Casă și grădină

Ce trebuie făcut dacă grădina este sub apă Măsuri preventive și sfaturi în caz de inundații

Ploaia abundentă provoacă multe daune. Subsolurile, în special, sunt adesea afectate, mai ales atunci când vine vorba de inundații. Dar și alte zone sunt inundate rapid și apoi rămân sub apă mult timp. La fel și grădina. V-a inundat grădina după o perioadă lungă de ploi abundente? Atunci ar trebui să acționați pentru a proteja toate plantele de moarte! Dar ce poți face de fapt? Vă explicăm cum vă puteți proteja grădina de inundații, ce puteți face imediat ce grădina se află sub apă și cum puteți avea grijă de ea după aceea.

La fel cum plantele dvs. în ghiveci nu pot tolera apariția apei, nici plantele de grădină nu pot. Și, deși condițiile naturale ale solului în aer liber permit, de obicei, să se scurgă suficientă apă în exces pentru a preveni astfel de îndesări, pot exista cazuri excepționale când tocmai a sosit un sezon de ploi deosebit de persistent. Solurile argiloase sau argiloase sunt, de asemenea, mai greu absorbite de apă, astfel încât grădina poate deveni rapid scufundată. Și, uneori, terenul în sine cauzează probleme din nou și din nou și pur și simplu tinde să rețină apa. Cu toate acestea, zonele și bălțile inundate pot provoca putrezirea rădăcinilor și pot distruge tot efortul tău iubitor și timpul dedicat grădinii. Deci aveți inundații în grădina dvs. – ce faceți cel mai bine? În primul rând, prevenirea este mai bună decât îngrijirea ulterioară:

Grădină sub apă – protecție împotriva inundațiilor în grădină ca măsură preventivă

Grădina subacvatică - sfaturi pentru a o scurge

Dacă știți că grădina dvs. este frecvent afectată de restanțe, există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a preveni un dezastru major. Trebuie să decideți singuri care dintre ele pot fi cel mai bine implementate în cazul dvs. Acestea sunt opțiunile dvs. pentru a preveni inundarea grădinii dvs. sau cel puțin pentru a reduce frecvența:

Se amestecă solul pentru soluri grele

Amestecați solul cu compost și nisip pentru a-i îmbunătăți permeabilitatea în paturi

Solurile cu o proporție mare de argilă sau argilă au avantajul că depozitează apă mai mult timp și astfel vă protejează plantele de uscare, mai ales în lunile fierbinți de vară. Cu toate acestea, în cazul precipitațiilor abundente, acestea sunt rapid saturate cu apă și pot apărea inundații în grădină. Puteți preveni o grădină subacvatică adăugând pur și simplu compost și nisip în sol în fiecare primăvară, atunci când vă pregătiți paturile și între ele. Asta face solul mai permeabil.

Preveniți grădina subacvatică cu paturi ridicate

Evitați grădinile subacvatice cu paturi ridicate cu drenaj

Paturile ridicate nu numai că vă asigură că plantele dvs. nu sunt nici măcar în apă, ci mai degrabă că sunt înălțate. De asemenea, puteți amesteca singur solul în funcție de dorințele dumneavoastră. Acest lucru ține, de asemenea, plantele departe de solurile grele, dacă grădina dvs. este caracterizată de acest lucru. În ploi abundente, apa se poate scurge cu ușurință prin solul pe care l-ați amestecat (de preferință cu un strat de drenaj), iar rădăcinile plantelor dvs. sunt protejate. Perfect pentru a preveni inundarea paturilor din grădină.

Puneți un canal de scurgere

Instalați drenajul corect de către un specialist

Drenajul este mai potrivit pentru solurile care tind să formeze apariția apei, pentru a evita o grădină sub apă. Țevile sunt așezate în pământ, prin care excesul de apă poate curge în pachete. Cu toate acestea, oricine optează pentru o astfel de soluție ar trebui să procedeze cu prudență și să consulte un expert pentru a fi în siguranță. Este important să aveți grijă să nu scoateți apele subterane din sol și să le faceți prea uscate. Un specialist este capabil să preia probe din sol și să evalueze drenajul corect în consecință.

Drenaj sub paturi din pietriș ca soluție pentru soluri impermeabile

O altă posibilitate ar fi să așezi un strat de drenaj de pietriș și să te șlefuiești – ca un pat ridicat. Pentru a face acest lucru, dezgropați pământul viitorului pat, așezați stratul de pietriș-nisip și umpleți patul înapoi. De asemenea, puteți profita de acest lucru pentru a amesteca solul cu compost și nisip, așa cum este descris mai sus, pentru a obține o compoziție mai permeabilă.

Slăbiți solul în mod regulat

Slăbiți solul în mod regulat pentru a preveni inundațiile în grădină

Săparea regulată este, de asemenea, o bună măsură preventivă împotriva unei grădini subacvatice. Acest lucru nu este posibil cu peluze, dar vă puteți proteja paturile de flori și legume în acest fel. Folosiți o sapă sau așa-numitul cultivator pentru aceasta. Solul aerisit rezultat facilitează scurgerea apei în pământ.

Prevenirea grădinii sub apă – pante, șanțuri și găuri

Săpat împotriva unei grădini subacvatice ca măsură preventivă

Creați paturi cu o ușoară înclinație, construiți șanțuri de drenaj și găuri de apă (40 x 40 cm). De câte astfel de guri de vizitare, țevi și drenuri veți avea nevoie depinde în primul rând de cantitatea de ploaie pe care o experimentați în mod regulat.

Aerare regulată a gazonului

Scarifică și aerează gazonul pentru a-i îmbunătăți capacitatea de absorbție

Toate măsurile menționate deja nu sunt potrivite pentru peluze, deoarece le-ar distruge fie temporar, fie definitiv. Dar cumva trebuie să îl poți proteja și dacă este în permanență sub apă în grădină? Puteți să-l ventilați în mod regulat, scarificându-l. Gazonul sau solul sunt tăiate cu câțiva milimetri adâncime cu ajutorul unui scarificator. Dar luați sfaturi bune în acest sens, deoarece există câteva lucruri de luat în considerare. Puteți apoi să găuriți mici găuri în gazon și apoi să le umpleți cu nisip. Acest lucru îmbunătățește ventilația și face solul solid puțin mai permeabil.

Înlocuiți gazonul

Pentru a evita peluzele inundate, plantați un înlocuitor de peluză realizat din acoperirea solului

Mai ales dacă gazonul este principalul punct slab din grădină, ați putea lua în considerare pur și simplu înlocuirea acestuia sau cel puțin alegerea unui tip de iarbă care nu este sensibil la umezeală. În caz contrar, sunt potrivite și acoperirile de teren care pot fi parcurse, deși, bineînțeles, ar trebui să vă asigurați că alegeți soiuri care pot rezista multă umiditate.

Când grădina este sub apă

Cum puteți susține expirarea?

Grădină sub apă - Ce să faci împotriva inundațiilor de peluze și paturi de flori

Aveți deja inundații în grădina dvs., astfel încât să fie prea târziu pentru măsuri preventive? Mai ales când s-au format bălți, ar trebui să acționăm și să facem ceva în legătură cu grădina sub apă. Pentru a face acest lucru, desigur, așteptați până când ploaia s-a oprit. În plus, puteți observa doar câteva zile: dacă apa se retrage treptat, puteți trece la următoarele sfaturi. Dacă apa se retrage, se apasă de perete sau amenință să intre în casă, o pompă pe care o puteți folosi pentru a pompa excesul de apă este primul pas. Renovarea subsolului sau a casei este un lucru scump. Prin urmare, în acest caz, plantele din grădină ar trebui să vină pe locul doi.

Important pentru o grădină sub apă: Indiferent de măsurile pe care le decideți sau care sunt necesare, încercați să vă deplasați cât mai puțin posibil în grădină. Deoarece greutatea ta compactează mai mult solul și eforturile tale sunt contraproductive. De asemenea, trebuie să știți că cel mai probabil nu veți putea salva o parte din plantele voastre, în ciuda reacției rapide.

Găuri

Găuriți ca scurgeri în pământ împotriva excesului de apă

Un sol care este foarte înmuiat poate fi pur și simplu dezgropat pentru a facilita absorbția apei. Cu toate acestea, acest lucru nu este posibil cu un gazon sau când s-au format bălți întregi – la urma urmei, nu doriți să vă distrugeți gazonul, doriți să îl salvați. În acest caz, puteți utiliza o tijă metalică pentru a apăsa găuri adânci în pământ. Acestea sunt, desigur, de preferință situate în cele mai adânci puncte ale suprafeței. Puteți face găurile mai largi mișcând puțin bara înainte și înapoi. Apoi scoate-l din nou. În acest fel, creați orificii de drenaj, ca să spunem așa, prin care, sperăm, apa se poate scurge mai bine.

Îndepărtați apa

Îndepărtați cu o găleată dacă zonele mici de grădină sunt afectate

Dacă acest lucru nu funcționează, puteți folosi și o găleată pentru a curăța apa. O măsură plictisitoare, dar eficientă atunci când vine vorba de o zonă mai mică inundată. După ce ați degajat apa, zonele încastrate din grădină se pot umple din nou cu apă. Solul îmbibat continuă să degajeze excesul de apă. Aceasta înseamnă că este posibil să trebuiască să faceți totul din nou câteva ore mai târziu.

Dacă grădina este sub apă și amenință casa, ar trebui să scoateți pompa

Puteți face acest proiect mai ușor din nou cu o pompă, mai ales dacă aveți zone de grădină mari. Care dintre cele două variante merită mai mult pentru dvs. sau dacă merită să investiți într-o pompă, trebuie, desigur, să evaluați singur.

Săpați tranșee în gazon pentru a colecta excesul de apă de ploaie

Pentru a vă împiedica să vă aplatizați în permanență gazonul sau solul în timp ce vă frământați, puteți pur și simplu să faceți un mic sacrificiu și să săpați o groapă în cel mai adânc punct al gazonului. Nici acest lucru nu trebuie să fie prea mare. Scopul este ca apa să curgă în această groapă și să se acumuleze în ea, astfel încât să o puteți degaja cu ușurință. O modalitate relativ rapidă de a ușura restul gazonului atunci când grădina este sub apă. Puteți umple găurile mai târziu și puteți semăna gazon nou, care este mai bun decât un gazon complet înecat.

Grădina după inundații

Cum să scurgeți grădinile inundate cu aceste sfaturi și trucuri

A scăpa de apă este, desigur, un lucru. Dar este probabil să faceți mai multe pentru a readuce grădina în stare bună. Deci, vor exista, eventual, tulpini de plante îndoite sau ramuri căzute pe ici pe colo. Tăiați tulpinile cu foarfece ascuțite și aruncați-le. Dacă acestea rămân ude, acest lucru poate duce la formarea mucegaiului. Verificați, de asemenea, copacii pentru ramuri și crenguțe rupte.

Grădina din față inundată din cauza ploilor abundente sau a apei mari - sfaturi de grădină împotriva dezastrului

Grădina era probabil sub apă după ce a fost puternic inundată. De asemenea, curenții de apă spală adesea pământul și creează goluri. Este posibil ca și rădăcinile sensibile ale plantelor să fi fost expuse. Desigur, ar trebui să completați din nou astfel de locuri.

Întreținerea corespunzătoare a grădinii după inundații