Casă și grădină

Cultivarea plantelor – condimente aromate pentru o grădină frumoasă

cultivare plante rozmarin albastru flori condimente gradina

Cultivați plante face grădina mai frumoasă și mai aromată. Condimentele aromate sunt ajutoare loiale în bucătărie. Deci, este cu atât mai bine dacă le ai la îndemână când gătești. Ce este implicat în îngrijirea corectă a plantelor aromatice? Cultivați plante iar condimentele în special ar trebui să fie fără probleme chiar și pentru cel mai neexperimentat grădinar. Nu sunt sensibili, se îmbolnăvesc rar și trebuie protejați doar de vânt. De asemenea, puteți păstra frunzele picante pentru o lungă perioadă de timp prin uscare sau congelare. Așa că veți avea întotdeauna suficiente condimente aromate la îndemână.

Cultivarea plantelor este destul de posibilă în propria grădină!

Cultivați verde busuioc proaspăt delicios atunci când gătiți

Cultivați plante – Caracteristici speciale ale busuiocului

Busuiocul este una dintre cele mai comune și populare plante aromatice din grădină. Îi place căldura și soarele și trebuie protejat de curenți. Vara trebuie udat regulat. De asemenea, nu uitați să pulverizați des frunzele cu apă. Planta înflorește în culori roșii și albe din mai până în septembrie. Dacă ați decis să uscați busuiocul, faceți acest lucru înainte ca acesta să înflorească. Puteți alege varietatea în funcție de preferințele dvs. de gătit. Busuiocul cu frunze roșii și busuiocul thailandez sunt mai picante, în timp ce busuiocul european este mai aromat. În interiorul plantei „sperie” fumul de țigară și în exterior chiar și țânțarii. Cel mai bun moment pentru a semăna busuioc este în aprilie sau mai.

Pregătiți supă delicioasă cu lămâie pe scândură de lemn

mărar

Chiar și grădinarii fără experiență nu le va fi greu să îngrijească în mod corespunzător această plantă aromată. Nu are cerințe speciale pentru spațiu în grădină, dar dacă puteți găsi un loc mai însorit pentru acesta, condimentul va deveni mai aromat. Tot ce aveți nevoie este un ghiveci de flori mai mare, deoarece această plantă are rădăcini lungi și, prin urmare, are nevoie de mai mult spațiu. Mararul crește până la 25 cm înălțime. Nu este sensibil și este rar atacat de afide sau influențat de vreme. Vara, planta trebuie udată în mod regulat, solul trebuie să fie umed. Puteți semăna mărar între martie și septembrie.

Pentru cultivarea plantelor sunt necesare anumite cunoștințe

cultivarea pătrunjelului beneficiază de afectarea sănătății bucătăriei

Cultivați plante – Particularitățile pătrunjelului

Pătrunjelul are nevoie de o locație însorită sau parțial umbrită. În caz contrar, își va pierde aroma și se va îngălbeni. Udați această plantă în mod regulat, deoarece iubește umezeala. Asigurați-vă, totuși, că apa nu se acumulează, altfel rădăcinile vor deveni mucegăite. În general, nu are cerințe speciale de sol, dar ar dori un sol mai bogat în humus. De asemenea, ar trebui să îndepărtați buruienile în mod regulat, altfel pătrunjelul va crește mai încet. Există două tipuri diferite de pătrunjel. Una are frunze mai fine, un parfum mai puternic și un gust tipic. Cealaltă are frunze cretate și este folosită în principal pentru decorare. Pătrunjelul poate fi semănat între primăvara devreme și toamna târziu. Distribuiți semințele uniform pe sol și acoperiți cu cel mult o jumătate de centimetru de sol. Împingeți ușor cu mâna. După aceea veți avea nevoie de puțină răbdare până când vor apărea primele frunze.

Cultivarea plantelor – Cum să ai grijă de cimbru

sfaturi și idei coș lichen flori verzi cimbru

Pentru cimbru, alegeți cel mai cald și mai însorit loc din grădina dvs. Această plantă aromată nu are nevoie de multă apă și nu deranjează perioadele uscate. Îi plac solurile nisipoase care sunt bogate în humus și conțin var. Planta înflorește în culori destul de roz și violet din iunie până în octombrie. Adevăratul cimbru este răspândit. Dar și cimbru de lămâie devine tot mai popular. Nu este util doar în bucătărie. Parfumul său puternic alungă dăunătorii plantelor vecine.

cultivarea plantelor cina savurată adăuga condiment aromat

Cultivați plante – Săratul și particularitățile sale

Gustatul este ușor de îngrijit. Este foarte parfumat, ceea ce este întotdeauna un lucru bun în bucătărie. Ar trebui să așezați planta într-un loc cu umbră parțială și să o udați moderat des și moderat. Așa că vă va putea mulțumi cu mirosul ei minunat. Pământul ar trebui să fie bogat în humus. Gustatul este cel mai aromat înainte și în timpul înfloririi, precum și dimineața devreme. Există tulpini pe care le puteți folosi pe tot parcursul anului. Ar trebui să semănați gustul între aprilie și începutul lunii iunie.

Cultivarea plantelor – rozmarinul ca o altă plantă aromată

verde rozmarin pentru tine singur pentru a crește singur bucătărie ajutor

Această plantă veșnic verde are frunze mici, care amintesc de ace. Înflorește în culori frumoase, violet deschis, între martie și iulie. Nici această plantă nu are nevoie de prea multă întreținere. De îndată ce termometrul arată peste 20 de grade Celsius, este timpul să mutați planta în exterior într-un loc însorit, care este, de asemenea, protejat de vânt. Planta ar trebui să aibă un ghiveci mare cu o bază de nisip sau lut. Udă-le rar, dar regulat. Rozmarinul poate fi folosit tot timpul anului și merge minunat cu mâncăruri din carne și pește. Cultivați plante poate fi interesant și util.

mărar salată de usturoi de cartofi îngrijire potrivită proaspătă   cultivare plante patrunjel condimente aromate vârfuri verzi

cultiva plante flori verzi proaspete aromate delicioase

plantare cultivare sărată creștere gătit idei utile