Casă și grădină

Jocuri în grădină -13 idei pentru jocuri de exerciții în aer liber pentru copii

jocuri-grădină-copii-exterior-exterior-gazon-mișcare-joc

Exercițiul este foarte important pentru copii, deoarece aceștia sunt aproape întotdeauna activi. În acest fel, își experimentează mediul, înțeleg și înțeleg lucrurile, dezvoltă cunoștințe de bază care sunt foarte importante pentru mai târziu. Atingerea, alergarea, jocul și mișcarea în general dezvoltă, de asemenea, abilități motorii grele și fine. Egel, așa cum funcționează exact, este, de asemenea, instruit în echilibru și cunoaștere, iar gândirea tactică este construită. Așadar, putem găsi în grădină multe jocuri care să încurajeze mișcarea și, de asemenea, să-l țină pe copil ocupat. Este important să-i stimulăm dezvoltarea holistică prin legarea proceselor de învățare.

O mulțime de idei grozave pentru jocuri de exerciții pentru copii în grădină

jocuri-grădină-copii-afară-în aer liber-joacă-biciclete-amuzant

În trecut, copiii se jucau mult mai mult afară, în grădină, pe câmp sau în pădure. După școală, au ieșit, au jucat fotbal, s-au zburlit, au sărit și au rămas până la cină. De asemenea, copiii s-au mutat foarte mult în interiorul casei, lucru care s-a schimbat astăzi pentru mulți. Dar s-ar putea să arate mai ușor să joci jocuri pe computer sau să stai în fața televizorului. Prin urmare, este mai important ca niciodată să stimulați copiii să facă mai multe activități în aer liber. Am colectat o mulțime de jocuri de mișcare imaginative pentru tineri și bătrâni pentru a stimula curiozitatea copiilor și a se distra împreună cu prietenii lor. Am pregătit 13 jocuri grozave în grădină și sfaturi aici.

Jocuri cu mingea în grădină 

jocuri-grădină-copii-în aer liber-jocuri-echipă-gazon-pajiște-minge

Jocurile cu minge sunt foarte populare în rândul copiilor și nu numai că sunt foarte distractive, ci promovează abilitățile motorii și exercită capacitatea de a reacționa, precum și de a crea relații sociale. În plus, de obicei nu necesită mult – o minge și câțiva coechipieri sunt suficiente. O minge aparține fiecărei cutii de jucării și ne putem face câțiva prieteni buni. Iată câteva idei pentru jocuri de grădină pentru copii.

Jocuri pentru copii în grădină – Vânător și iepure

jocuri-grădină-copii-în aer liber-mingea-cu-minge-jocuri-vânător-iepure

De ce este nevoie: o minge moale

Mai întâi este selectat vânătorul, ceilalți sunt iepuri. El primește mingea și acum trebuie să încerce să lovească ceilalți jucători, adică iepurii. Dacă reușește, își schimbă locul cu cel care a fost lovit. Dacă rămân doar doi participanți, aceștia trebuie să-și transfere mingea unul altuia. Când toți iepurii sunt loviți, jocul se termină. Vânătorului nu i se permite să poarte mingea în timp ce aleargă. Ultimul iepure rămas va fi în curând vânătorul.

bună bună

jocuri-grădină-copii-în afara-mingii-mingi-jocuri-țintă-întâlnire

Ai nevoie de: o minge

Toți jucătorii stau la rând, unul ține mingea și se confruntă cu ei la o distanță de aproximativ 2 metri. Acum ar trebui să arunce mingea pe rând. Mai întâi, gândește un termen și își strigă prima scrisoare, de ex. „Un animal cu B.”.

Dacă ați ghicit termenul, puzzle-ul strigă „Bună ziua!”.

Jucătorul care a ghicit corect termenul trebuie să prindă mingea cât mai repede posibil. Dacă reușește acest lucru, el sună: „Stop”.

Celălalt jucător trebuie să rămână pe loc imediat și să formeze un inel cu brațele.

Al doilea jucător ar trebui să încerce acum să arunce mingea prin inelul brațului coechipierului său. Se poate apropia cu atât de mulți pași cât numărul de silabe ale termenului ghicit (Bi-ber = 2 pași).

Dacă reușește, se poate gândi la un nou termen și jocul începe din nou.

Dacă primul jucător nu a rezolvat puzzle-ul, ceilalți jucători la rândul lor pot încerca.

Dacă nimeni nu ghicește cuvântul, a doua literă a cuvântului este dezvăluită.

Sfat: În loc de nume de animale, puteți folosi alte substantive: de exemplu nume de flori, prenume, mărci de mașini, alimente preferate sau altele asemenea.

Jocuri pentru copii cu apă

Există o mulțime de idei pentru jocuri distractive cu apă. Mai ales în cazul lucrurilor frumoase, există multe modalități de a juca și este minunat să te poți juca cu apă. Multe dintre ele sunt bune pentru o schimbare de ritm la o petrecere de ziua de naștere sau la o petrecere în grădină care are loc primăvara sau vara și se sărbătorește afară.

Jocuri cu apă în grădină: pescuit la picior

jocuri-grădină-copii-în afara-apei-joc-pescuit-picioare

Aveți nevoie de: o cadă plină cu apă, o piscină pentru copii sau ceva similar; obiecte mici, cum ar fi o piatră, o mașină de jucărie, o linguriță, o cheie sau o farfurioară etc..

Lucrurile sunt scufundate în apă. Un jucător începe prin scufundarea unui picior în apă și folosirea numai a piciorului său pentru a încerca să pescuiască obiectele. Acest joc poate fi jucat pentru timp și cine pescuiește cel mai rapid va fi câștigătorul. Nu este atât de ușor. Cine are cel mai bun reflex de aderență în picioare și cine este cel mai rapid la pescuit??

Copiii se joacă cu aruncarea cu burete de apă

jocuri-grădină-copii-afară-joc-apă-întâlnire-burete

Aveți nevoie de: aproximativ 3 ținte de aruncare, de exemplu, sticle goale de plastic, farfurii sau altele similare; un burete

Acest joc este similar cu aruncarea cutiei. De la o anumită distanță, fiecare jucător trebuie să lovească cel puțin una dintre ținte cu un burete umed. Desigur, numărul țintelor poate varia și se poate folosi un pistol cu ​​apă în locul unui burete. Cine poate răsturna toate sticlele?

Jocuri în grădină, parc sau în pădure

jocuri-grădină-copii-în aer liber-pădure-în aer liber-distracție

Indiferent dacă vă aflați în propria grădină sau în timp ce faceți o plimbare în pădure sau în parc, jocurile minunate pot fi jucate în natură. Este ceva special atât pentru copii, cât și pentru adulți, să experimenteze o zi minunată în pădure. Este foarte fascinant ceea ce poți descoperi afară: animale din pădure, marea sa varietate de plante, poteci și poteci sinuoase, poate un pârâu mic și multe altele.

Jocuri pentru copii pentru exterior: Regele pădurii

jocuri-grădină-copii-în aer liber-pădure-pădure-jocuri-cercetare

Ai nevoie de: un trunchi de copac, trei conuri

Un punct este marcat la o anumită distanță de trunchiul de copac și aruncat din acesta pe trunchiul de copac țintă. Fiecare jucător are trei încercări sau trei conuri și poate, unul după altul, să arunce un con după celălalt către trunchiul copacului. Cine lovește trunchiul copacului devine cel mai adesea regele pădurii și primește o coroană de pădure.

Idei de joacă pentru copii: Găsirea unui cuplu afară

jocuri-grădină-copii-afară-pădure-întrebați-mici-cercetători

Ai nevoie de: obiecte mici, cum ar fi conuri, ceapă, nuci, mușchi, flori, iarbă, .. două bucăți fiecare

În primul rând, obiectele mici sunt colectate în apropiere. În curând, toți jucătorii vor forma un cerc. Apoi toată lumea închide ochii și își pune mâinile pe spate. Unul este maestrul jocului și dă un obiect tuturor celor care se află în spatele lor. Ține-ți mâinile în spate, deschide ochii și spate în spate încearcă să simți ceea ce ține celălalt. Jocul durează până când ambii au același lucru și își găsesc partenerul. Prima pereche este câștigătoare și poate fi maestrul jocului și distribuie obiectele în runda următoare.

Joc de grup în grădină: omidă oarbă

jocuri-grădină-copii-în aer liber-mișcare-jocuri-idei-gazon-prindere-joc-în aer liber

De ce este nevoie: nimic

Toți jucătorii formează două grupe, iar unul este maestrul jocului. Cu ochii legați și desculți, toți ceilalți se țin de umeri sau spate, unul în spatele celuilalt. Alergi prin pădure în acest fel. Maestrul jocului acordă atenție unei căi sigure.

Jocuri cu baloane pentru exterior: joc de partener „balon de dans”

jocuri-gradina-copii-afara-balon-balon-dans

Veți avea nevoie de: baloane și muzică

Toți jucătorii formează perechi împreună și fiecare pereche primește un balon umflat. Stai cu spatele unul la altul și balonul în mijloc. Cuplurile încearcă să țină balonul strâns sau să îl țină în aer între cele două corpuri. Mâinile nu au voie să ajute. Acum muzica cântă și cuplurile dansează. Trebuie să aveți grijă să nu lăsați balonul să cadă pe pământ. Ultimul cuplu cu balonul în aer a câștigat.

Jocuri de echipă grozave în grădină: Cursa paianjenilor

jocuri-grădină-copii-în aer liber-păianjen-cursă-alergare-înapoi

Veți avea nevoie de: două găleți (sau altele) ca puncte de cotitură; Cretă de stradă, bandă sau frânghie pentru a marca liniile de start și de sosire

Fiecare jucător stă pe spate pe mâini și picioare, adică într-o poziție de păianjen. Primii doi ocupă poziții de start pe linia de start. După comanda de pornire, încep să ruleze. Punctele de cotitură sunt stabilite la o anumită distanță. Jucătorii aleargă simultan în coridorul păianjenului în jurul punctului lor de cotitură și apoi înapoi. Cine este cel mai rapid animal târâtor? Acest joc poate fi jucat și ca un joc de echipă sau ca o cursă temporară.

Jocuri în aer liber de pe vremea bunicii: Joc de coadă de șarpe

jocuri-grădină-copii-în aer liber-echipă-grup-jocuri-apă

Acesta este un joc de alergare și capturare și nu sunt necesare materiale pentru acesta.

Toți jucătorii stau unul în spatele celuilalt și se țin de talia sau umerii celuilalt din fața lor. Un șarpe se predă. Primul jucător este capul de șarpe. Acum încearcă să fie ultimul din rând, adică să apuce coada și să-și muște simbolic coada. Ceilalți jucători ar trebui să încerce să evite copilul cu șarpe. Dacă coada este prinsă oricum, al doilea în rând devine capul șarpelui.

Jocuri în grădină: pot rula pentru copii

jocuri-grădină-copii-afară-pot-alerga-fă-o-singur

Veți avea nevoie de: cutii de alimente goale (curățate, îndepărtați marginile ascuțite, găuriți pe două părți opuse ale peretelui); Cretă sau bandă de mascare

Cine nu se va distra plimbându-se pe stâlpii de casă? Cutiile goale pot fi frumos decorate, lipite cu autocolante sau colorate cu vopsea. Trageți cablurile prin găuri și înnodați bine. Marcați o linie de pornire și o destinație cu cretă sau bandă de mascare.

jocuri-grădină-copii-afară-pot-alerga-joacă-bricolaj

Se pot forma două echipe de forță egală sau fiecare poate juca pentru sine. Jucătorii se aliniază la linia de start, unul în spatele celuilalt. Primul jucător primește două piloți și stă pe ele. Important în acest joc este să nu atingi pământul. Câștigătorul este jucătorul care a mers mai întâi pe cărare în ambele direcții.