Casă și grădină

Ghidaj pentru uși de garaj: aspect individual datorită placării ușilor de înaltă calitate

Ușile de garaj au adesea reputația de a arăta plictisitoare și nu tocmai moderne. Frunza ușii, în special, poate fi un punct de atracție sau un motiv pentru a privi în altă parte. Oricine se îndreaptă spre garaj se va uita la acest element conștient sau inconștient. Cu cât suprafața este mai mare, cu atât ar trebui să arate mai valoros. Dimensiunea frunzei ușii este de obicei de aproximativ 5 metri pătrați. Dimensiunile standard sunt 2375 × 2000 mm, 2500 × 2125 mm și 3000 × 2125 milimetri. În cazul unui garaj dublu, suprafața care trebuie vizualizată poate fi semnificativ mai mare, între 4500 × 2125 mm și 5000 × 2250 mm sunt comune. Dacă există mai multe garaje unul lângă celălalt, zona de vizionare crește în consecință. Culoarea, modelul și aspectul general joacă un rol. Este cu atât mai important ca ușa garajului să pară modernă și atemporală în același timp și că schema de culori se potrivește cu imaginea. În mod ideal, designul ușii garajului și al garajului se va armoniza cu propria casă sau cu alte intrări.

Proiectați vechea poartă

Proiectați și înfrumusețați ușa veche de garaj

Oricine constată că vechea lor ușă de garaj nu mai este în formă bună, va ști că există diferite modalități de a schimba asta. Ușile moderne de garaj sunt de obicei din oțel sau lemn. Aici, de exemplu, vopseaua se poate dezlipi după câțiva ani. În cazul frunzelor ușilor din plastic, pe de altă parte, culoarea se estompează și, în funcție de material, suprafața devine fragilă în timp.

Dacă aspectul ușii de garaj nu mai este pe plac, nu trebuie să fie complet vopsit sau înlocuit imediat.

Garaje îmbrăcate cu folii – exemple de aspect exclusivist

Folii și autocolante pentru ușa garajului

Aspectele exclusive pot fi realizate foarte rapid cu filme de înaltă calitate și rezistente la intemperii. Așa-numitele iluzii optice sunt deosebit de populare atunci când vine vorba de acoperirea ușilor de garaj cu folii sau de proiectarea lor individuală. Un bun exemplu sunt intrările de poartă lungi sau „vedere verde”. Filmele și autocolantele pentru garaj sunt produse într-o mare varietate de motive.

Durata de viață a autocolantelor este extrem de lungă. Aceasta înseamnă că un astfel de film poate rămâne cu ușurință pe ușa garajului câteva decenii și va rămâne fără daune majore. Faptul este că autocolantele sunt rezistente la intemperii. Ploaia și diferențele de temperatură ridicate nu afectează filmele.

Folie sau imprimare digitală

Acoperirea ușii garajului cu folie de imprimare digitală

Film decograin (design: Night Oak) | Duragrain (design: Rusty Steel): imprimare digitală

Cine vrea să-și mascheze ușa garajului, pot opta pentru imprimare digitală sau folie, de exemplu, pentru a crea un aspect complet nou. Procesul amintește de cel al autocolantului clasic. Cu imprimarea digitală, pe de altă parte, motivul este imprimat direct pe ușa garajului într-un proces complex. Noile uși de garaj pot fi comandate adesea din fabrică cu folie sau imprimare digitală, ceea ce, desigur, economisește mult timp și efort.

Design modern pentru ușile de garaj: ceea ce este în tendințe acum?

usa garajului lemn aspect modern electric

În zilele noastre, ușile de garaj sunt proiectate foarte elaborat. Decupaje ușoare cu geamuri din plastic, decoruri individuale sau chiar motive de casetă sunt doar câteva exemple despre modul în care o ușă de garaj poate fi rafinată. Albul clasic este încă o culoare pe care oamenii le place să o folosească. În plus, de exemplu antracitul în diversele sale nuanțe este foarte solicitat atunci când vine vorba de comanda unei noi uși de garaj sau de revopsirea uneia existente. Aspectul nobil al ușii de garaj cu aspectul lemnului este, de asemenea, din ce în ce mai solicitat. Nu trebuie neapărat să fie lemn adevărat. Foliile sau acoperirile din plastic joacă adesea un rol important atunci când vine vorba de proiectarea ușilor de garaj.

Varietate de design pentru ușile secționale

Ușa secțională industrială ALR F42 de la Hörmann este potrivită pentru placări individuale

Deși și clasicele porți batante sau ușile suprapuse și testate pot fi proiectate individual, în zilele noastre puteți vedea o selecție largă de motive pentru ușa secțională.

Pot exista două motive pentru aceasta, printre altele. Pe de o parte, în practică: În comparație cu porțile batante sau porțile înălțate, ușile secționale se deschid vertical în sus. Aceasta înseamnă că, de exemplu, un vehicul poate parca direct în fața garajului fără ca acesta să fie deteriorat la deschiderea ușii. Pe de altă parte, în design: Suprafața frunzei ușii, care este flexibilă și totuși pare a fi o singură unitate, oferă o mulțime de posibilități pentru creativitate.

Ușă de garaj ondulată în ciclu ca molid nordic (seria Hörmann LTH)

În ceea ce privește designul, trebuie remarcat faptul că o ușă secțională este formată din secțiuni. Acestea sunt secțiuni individuale ale ușilor, care la rândul lor sunt compuse din mai multe lamele. Spre deosebire de ușa cu role, lamelele nu pot fi văzute în exteriorul ușii, deoarece sunt îmbrăcate cu o placă de acoperire subțire care acționează ca o așa-numită piele exterioară. De exemplu, patru lamele cu o placă de acoperire pot forma o secțiune. Pielea exterioară alcătuiește partea vizibilă a suprafeței frunzei ușii care urmează să fie decorată. Foliile cu motive pentru un astfel de scop sunt tăiate la dimensiunile secțiunilor pentru a atașa benzile la ele.

Ușă secțională albă modernă în două variante de margele

stânga: model 2500 × 2125 cu margele L (distanțare mai mare a margelelor)

dreapta: model 2500 × 2125 cu margele M (distanțare mai mică a mărgelei)

Un decor obișnuit pentru acest tip de ușă sunt mărgelele. Acestea sunt linii decorative orizontale care sunt frezate pe suprafața secțiunilor. În funcție de tipul de margele selectat, se creează un aspect nou. În timp ce unii clienți preferă ușile cu cât mai multe linii decorative posibil, alții optează pentru cele cu margele mai puține sau mai spațiate.

În ceea ce privește culoarea, de obicei nu există limite pentru imaginația și dorințele clienților. Cu toate acestea, tonurile de gri sau un alb clasic sunt în continuare cele mai des alese variante de culoare, indiferent dacă este vorba despre uși secționale, cu ușă verticală sau cu uși cu role.

Acoperiți ușa garajului cu un film cu aspect de lemn

Lemn (model tăiat ferăstrău) și stejar auriu (Decocolor, imitație lemn)