Casă și grădină

Aducerea orhideelor ​​să înflorească – de asta are nevoie planta exotică pentru noi flori!

Vi s-a dat sau ați cumpărat o orhidee magnifică în urmă cu ceva timp și ați putut să vă bucurați de flori de mult timp, dar din anumite motive nu ați mai văzut o floare nouă de atunci? Deci, orhideea ta a încetat să înflorească – care sunt cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a schimba acest lucru? Nu înseamnă întotdeauna că faci ceva greșit, deoarece lipsa de înflorire poate avea o serie de cauze. Este posibil ca planta să fie într-o fază inactivă chiar acum. Vă explicăm ce să încercați dacă doriți să faceți orhideea să înflorească.

Aducerea unei orhidee să înflorească – elemente esențiale pentru înflorire

A face o orhidee să înflorească - remedii casnice și sfaturi pentru înflorire

Înainte de a începe cu trucurile și de a obține orhideea să înflorească, este important să înțelegeți un lucru: o perioadă de odihnă este cu adevărat importantă, astfel încât planta să poată aduna forță pentru formarea de flori noi. Prin urmare, o fază de înflorire neîntreruptă nu este nici bună pentru plantă, nici posibilă pe termen lung. Deci, asigurați-vă că îi dați pauza!

Orhideele înfloresc cât de des?

Orhideele pot înflori până la două ori pe an. Nu ar trebui să faci orhideea să înflorească mai des. Orhideea a încetat să înflorească pentru o lungă perioadă de timp, dar altfel arată sănătos? Atunci este posibil să nu fie pentru că nu-ți pasă suficient de bine, ci pur și simplu pentru că îi lipsește stimulentul pentru a produce flori noi. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să scoateți planta din faza inactivă:

Aducerea orhideelor ​​să înflorească și îngrijirea lor în mod corespunzător - de asta are nevoie planta

  • Reduceți udarea.
  • Reduceți cantitatea de îngrășământ.
  • Scade temperatura noaptea.

Orhideele înfloresc cât timp?

Cu o îngrijire adecvată, perioada de înflorire primăvara și vara se poate extinde pe mai multe luni, în timp ce toamna și iarna perioada de înflorire a orhideelor ​​este mai scurtă – de obicei nu mai mult de cinci săptămâni.

A face floarea orhideei – remedii casnice & sfaturi

Aduceți orhideea Phalaenopsis înapoi să înflorească prin tăiere

Aduceți orhideea să înflorească tăind lăstarii morți de pe ochi

De îndată ce primele flori au dispărut, puteți face ceva pentru a stimula orhideea să înflorească: pur și simplu tăiați lăstarii decolorați. Cu toate acestea, ar trebui să alegeți și locul potrivit pentru aceasta. Uitați-vă mai atent la tulpină. Veți observa mici umflături numite ochi în unele locuri. Tăiați florile ofilite chiar deasupra unui astfel de ochi. Al doilea sau al treilea ochi de odihnă este cel mai potrivit pentru ca noul film să nu devină prea lung. Acum poate dura aproximativ 3 luni pentru ca un nou film să se formeze din acest ochi. Dacă doriți să faceți orhideea să înflorească în acest fel, este de asemenea recomandabil să plasați planta puțin mai rece.

Îngrijirea orhideelor ​​în mod corespunzător pentru inflorescențe regulate și frumoase

Orhideelor ​​le place cald, umed și luminos, fără lumina directă a soarelui

Indiferent dacă doriți ca o orhidee Phalaenopsis, Oncidium, Dendrobium sau Vanda să înflorească din nou, îngrijirea corectă este desigur esențială. Dacă planta nu se simte bine, nici ea nu va putea să înflorească. Așadar, pentru a face ca orhideea să înflorească, asigurați-vă că

  • se află într-un loc luminos, fără lumina directă a soarelui.
  • planta este caldă și umedă (între 12 și 20 de grade Celsius sunt optime; pulverizați planta în mod regulat).
  • primește îngrășământul potrivit în funcție de faza de creștere (în faza de vegetație din martie până în septembrie cu mult azot și din octombrie până în februarie cu fosfor, astfel încât florile să se maturizeze).
  • Evitați înghițirea apei. Rădăcinile nu trebuie să fie în apă.
  • Dvs., indiferent dacă doriți să faceți o floare Phalaenopsis sau un alt soi, repotați-o din când în când.

Trucuri pentru coacerea mai rapidă a florilor

Faceți o orhidee să înflorească cu aceste trucuri și îngrijire adecvată

Merele și bananele se rumenesc rapid atunci când sunt tăiate. Probabil că ați observat deja asta. Acest lucru se datorează gazelor de coacere degajate de cele două tipuri de fructe. Acestea vă pot ajuta, de asemenea, dacă doriți să faceți ca orhideea să înflorească:

Merele emit gaze de coacere care forțează floarea să înflorească

Aduceți orhideele să înflorească cu mere

Dar cum faci să înflori o orhidee cu ajutorul unui măr? Taie-l în felii și întinde câteva pe granulele plantei tale. Gazele menționate accelerează apoi procesul de maturare, astfel încât să favorizeze înflorirea orhideelor. Când lăstarul este complet crescut, îndepărtați din nou mărul (înainte ca planta să înflorească). În caz contrar, florile se vor ofili mult mai repede decât de obicei. Cu mere, puteți face nu numai orhideea Phalaenopsis să înflorească, ci și alte soiuri.

Cojile de banane sunt bogate în substanțe nutritive și stimulează formarea florilor

Banane pentru flori noi

De asemenea, puteți face orhideele să înflorească cu banane și, mai exact, cu cojile lor. Acest truc funcționează deosebit de bine pe soiurile de orhidee care au o perioadă lungă de inactivitate, cum ar fi Pterygodium catholicum, Caladenia menziesii și Thelymitra graminea. În mediul natural al orhideelor, gazul de incendiu asigură faptul că plantele se trezesc din faza lor inactivă. Focul arde tufișurile și orhideele au suficient spațiu pentru a crește. Deoarece nu puteți aprinde un foc acasă, gazul poate fi mimat cu ajutorul coajei de banane. Dar cum poți face orhideele să înflorească cu coajă de banană??

Banana ca îngrășământ în substrat la repotare și pentru frunze

Pe de o parte, puteți freca ușor frunzele cu coji. Acest lucru le oferă o mulțime de substanțe nutritive benefice și vă asigură că veți obține orhideea să înflorească. Bucăți mici de coajă pot fi amestecate în substrat atunci când repotați planta (nu prea mult pentru a evita formarea mucegaiului). Pentru a trezi orhideele menționate mai sus, puneți tuberculii în sol și puneți oala împreună cu cojile de banane într-o pungă de plastic pe care o sigilați. Înlocuiți coaja cu una nouă la fiecare trei până la patru zile pentru un total de aproximativ două săptămâni. Acest lucru nu trebuie doar să trezească planta, ci și să facă din nou orhideea să înflorească.

Cum se face o orhidee să înflorească cu cafea?

Aduceți orhideele să înflorească din nou cu cofeină în cafea sau praf de cafea

Unora le place, de asemenea, să folosească cafea sau zaț de cafea atunci când vor să înflorească o orhidee. Ambele sunt perfecte ca aditiv la îngrășămintele normale de orhidee, deoarece se spune că cofeina pe care o conțin are un efect stimulant. Și cum faci ca orhideea să înflorească cu ajutorul cafelei? Lăsați-l să se răcească și subțiați-l puternic. La rândul său, lăsați zațul de cafea să se usuce bine mai întâi pentru a preveni formarea mucegaiului. Apoi presărați puțin din acesta pe substrat și turnați puțină apă peste el. Apropo, conținutul unei pungi de ceai uzate de ceai negru este potrivit și dacă doriți să forțați orhideele să înflorească.

Phalaenopsis, Vanda și alte soiuri stimulează înflorirea după o perioadă de odihnă