Casă și grădină

Composter de ascundere – idei pentru placarea propriilor deșeuri organice în grădină

Compostul de gunoi din grădină poate arăta uneori dezordonat, dar vă puteți ascunde compostorul pentru a îmbunătăți estetica. Există mai multe opțiuni disponibile pentru dvs. Desigur, solul și frunzele în ghiveci sunt utile pentru grădini de legume și paturi de flori. Cu toate acestea, dacă doriți să le ascundeți, puteți descoperi câteva idei practice despre cum să faceți acest lucru în această postare. Așadar, lăsați-vă exemplele să vă inspire să oferiți zonei de grădină mai multă ordine și stil.

Ascundeți compostorul și protejați mediul

Structură din lemn ca ecran de confidențialitate și ascunde o grămadă de compost

Coșurile de compost nu sunt întotdeauna cel mai frumos accesoriu de grădină, dar acesta este cu greu un motiv pentru a nu începe compostarea. Există atât de multe beneficii în fabricarea compostului, inclusiv îmbunătățirea nutrienților solului și transformarea acestuia în durabilă. Pe măsură ce tot mai mulți oameni acceptă această idee, există mai multe opțiuni pe piață în zilele noastre. Compostul produs în comerț consumă energie și emite carbon în fabricarea și transportul său. Deci, cumpărând mai puțin și producând mai mult singur, puteți reduce impactul asupra mediului și puteți face grădina dvs. mai durabilă.

ascundeți lucrurile practice cu materiale reutilizabile, cum ar fi compozitorul ușilor pentru ferestre

Așadar, acționați ecologic și ajutați natura în timp ce deghizați un compostor atractiv și funcțional în același timp. Posibilitățile sunt suficient de versatile dacă doriți să ascundeți o grămadă de compost mai mare. Acest lucru poate satisface nevoile dvs. de reciclare a deșeurilor biologice într-un mod atractiv. Iată deci câteva modalități creative de a ascunde coșul de gunoi verde sau compostorul. În acest fel, nu trebuie să vă distrageți atenția și pe oaspeții dvs. de la frumusețea peisajului.

Cum să ascunzi compostul în grădină?

Folosiți flori și plante în grădină și acoperiți compostorul cu paleți în negru

Așadar, a avea o grămadă de compost este o idee grozavă, dar uneori acest lucru poate strica aspectul grădinii. Principalele alternative sunt un recipient mare de plastic negru sau o grămadă deschisă de compost într-o structură pătrată din lemn. Cu toate acestea, funcționalitatea nu trebuie să fie întotdeauna frumoasă. O soluție obișnuită este ascunderea grămezii de compost într-un colț din spatele magaziei. Acest lucru poate crea două probleme. În primul rând, compostul grădinii ar trebui să fie amplasat acolo unde, ca și restul grădinii, este bun și ușor de atins. În plus, nu ar trebui să se transforme într-o groapă de gunoi sau într-un colț inestetic care nu este considerat parte a grădinii propriu-zise.

Ascundeți cărări de grădină din lamele de lemn pentru depozitarea compostului în grădină

De exemplu, o idee minunată este să păstrezi compostul pe cărările din grădină și să construiești coșurile în pământ. Acestea pot servi și ca pasaje prin paturile de grădină. Aceasta este o variantă care economisește spațiu pentru curțile mici, care pot arăta și ele frumoase. Pentru cei care au paturi ridicate, aceasta este și o opțiune foarte potrivită. Așadar, integrați deșeurile organice în grădina dvs. existentă, astfel încât să nu vă dați seama unde sunt.

Ascundeți deșeurile organice în tamburul compostorului

Ascundeți tamburul de compost pentru grădină și aruncați-l cu o roabă

Un compostor decent în formă de tambur facilitează întoarcerea. Dacă aveți nevoie de compost pentru a face treaba rapid, s-ar putea să vă lipiți de o grămadă tradițională de compost, atâta timp cât îl puteți accesa cu ușurință pentru a-l întoarce. Aceasta poate fi, de asemenea, o opțiune ieftină, care vă permite să vă exercitați mai mult în grădină. Deci, dacă doriți să faceți cantități mici de compost într-un spațiu mic cu un efort minim, aceasta este alegerea potrivită. Un mic compostor în tambur este o opțiune la fel de bună pentru pasionații de grădinărit care doresc să păstreze o parte din deșeuri pentru utilizare pe tot parcursul anului.

Utilizați rețea de lemn cu plante cățărătoare

zăbrele din lemn cu plante cățărătoare în grădină ca ecran de confidențialitate pentru deșeurile organice

Dacă aveți deja un compostor, dar este un ghimpe, există multe modalități de a-l ascunde. În acest caz, o rețea de lemn nu poate servi doar ca suport pentru plantele cățărătoare, ci oferă și ascunzătoarea adecvată pentru compost. Florile potrivite pot transforma, de asemenea, orice spalier într-un punct focal verde luxuriant, în spatele căruia vă puteți ascunde compostul în grădină.

Materiale refolosibile

idei de reciclare cu ușa veche de duș care ascunde compostul în grădină

Există o mulțime de idei creative de upcycling folosind materiale aruncate pe care le-ați depozitat. Acesta este un alt mod excelent de a vă moderniza proiectul de reciclare. De exemplu, o ușă veche de duș poate fi o acoperire perfectă dacă doriți să vă ascundeți compostorul. Acest lucru păstrează umezeala din recipient, dar permite, de asemenea, să pătrundă în lumina soarelui pentru căldură, care poate fi deosebit de utilă în lunile de iarnă. Întregul lucru face ca zona dvs. de grădină să arate mai ordonată.

Paleti sau placari din lemn

piele de compost de grădină cu paletă și decor de plante cu corpuri ușoare

Un design simplu pentru compost este caracterizat de linii curate și funcționează într-o grădină tradițională sau modernă. Puteți utiliza lamele de cedru pentru a vă construi propriul ecran de confidențialitate. Cu toate acestea, dacă nu aveți astfel de abilități, puteți găsi produse similare în magazinele de hardware. Reciclarea paleților nu este o idee nouă, dar există atât de multe moduri în care puteți folosi materialele dintr-un palet pentru a crea un compostor de lucru care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. De exemplu, puteți echipa un astfel de container cu uși articulate pentru acces rapid la materiale.

ascundeți un colț frumos de compost cu construcție de dulap de grădină din lemn cu uși și blat

Lucrul grozav al construirii propriului tău compostator este că poți lua oricare dintre ideile de mai sus și să le faci proprii. Combinați câteva materiale diferite pentru a crea propriul design care se potrivește stilului dvs. și cantității de efort pe care sunteți dispus să îl depuneți atât în ​​proiect cât și în întreținerea grădinii dvs..