Casă și grădină

Creșterea iasomiei într-un ghiveci de flori – sfaturi importante

Jasminum-polyanthum-white-beautiful-flowers-picture

Mirosul de iasomie este popular pentru mulți oameni, prin urmare este utilizat în industria parfumurilor și a produselor cosmetice pentru casă. Dar dacă nu sunteți un fan al chimiei, plantați o iasomie acasă.

Iasomie în ghiveci – planta

iasomie-plante-la-acasă-creștere-îngrijire-sfaturi

Iasomia este o plantă delicată și frumoasă, a cărei aromă este calmantă și relaxantă. Din Iasomie în ghiveci de flori are o origine chineză, dar este acum crescută în toată lumea. Crește repede și dacă îl îngrijești corespunzător, se va aglomera în flori frumoase din ultimele săptămâni de iarnă până la începutul primăverii. Iasomia înflorește în alb, deși mugurii săi sunt de culoare roz.

Cum să crești iasomie în ghiveci de flori

iasomie-galben-alb-mugur-frunze-aproape

Această floare nu este solicitantă, așa că mulți grădinari începători creează cu cultivarea ei. Îngrijirea pe care Iasomie în ghiveci de flori necesar este următorul:

la apă

iasomie-perete-casa-în creștere-imagine-imagine

Iasomia trebuie udată în mod regulat, astfel încât să crească sănătos. În zilele fierbinți de vară, poate fi necesar să-l udați dimineața și seara. Iarna, limitați doza și apa când solul este uscat. Jasminei îi place aerul umed, deci este mai bine să pulverizați mai des.

Mesaj ușor

soi de corali-iasomie-flori-frumoase-portocalii

Iasomia este o plantă termofilă și nu suportă pauze de îngheț drastice – de aceea este cultivată mai ales în camere acoperite. Seteaza Iasomie în ghiveci de flori pe fereastra de est sau de vest, unde este încălzită de soare pentru jumătate de zi. Temperatura camerei nu trebuie să fie mai mică de 16-17 grade Celsius.

Pământ

flori-de-energie-pozitive-la-casa-ghiveci-de-iasomie

Pentru Iasomie în ghiveci de flori au nevoie de un amestec obișnuit de grădină de sol. Dacă doriți să vă bucurați de înflorire abundentă, ar trebui să fertilizați planta cu îngrășământ lichid cu flori de două ori pe lună.

Reproducere și transfer

gradina-cu-flori-amesteca-iasomie-plante-verzi

Iasomia se mișcă în jurul mijlocului primăverii, când perioada de înflorire a trecut. Apoi îl puteți tăia, înlăturând excesele slabe. Apoi puneți iasomia afară la soare (în funcție de temperatură). Floarea se propagă cu semințe sau ramuri tăiate.

Pe măsură ce iasomia crește, are nevoie de sprijin pentru a se dezvolta în forma corectă. Păstrați-l de curenți, deoarece poate răci ușor. Fii atent cu afidele. Dacă nu pulverizați suficient aerul, veți profita de situație.

Afară, unele specii de iasomie vor urca pe perete

stea-la-acasa-crestere-flori-ghiveci-iasomie

Iasomia portocalie

iasomie-portocală-regii-florilor-aromatici

Suport pentru forma coroanei

iasomie-coroană-ghiveci-flori-rotund-închis-poză

iasomie-azor-varietate-flori-mici-poza

iasomie-flori-ghiveci-plante-acasa-poza

frumos-iasomie-floare-ghiveci-crescand-acasa