siguranță cu scările. În plus față de încălțămintea antiderapantă, ar trebui mai întâi să vă asigurați că există o vedere clară atunci când urcați sau coborâți – acest lucru nu este cazul dacă, de exemplu, coșul de rufe este transportat în fața stomacului. Se poate întâmpla rapid ca vizualizarea pașilor individuali să fie blocată și un pas în gol. Mai mult, cu siguranță are sens că scările sunt prevăzute cu balustrade și balustrade. Dacă vrei să fii sigur și aici, poți echipa treptele cu iluminare adecvată.

Securitatea locuinței – siguranța copiilor

Siguranța la domiciliu a copiilor protejează-evită-accidentele

Unul dintre cele mai importante puncte este siguranța copiilor în casă. Conform Familie.dÎn fiecare an sunt peste 200.000 de accidente cu copii în casă care ar putea fi evitate cu puțin mai multă precauție și protecție. Aici este important ca apartamentul să fie văzut mai întâi prin ochii copiilor: adulții trebuie să-și îndoaie genunchii și să privească perspectiva din care tinerii trăiesc acasă. Ce se poate realiza, pentru ce instrumente sunt necesare și pentru ce obiecte par interesante? S-a făcut deja un început bun atunci când, pe de o parte, scările sunt asigurate suplimentar (de exemplu printr-o grilă) și, pe de altă parte, prizele sunt prevăzute cu protecție. Nici alarmele de fum nu trebuie neglijate și pot salva vieți dacă izbucnește brusc un incendiu. Cu toate acestea, când vine vorba de siguranța copiilor, ar trebui luate în considerare multe alte domenii. Povești verzi a scris un articol foarte detaliat pe această temă, în care, printre altele, sunt discutate mai detaliat pericolele din bucătărie, evitarea căderilor de la ferestre și rafturi sau facilitățile importante din camera copiilor.

Securitate la domiciliu – obiecte ascuțite și ascuțite

Siguranță-evitare-accidente-la-bucătărie

Înțeles, riscul tăierilor este deosebit de ridicat în bucătărie, deoarece aici se află majoritatea ustensilelor de bucătărie ascuțite sau ascuțite și a numeroaselor cuțite. Pentru a minimiza riscul, cel mai bine este să păstrați cuțitele de bucătărie într-un bloc de cuțite, în timp ce dispozitivele precum blenderul sau feliatorul de legume ar trebui să fie ținute la îndemâna copiilor. De asemenea, se recomandă prudență atunci când o mare varietate de aparate de bucătărie sunt curățate manual, deoarece cuțitele unui mixer, de exemplu, sunt foarte ascuțite și o tăietură poate fi periculoasă. Chiar și spuma detergentului poate deveni uneori un obstacol, și anume atunci când îndepărtează vederea vaselor de spălat și utilizatorul apucă un cuțit ascuțit atunci când atinge apa.

Siguranță la domiciliu – otrăvire

Siguranță-evitare-otrăvire la domiciliu

Substanțele chimice sau fumurile toxice pot fi, de asemenea, o problemă. Prin urmare, agenții chimici de curățare ar trebui evitați, dacă este posibil, mai ales că există multe alternative mult mai puțin periculoase în zilele noastre. În general, agenții de curățare și solvenții, precum și toate medicamentele existente ar trebui să fie depozitate cât mai bine posibil, astfel încât copiii să aibă altfel acces ușor. Și aici sunt afectați în primul rând copiii care consumă remedii fără banuială sau sunt atrași de culorile cele mai puternice ale remediilor chimice..

Securitate la domiciliu – electricitate

Securitate-acasă-conexiune electrică-sigur

Curentul electric este ceva atât de luat în considerare în zilele noastre încât mulți oameni subestimează și nu îl percep ca pe o posibilă amenințare. Cu toate acestea, tensiunea electrică nu poate fi percepută până când nu atingeți o parte sub tensiune – în acest caz poate apărea un șoc electric dureros. Dacă partea corespunzătoare poate fi eliberată din nou, o astfel de lovitură în gospodărie nu este de obicei rea, dar se poate dovedi, de asemenea, diferit: în anumite circumstanțe, sarcina curentă poate provoca crampe ale mușchilor mâinii și brațului și partea corespunzătoare poate nu mai fi dat drumul. Atunci șocul electric presupus ușor poate fi fatal. În plus, este vorba în principal de scurtcircuite, defecte tehnice sau dispozitive electrice care nu au fost oprite corespunzător, care sunt printre cele mai frecvente cauze de incendiu în gospodăriile private..

Siguranța la domiciliu – substanțe periculoase în gospodărie

Siguranța-la-domiciliu-toxine-ușor-recunoscute

Substanțele periculoase sunt prezente și în multe locuri din casă. La prima vedere, agenții inofensivi, cum ar fi îngrășămintele florale, spray-urile hidroizolante sau produsele de curățare a toaletelor, nu par să reprezinte o amenințare, dar substanțele toxice pot prezenta riscuri pentru oameni, animale și mediu. Nu degeaba reglementările anterioare privind etichetarea substanțelor periculoase au fost înlocuite treptat de așa-numitul Sistem Global Armonizat (GHS) aplicabil la nivel global. Substanțele periculoase pot avea un efect caustic, pot irita pielea, pot fi foarte inflamabile sau chiar foarte toxice, dacă nu sunt letale dacă sunt înghițite, în contact cu pielea sau dacă sunt inhalate. Prin urmare, este deosebit de important să se țină seama de etichetarea pericolelor, care poate fi exprimată în moduri foarte diferite.

Securitatea poate și ar trebui să înceapă mult mai devreme, de exemplu la construirea unei case. Desigur, acest lucru se aplică numai dacă vă construiți propria casă, altfel muncitorii din construcții trebuie să aibă grijă de propriile echipamente de siguranță. Chiar și în cazul renovărilor, o anumită siguranță în muncă are sens, astfel încât să nu se poată întâmpla cu adevărat și lucrarea să poată fi finalizată rapid și fără incidente. Acest articol despre deavita explică ce articole de îmbrăcăminte merită în acest sens și ce instrumente ar trebui să fie disponibile.