Casă și grădină

Ascunderea coșurilor de gunoi: idei creative pentru un ecran elegant de confidențialitate

Coșurile de gunoi sunt lucruri indispensabile în viața noastră de zi cu zi. Dar când vine vorba de un design frumos și elegant, acestea sunt un spin în lateral. Atunci cum îți poți ascunde coșurile de gunoi? Am reunit câteva idei creative de la diverși arhitecți peisagistici care vă vor garanta o priveliște frumoasă în grădina dvs..

Ascundeți coșurile de gunoi elegant cu lemn

coșurile de gunoi ascund elegant același lemn cu fațada

Acordați atenție unei scheme de culori armonioase și alegeți un ecran de confidențialitate pentru butoaie, care să fie potrivit mediului sau stilului casei. Această cutie pentru gunoi, de exemplu, este în perfectă armonie cu fațada, deoarece este fabricată din același material lemnos. Această tehnică este potrivită în special pentru curtea din față. Cu aceasta puteți sublinia în plus fațada – cartea de vizită a casei.

Cutie de gunoi din lemn cu acoperiș din foi ondulate

Coordonează ecranul și gardul de confidențialitate al coșurilor de gunoi

coșurile de gunoi se ascund inteligent în spatele unui gard de lemn

Dacă aveți suficient spațiu în grădină, ar trebui să vă gândiți la un spațiu alternativ pentru coșurile de gunoi. Acest ecran de confidențialitate nu numai că poate proteja în mod eficient jgheaburile de deșeuri de ochii curioși, dar poate găzdui și multe altele. Când vremea este caldă, este la îndemână să păstrați unelte de grădină utile, cum ar fi lopeți, greble și adăpătoare. De asemenea, puteți parca bicicleta acolo dacă va ploua în zilele următoare.

coșurile de gunoi ascund lemnul același design ca gardul de grădină

Dacă doriți să configurați cutia de gunoi lângă gardul grădinii, este o idee bună să aduceți ambele elemente în armonie vizuală. Cutii pentru coșuri de gunoi pot fi obținute într-o mare varietate de modele și game de prețuri. Dacă construiți singur un gard din lemn, puteți decide și cât de mare ar trebui să fie distanța dintre plăci. Paletii sunt, de asemenea, un material de construcție ieftin pe care îl puteți folosi pentru a crea un aspect similar. Aici este important ca protecția lemnului să fie ancorată ferm în pământ, astfel încât să poată rezista rafalelor de vânt.

Ascundeți coșurile de gunoi în curtea din față

coșuri de gunoi bine ascunse în curtea din față

Iată un exemplu din Sussex, Marea Britanie. Această variantă este potrivită pentru proprietarii de case de oraș din raioane cu reglementări stricte. Dacă nu puteți schimba înălțimea peretelui, puteți ascunde coșurile de gunoi cu o construcție modulară din lemn. Sunt aproape invizibile de pe stradă.

Peretele și lemnul ascund coșuri de gunoi în curtea din față

Paravan din oțel Corten în combinație cu un pat ridicat din beton

ascunzând creativ coșurile de gunoi în spatele panourilor moderne din oțel corten

Într-o zonă mică, un ecran de confidențialitate din oțel inoxidabil funcționează mai bine decât gardurile de confidențialitate convenționale și ocupă mai puțin spațiu. În acest proiect, designerii au folosit un ecran realizat din oțel Corten modern cu o tăietură decorativă cu laser pentru a ascunde coșurile de gunoi.

Ascundeți coșurile de gunoi în spatele unui paravan de oțel corten

Patul ridicat din beton turnat nu numai că creează un aspect frumos, dar împarte curtea din spate în zone bine structurate. Banca semicirculară se potrivește perfect cu masa rotundă de masă și oferă mult spațiu în cele mai mici spații. În fundal, accesul la coșurile de gunoi este greu de ghicit.

Ascundeți coșurile de gunoi cu gabioane

Coșurile de gunoi ascund gabioane și oțel inoxidabil

Gabioanele pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea elemente frumoase și practice ale ecranului de confidențialitate. Coșurile din plasă de sârmă arată modern și se potrivesc foarte bine în orice mediu urban. Gabioanele pot fi, de asemenea, ușor combinate cu alte materiale. De exemplu, cu un acoperiș din oțel inoxidabil care protejează coșurile de gunoi de ploaie, zăpadă și, vara, de radiațiile solare excesive.

Idei pentru terase ridicate

Coșurile de gunoi ascund grădina pe două niveluri

De pe o terasă ridicată aveți o vedere neobstrucționată a peisajului. O terasă ridicată, la care se poate ajunge printr-o scară de lemn, oferă, de asemenea, o bună oportunitate de a ascunde inteligent coșurile de gunoi. În exemplul de mai sus, balustradele terasei sunt, de asemenea, utilizate ca ecrane de confidențialitate. Plantele cățărătoare pot fi, de asemenea, prezentate elegant pe lamelele de lemn.

Vedere de deasupra întregii curți din spate

Design de curte într-o casă cu terasă cu zonă de relaxare și pergolă din lemn

Deschideți ușile clapetei în sus

Ascundeți coșurile de gunoi pe o terasă ridicată

Dacă terasa este suficient de înaltă, puteți implementa și această idee pentru un acces mai ușor la coșurile de gunoi. Pentru bunăstare suplimentară a animalelor și ventilație naturală, puteți utiliza ușile cu fereastră pentru această cutie de gunoi auto-fabricată.

Ascundeți coșurile de gunoi în spatele plantelor

ascunde coșuri de gunoi în spatele plantelor grădină verticală

Dacă doriți în mod natural să ascundeți coșurile de gunoi și să le înfrumusețați, atunci plantele sunt cea mai bună alegere. Gardurile vii perene sunt deosebit de ușor de integrat în peisajul înconjurător și sunt, de asemenea, ușor de întreținut. Dacă doriți o alternativă modernă, o grădină verticală poate fi soluția pentru dvs..

Spalier ca ecran de confidențialitate pentru coșurile de gunoi

Coșurile de gunoi se ascund în mod natural în spatele plantelor cățărătoare

Trapezele cu ajutoare de cățărat pentru plantele cățărătoare sunt un mod frumos de a ascunde coșurile de gunoi. Atunci când alegeți plantele cățărătoare, asigurați-vă că butoaiele sunt de fapt ascunse în spatele unui perete verde și parfumat. Iedera, clematita și hameiul sunt foarte potrivite pentru acest lucru. Plantele perene cresc foarte repede și ating înălțimi de câțiva metri.

Înfrumusețați cutia pentru gunoi

ascunzând coșurile de gunoi în curtea din față plantează acoperișul cutiei de gunoi

Acoperișurile verzi au devenit o alternativă populară, ecologică pentru mulți proprietari în ultimii ani. Dar nu numai acoperișul casei și al carportului pot fi ecologizate, coșul de gunoi cu un acoperiș plantat este, de asemenea, un adevărat ochi.

Ascundeți în mod natural coșurile de gunoi cu un acoperiș verde

La alegerea plantelor, amplasarea gunoiului joacă un rol important. Dacă acest lucru este în plin soare, suculentele (Sempervivum) sunt perfecte. Dacă există dorința de abundență de flori, puteți arunca o privire la următorul plan de plantare cu acoperire colorată a solului și, eventual, să-l implementați.

Ascundeți și înfrumusețați coșurile de gunoi cu plante

  • Feriga de coaste (Blechnum spicant)
  • Păiuș albastru (Festuca glauca ‘Elijah Blue’)
  • Căpșuni din Chile (Fragaria chiloensis) (Învelișul de sol verde închis, cu flori albe în imagine)
  • Butterwort “Sunset Series” (Lewisia cotyledon) (acoperirea solului cu flori roz și portocalii în imagine)
  • Oregon stonecrop (Sedum oreganum) (solul verde deschis are flori galbene, care nu sunt încă vizibile în imagine)

Plante prietenoase cu albinele

cum îmi pot ascunde coșurile de gunoi cu plante

Ierburile mediteraneene se simt, de asemenea, foarte confortabile pe un acoperiș însorit. Arpagicul (Allium schoenoprasum) nu numai că marchează cu frumoasele lor flori violete, dar conferă și salatelor de vară o aromă foarte specială. Dacă alegeți o plantare adecvată albinelor atunci când vă proiectați cutia de butoaie, veți contribui și la protecția mediului.