Casă și grădină

Cum să ai grijă de suculente – sfaturi grozave și puțin mai mult

Suculentele au grijă de decorare-casă-ghivece de flori-începători

Plantele suculente ușor de întreținut sunt plantele perfecte. Au o formă exotică și sunt extrem de ușor de întreținut. În cele ce urmează avem câteva fapte importante și sfaturi despre Menținerea suculentelor, și cum să le crești în grădina ta sau pe terasa ta.

Un pic mai mult despre suculente

suculentele au grijă de nuanțe-albastre-atractive-plante-grădină-interior

Suculentele sunt plante care provin din regiuni aride și au proprietatea de a stoca apa în frunzele și tulpinile lor groase și cărnoase. Sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni, forme și culori. Lucrul special al suculentelor ușor de întreținut este că se pot obișnui rapid și ușor cu o mare varietate de condiții de viață. Când vine vorba de grădinărit, terminologia poate fi uneori destul de amestecată. De exemplu, toate plantele care au frunze și tulpini cărnoase care pot ține apa sunt adesea confundate cu plante suculente, inclusiv cactuși, aloe, sedum, agave, echeveria, houseleek, crassula, kalanchoe și sute de alte specii. Acest lucru se datorează în principal faptului că majoritatea grădinarilor folosesc cuvântul „suculente” pentru a se referi la plantele cu frunze cărnoase. Toate plantele cu spini sunt denumite cactuși, deși aparțin de fapt Suculent aparține.

Cum să ai grijă de suculente

grijă de suculente model-destul-roșu-verde-ușor-de-îngrijit

Ca toate celelalte plante, suculentele au nevoie de apă, precum și de lumină, sol și îngrășământ pentru a exista. Soare: suculentele au nevoie de cel puțin 6 până la 8 ore de lumină naturală pe zi; Solul: suculentele pot trăi în tot felul de soluri. Cu toate acestea, cel mai bine este să folosiți sol nisipos cu drenaj bun sau pietre mici pentru a facilita drenarea apei; Apă: Aceste plante adoră căldura și perioadele uscate, motiv pentru care pot rămâne fără apă săptămâni fără a le afecta sănătatea și aspectul frumos. Un sfat bun ca tine Menținerea suculentelor nu trebuie lăsat mult timp în sol umed. Asta le poate ucide chiar și îngrășăminte: Fertilizați suculentele în primăvară. Îngrășământul trebuie să conțină proporții egale de azot, fosfor și potasiu.

 Specie suculentă

Succulente-îngrijire-amestec-tipuri-sfaturi-culori-colorate

Odată ce suculentele sunt stabilite, majoritatea nu au nevoie de întreținere.

Merită să știți despre îngrijire

Succulente-îngrijire-sedum-plantă-tăiat-floare-ghiveci-albastru

Cu toate acestea, unele specii mai mari, cum ar fi planta sedum, ar trebui tăiate toamna sau primăvara devreme.

Suculente rezistente sau tropicale

Suculente-munți-soare-pietroși-cadru-stânci

 Înainte de a cumpăra plante suculente, verificați instrucțiunile de îngrijire pentru fiecare plantă. Unele suculente pot fi decorațiuni solide peisagistice în grădinile din nord, în timp ce altele preferă un climat mai cald. Alegeți suculente mai delicate dacă locuiți într-o zonă fără îngheț sau folosiți-le ca plante de interior iarna.

Unde să plantați suculentele

Plantare-specii-ghivece-mediterane-suculente

 Iubitorilor de grădină le place să aibă grijă de suculente, deoarece arată excelent și sunt flexibili. Ei sunt plăcuți de decoratori datorită formelor, modelelor și culorilor lor. Suculentele sunt, de asemenea, populare printre începătorii în grădinărit, deoarece necesită puțină întreținere și arată excelent, în ciuda atenției reduse.

Ghivecele de flori potrivite

Plantarea ferestrelor suculente în aer liber în stil plajă

the Suculentele ușor de întreținut se simt ca acasă în boluri și ghivece simple, de mică adâncime. Singura cerință este ca găurile să conțină găuri prin care excesul de apă se poate scurge din rădăcinile plantelor. Într-o astfel de navă, cel mai bine este să combinați diferite tipuri între ele. Acest lucru vă oferă un amestec minunat de culori.

Îngrijirea suculentelor în grădină

Suculente-sud-ceramice-coloane-idei-îngrijire

Menținerea suculentelor poate rezolva multe probleme din grădină. Utilizați specii cu creștere scăzută, cum ar fi sedumul caucazian-asiatic, pentru a acoperi solul în locuri cu lumina directă a soarelui. Unele specii de plante sedum trec chiar cu puțină umbră.

Grădini speciale

Succulente-grădină-interesante-decorare-îngrijire-sfaturi-terasă

Exemplare mai mici de plante suculente ușor de întreținut pot fi folosite pentru a face coroane de flori și sunt excelente pentru grădini verticale și acoperișuri de grădină.

Obiecte decorative pentru grădina ta

Suculente-Decor-Buchet-Idei-Perete-Gradina

Ideea oarecum specială

Succulente-decor-idei-sticlă-acasă

Călătorind în oraș

Succulente-în-mers-pe-idei-plante-colorate-înflorite-de-stradă

Fă nou din vechi

Suculente-idei nebune-casa-decorare-speciale

Fă-o singur!

Succulente-îngrijire-specii-cadru-imagine-terasă

Succulente-îngrijire-grădină-luxuriantă-înflorită

Speciilor suculente le pasă sfaturi diverse

Succulente-îngrijire-grădină-casă-tradițională-oală-de-piatră

Sfaturi suculente de plantare ghiveci de sol

Succulente tipuri de case cactuși strălucitori