Bijuterii

Ghidul cerceilor: fapte interesante despre dopuri, creole & Co.

cercei-izbitoare-ciucuri-negre-moderne

Cerceii într-o mare varietate de modele se numără printre accesoriile preferate ale multor femei. Dar ce tipuri de cercei există oricum? Ce sunt creolii Și la ce trebuie să fii atent atunci când străpungi urechile? Puteți găsi informații utile despre cerceii populari aici.

Lumea versatilă a cerceilor

cercei creole în argint

Chiar și în culturile antice și în Egiptul antic, femeile își împodobeau urechile cu sticlă, pietre prețioase, perle, oase sau metal. Așa cum este astăzi, totul era reprezentat pe atunci, de la ace mici și inele la pandantive mari. În general, se face distincția între următoarele tipuri de cercei:

  • Creole: Acestea sunt inele reale care sunt introduse prin orificiul urechii. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și culori.
  • Cercei: Aici, bijuteriile șic sunt atârnate prin orificiul urechii folosind un suport sau un stilou fixat. Candelabrele în special sunt la modă chiar acum.
  • Cercei cu șurub: Perle mici sau motive sunt atașate la ureche cu un stilou. Această variantă este mică și discretă.
  • Clipuri: Această opțiune poate fi purtată și de femeile fără urechi găurite. Bijuteriile sunt fixate la ureche cu un fel de clemă.

Luați-vă urechile în mod corespunzător

cercei-ciucure-verde-vara

Dacă doriți să vă decorați urechile, ar trebui să obțineți o pereche de urechi găurite. Cu toate acestea, cu siguranță nu este recomandabil să încercați singur. Găurile trebuie întotdeauna străpunse de un profesionist pentru a evita contaminarea și inflamația. De regulă, piercing-ul se face cu un pistol special la bijuterie, dar ace sterile de unică folosință sunt folosite și în studiourile de piercing. Este recomandabil să alegeți un prim știft din titan pentru a preveni o alergie neplăcută la nichel. Aceasta trebuie să rămână apoi în gaură timp de aproximativ șase săptămâni, astfel încât pielea să se poată vindeca complet. Pentru a evita iritarea materialelor străine, ar trebui să investiți în cercei de înaltă calitate, din argint sau aur real cu îngrijire adecvată reprezintă întotdeauna o investiție bună.

Reținere izbitor de colorată sau elegantă – stilul potrivit pentru fiecare bijuterie pentru urechi

cercei-cercei-argintie-impletitura-coafura

Cerceii pot fi combinati cu orice tinuta si orice stil vestimentar. Mufele mici și puțin vizibile se potrivesc întotdeauna. Cei care sunt deosebit de atenți la modă pot asorta cercei și ținute, precum și restul bijuteriilor. În acest scop, pot fi folosite forme, culori sau materiale caracteristice. Știfturile mici pentru urechi în formă de ancoră fac o ținută maritimă de vară excelentă.

cercei-cristale-roz-declarație

Rochiile simple sau bluzele sunt grozave Cercei declarație sau condimentează creolii mari. Coafura potrivită poate ajuta la evidențierea optimă a cerceilor respectivi. Adesea este suficient să tragi puțin părul înapoi, astfel încât creolii să nu dispară dedesubt. Dar și un coada sau calul strict de cal precum și actualizările libere aduc bijuteriile la perfecțiune.

cercei-agățat-perle-strasuri-vară

Imaginea 1: © istock.com/DashaMuller

Imaginea 2: © istock.com/Nikada

Imaginea 3 până la 6: Unsplash.com CC0 / tamarabellis