Casă și grădină

Remedii la domiciliu pentru țânțari în solul de ghiveci: Cum să alungați țânțarii ciupercii

Dacă o mulțime de muște mici zboară brusc în jurul plantelor în timp ce fertilizează sau udă, acesta este un semn sigur că florile tale sunt infectate de țânțari sciaride. Micile insecte sunt enervante, dar larvele lor sunt mai periculoase pentru plante. Pentru că își mănâncă rădăcinile și îi slăbesc în acest fel. Vestea bună: nu trebuie să recurgeți imediat la pesticide. Există numeroase alternative ecologice. Vă vom spune ce remedii casnice ajută împotriva țânțarilor din solul de ghiveci.

Remediile casnice pentru țânțari în solul de ghiveci: de unde provin musca ciupercii?

De unde provin musca ciupercii din solul de ghiveci

Muștele mici sunt subordonate țânțarilor (Nematocera) și sunt răspândite în natură. Un sol moderat umed oferă cele mai bune condiții pentru ouă și larve. Prin urmare, ele se găsesc adesea în păduri și pe pășuni. Larvele sunt transparente și mici. Locuiesc în pământ aproximativ 7-10 zile, unde se hrănesc cu frunze căzute, scoarță și fire fungice.

Ce mănâncă musca sciaridă?

Ce să mănânci țânțari de ciuperci în solul de ghiveci remedii casnice

Chiar și cu un control atent al calității, nu este întotdeauna posibil să se îndepărteze toate ouăle și larvele din produsele agricole, cum ar fi humus sau sol din ghiveci. Astfel ajung în sere, unde umiditatea solului și temperatura camerei promovează reproducerea și dezvoltarea lor. Deoarece nu există altă sursă de hrană decât plantele în sine, rădăcinile lor încep să se descompună.

Dacă îți pui plantele de casă afară în sezonul cald, acestea pot fi atacate de țânțarii sciarizi. Cei mai mulți grădinari hobby observă infestarea doar în toamnă, când aduc plantele în ghiveci înapoi în casă sau apartament.

Spre deosebire de zona în aer liber, unde păianjenii și păsările prind și mănâncă țânțari, de obicei nu există dușmani naturali în apartament. Prin urmare, se pot reproduce rapid și în masă.

Cât de periculoși sunt țânțarii sciarizi?

Mosuletele sciaridă infestează plantele de interior ce fac

Deci, dacă cumpărați sol nou de ghiveci sau plante tinere, există riscul să aduceți și țoacele sciaride în casa dvs. Larvele și țânțarii nu sunt periculoase pentru oameni, dar plantele tinere pot muri dacă infestarea este deosebit de severă.

Combaterea muscanilor de ciuperci în solul de ghiveci: coacere sau congelare?

Muscile sciarid din solul de ghiveci scapă de idei

Ați cumpărat un sac de pământ și apoi ați observat un roi de țânțari mici când l-ați deschis? Apoi ar trebui să faceți următoarele:

Verificați solul în ghiveci pentru mucegai sau ciuperci. Muscii ciuperci preferă solul umed cu o proporție mare de compost și preferă să mănânce fibre de ciuperci. Dacă găsiți mucegai sau ciupercă, cel mai bine este să aruncați solul în ghiveci.

Dacă solul este infestat doar de țânțari, atunci ar trebui să-l sterilizați mai întâi și abia apoi să-l utilizați. Există două moduri de a face acest lucru: puteți fie steriliza solul din cuptor, fie lăsați-l să înghețe afară când este sub zero.

Scăparea de muschii cu ciuperci: sterilizați solul din ghiveci în cuptor

Sterilizați solul și scăpați de țânțarii sciarizi

Tapetați o foaie de copt cu hârtie de pergament și întindeți pe ea un strat gros de 1 cm de pământ. Apoi încălziți-le timp de aproximativ o jumătate de oră la 200 ° Celsius. Această metodă va ucide atât țânțarii, cât și larvele. Apoi lăsați solul să se răcească la temperatura camerei înainte de al folosi.

Luptați țânțarii în solul de ghiveci: Congelarea funcționează numai într-o măsură limitată

Congelarea țânțarilor în solul de ghiveci nu va funcționa

Următoarea variantă este de a lăsa pământul din ghiveci să înghețe. Mulți grădinari hobby lasă sacul pe balcon sau terasă când temperatura este sub zero. Cu toate acestea, această metodă funcționează doar într-o măsură limitată. Țânțarii din sol nu pot supraviețui la temperaturi sub -16 ° Celsius, dar trebuie să fie expuși la aceste temperaturi câteva zile. Cu toate acestea, deoarece temperaturile scad rar sub -10 grade Celsius chiar și iarna și vremea extremă nu durează zile, probabil larvele vor supraviețui.

Remediile casnice pentru țânțari în solul de ghiveci: Ce ajută cu adevărat împotriva țânțarilor de ciuperci?

Remediile casnice împotriva țânțarilor din vârfurile substratului

Este ușor și sigur să sterilizați solul din ghiveci. Dar ce ar trebui să faci dacă aduci acasă o plantă tânără care este infectată? Apoi sunt posibile următoarele remedii casnice. Deoarece cele mai multe dintre acestea ucid doar larvele, ar trebui să utilizați o capcană pentru țânțari. Capcana galbenă este ecologică și inofensivă pentru sănătate. Atrage țânțarii sciarizi și se lipesc. Lăsați capcana galbenă să funcționeze cel puțin o lună.

Respingeți muscanii cu ciuperci cu zaț de cafea

Folosiți zăpadă de cafea pentru a controla țânțarii de ciuperci

Mulți grădinari hobby cunosc zațurile de cafea în primul rând ca îngrășământ. Dar poate ajuta și cu o infestare cu gnat sciarid. Mai întâi așezați hârtie de copt pe suprafața de lucru și apoi întindeți zațul de cafea peste el. Lasă-l să stea câteva zile până se usucă foarte bine. Abia atunci puteți distribui cafeaua uniform pe solul din ghiveci. Un strat gros de 1,5 cm va împiedica țânțarii să își depună ouăle pe substrat. O cerință importantă pentru ca acesta să funcționeze este ca zațul de cafea să rămână uscat. Prin urmare, udați plantele de interior doar de jos. Umpleți farfurioara de 1,5 cm înălțime cu apă călduță de la robinet. Se aplică următoarea regulă generală: Evitați cu orice preț apariția apei. În acest scop, este mai bine să udați plantele cu ușurință de două până la trei ori pe săptămână decât o singură dată pe scară largă. Așa că pot absorbi câtă apă necesară. După 2 săptămâni, ciupercile de ciuperci ar trebui să dispară complet.

Respingeți țânțarii în solul de ghiveci cu nisip

Scăpați de țânțari în solul de ghiveci cu nisip

Un strat de nisip de cuarț gros de 1,5 cm are un efect similar. Răspândiți-le uniform la suprafață. Și în acest caz se aplică următoarele: udați plantele doar de jos, deoarece nisipul de cuarț trebuie să rămână uscat. Vei scăpa de țânțari după maxim 2 săptămâni.

Remedii casnice pentru țâțe sciarid: lipiți chibrituri în pământ

Luptați țânțarii în sol cu ​​chibrituri

O altă modalitate de a ucide larvele este folosirea chibriturilor. Pentru un ghiveci cu un diametru de 20 cm aveți nevoie de aproximativ 4 chibrituri. Aprindeți două dintre ele, apoi suflați-le. Introduceți toate cele patru (cele două arse și celelalte două) cu capul în jos în suport. Apoi uda planta de sus. Chibriturile conțin sulf, care este distribuit uniform prin apa din substrat. Cât timp durează pentru a scăpa de musca ciupercii depinde de cât de grav sunt infestate plantele tale. De regulă, muștele enervante ar trebui să dispară complet după maximum o lună.

Luptați țânțarii mici cu bicarbonat de sodiu? Mai bine să nu folosiți acest remediu de casă

Pudră de copt pentru respingerea muștelor mici de la plantele de interior

O variantă pe care ar trebui să o evitați este bicarbonatul de sodiu. Este adevărat că larvele cu muște sciaridă îl mănâncă și apoi mor. Dar bicarbonatul de sodiu dăunează plantelor și poate duce la putregai.

Luptați muscanii cu ciuperci cu oțet

Luptați țânțarii din solul de ghiveci cu oțet

Folosind un remediu casnic, puteți obține un efect similar cu cel al unei capcane galbene. Mai întâi umpleți un pahar cu 100 ml apă, apoi 50 ml oțet și 50 ml lichid de spălat. Se amestecă detergentul până se dizolvă complet în apă. Apoi așezați bolul chiar lângă planta afectată. Mirosul oțetului atrage dăunătorii și dacă cad în pahar, nu mai pot zbura.

Luptați țânțarii din solul de ghiveci cu ulei de neem

Pentru a scăpa de țânțari în solul de ghiveci, uleiul de neem

Uleiul de neem este obținut din copacul neem, un lemn din India. Este un ulei parfumat care s-a dovedit în combaterea dăunătorilor din grădină. Pulverizați abundent solul din ghiveci cu ulei de neem și udați planta cu ușurință și numai de jos pentru următoarele trei săptămâni.

Repotezați plantele

A scăpa de țânțari în sol Repotează plantele

Cea mai rapidă modalitate de a controla țânțarii în solul de ghiveci este de a repota plantele. Dezgropați planta și rădăcinile ei, apoi îndepărtați complet solul și spălați rădăcinile sub apă curgătoare. Apoi puteți planta plantele în granule de lut pur. Astfel de granule de lut sunt folosite pentru a crea hidroponie.

Scăpând de muschii cu ciuperci cu nematode

Scăpând de muschii cu ciuperci cu vârfuri de nematode

Ați folosit mai multe remedii casnice pentru țânțari în pământ, dar nu a funcționat? Apoi puteți cumpăra nematode. Nematodele sunt nematode minuscule pe care nu le puteți vedea cu ochiul liber. Printre altele, nematodele se hrănesc cu larvele țânțarilor sciaride și, prin urmare, sunt dușmanii lor naturali. Acestea vin într-un amestec de argilă praf pe care apoi îl adăugați în apă și amestecați bine. Folosiți-l pentru a uda plantele de sus și așezați-le într-un loc parțial umbrit. În următoarele două săptămâni, udați florile numai de sus. Asigurați-vă că solul din ghiveci rămâne moderat umed. După aproximativ 20 de zile, ar trebui să scăpați de ciupercile de ciuperci.