balcon

Plante de balcon în alb – sfaturi pentru o plantare monocromă

Flori de balcon frunze albe înflorite roz violet Provence

Vara este cel mai colorat anotimp. Dar nu întotdeauna trebuie să plantați flori colorate în cutiile ferestrei. Compozițiile de plante monocrome, în care o singură culoare domină imaginea, arată și ele frumoase! Plantele albe cu balcon înflorite, de exemplu, nu numai că radiază pace și armonie, dar transmit și impresia de prospețime și răcoare în zilele toride. Prin urmare, am reunit unele dintre cele mai populare plante de balcon cu flori albe pentru dvs. și vă oferim, de asemenea, cele mai interesante exemple de combinații frumoase de plante în alb și verde.

Plante de balcon cu flori albe

Balcon Plante Flori albe Găleată agățată Covor de bambus Ecran de confidențialitate

Florile albe în combinație cu frunzele proaspete și verzi par foarte proaspete și ușoare. Duoul de culori se potrivește oricărui stil de amenajare și poate fi perfect combinat cu mobilier, țesături și accesorii colorate. Atunci când alegeți plante de balcon, ar trebui să acordați atenție timpului de înflorire. Alegeți astfel de soiuri de flori care înfloresc una după alta. În acest fel, vă puteți bucura de un balcon complet umplut cu plante cu flori albe pe tot parcursul anului.

Petunia de grădină (Petunia x hybrida)

Flori de balcon petunii albe Verbena Bacopa

Aspect: Petuniile vin într-o varietate de culori de flori – de la alb la roșu intens și albastru. Acestea ating o înălțime de 20-35 cm.

Timp de înflorire: Mai – noiembrie

Are nevoie: Florile se simt cel mai confortabil într-o locație caldă și însorită. Solul optim ar trebui să fie liber și bogat în humus și substanțe nutritive.

Îngrijire: Această plantă necesită udare regulată, adesea zilnică, deoarece nu tolerează seceta, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp. Puteți fertiliza la fiecare 1-2 săptămâni cu un îngrășământ pentru plante cu flori. Inflorescențele ofilite trebuie îndepărtate pentru a prelungi perioada de înflorire.

Aplicații: Petuniile arată frumos în grupuri multicolore. Merită să le plantați în coșuri suspendate suspendate sau cutii de ferestre care sunt atașate la balustradele balconului. Petuniile sunt, de asemenea, adesea folosite în turnurile de flori.

Plumbago auriculata Alba (Plumbago auriculata Alba)

Plante de balcon alb Cape Leadwort Plumbago auriculata Alba

Aspect: Cape Leadwort este o plantă cățărătoare sud-africană care atinge o înălțime de 1,2 – 2 m și înflorește în alb, albastru deschis sau violet.

Timp de înflorire: Din iunie până în septembrie.

Cerințe: O locație caldă, însorită, protejată de vânt și ploaie este ideală. Planta tolerează diferite tipuri de sol, dar crește cel mai bine în humus nisipos sau substraturi argiloase.

Îngrijire: Tăpărașul, originar din Africa de Sud, nu va supraviețui iernii afară. Așadar, înainte să vină înghețurile, puneți-le într-o cameră rece și luminoasă. Datorită înălțimii impunătoare, planta necesită un recipient destul de mare. Ar trebui udat și fertilizat în mod regulat la fiecare 2-3 săptămâni. Se recomandă îndepărtarea inflorescențelor înflorite.

Utilizare: Potrivit ca plantă de containere pentru decorarea balcoanelor mari.

Verbena (Verbena x hybrida)

Plante de balcon cu petunie albă de verbină

Aspect: Verbena vine în multe culori – de la alb și roz la roșu aprins și violet. Sunt fie în poziție verticală, fie pendulante. De obicei planta atinge o înălțime de 20-50 cm.

Timp de înflorire: Înflorește cel mai abundent din iulie până în octombrie.

Cerințe: Preferă locațiile calde și însorite. Solul optim este fertil și bine drenat.

Îngrijire: Planta ar trebui să fie udată abundent (în fiecare zi vara), dar nu îi place să se înghesuie. Fertilizarea poate fi redusă la minimum, mai ales dacă se folosește sol de grădină bogat în nutrienți. Pentru iernare, verbena ar trebui să fie tăiată la toamnă chiar deasupra solului.

Utilizare: Verbene sunt ideale pentru ghivece, coșuri suspendate sau cutii pentru ferestre. Merită să le plantați în grupuri colorate sau să le combinați cu alte tipuri de plante.

Floarea fulgului de zăpadă (Sutera diffusus)

Floare fulg de zăpadă Sutera cutie de flori agățată difuză Mandevilla roz

Aspect: Fulgul de zăpadă este, de asemenea, un nou venit din Africa de Sud și atinge de obicei o înălțime de 30-50 cm. Sutera diffusus este disponibil în alb, albastru sau roz.

Timp de înflorire: Toată vara și începutul toamnei.

Cerințe: Plantelor le plac locațiile relativ însorite, dar nu soarele direct. De asemenea, prosperă bine la umbră deschisă. Prin urmare, balcoanele estice și vestice sunt optime pentru Bacopa. Planta de balcon preferă un sol fertil și bine drenat.

Îngrijire: Udarea regulată este foarte importantă deoarece Bacopa nu poate tolera seceta. De la primăvară până la sfârșitul verii, merită, de asemenea, să adăugați un îngrășământ pentru plantele cu flori în apa de irigații.

Utilizare: Plantă suspendată pentru cutii de ferestre și coșuri suspendate

Pietre parfumate bogate (Lobularia maritima Snow Princess / cristale de zăpadă)

Balcon plante coș alb suspendat Lobularia Maritima

Aspect: Aroma bogată în piatră aparține plantelor de piatră și se caracterizează printr-o creștere stufoasă. Se mai numește iarbă argintie de plajă sau cress de plajă și atinge o înălțime de numai 10-20 cm. Planta de piatră vine în alb, roz și violet.

Timp de înflorire: Din iunie până în octombrie

Cerințe: Parfumul bogat în piatră preferă o locație însorită și caldă. Solul trebuie să fie proaspăt și bine drenat, nu prea bogat în substanțe nutritive.

Îngrijire: Piatra de parfum bogată se însoțește cu puțină apă și nu solicită calitatea solului. Nu are nevoie nici de fertilizare, nici de tăiere.

Utilizare: Datorită obiceiului său de agățare, această plantă este adesea folosită ca plantă însoțitoare în cutia de balcon sau într-un recipient înalt. Iarba argintie de pe plajă arată deosebit de frumoasă în combinație cu plantele care au frunze verde închis. De exemplu, compoziția unui buș și lobularia arată foarte elegant.

Margarete Cape, coșuri pentru pelerină (Osteospermum)

Plante de balcon margarete albe Cape Cape coș Osteospermum

Aspect: Osteospermul este extrem de popular ca plantă container. În funcție de soi, atinge o înălțime de 25-50 cm. Poate înflori în alb, galben, portocaliu, roz și violet.

Timp de înflorire: din primăvară până toamna târziu.

Cerințe: Osteospermul ar trebui să crească în locuri însorite, deoarece la umbră înflorește foarte slab și chiar își „închide” florile. Planta este destul de tolerantă la substrat. Este important doar ca solul să fie permeabil.

Îngrijire: Puneți un strat bun de drenaj în partea de jos a cupei pentru a reduce riscul putrezirii rădăcinii. Udarea trebuie să fie regulată, dar nu foarte generoasă. Inflorescențele retrase trebuie îndepărtate pentru a încuraja înflorirea. Coșul pentru pelerină este rezistent până la -5 grade. Înainte de iernare, toamna, trebuie redusă la 1/3.

Utilizare: Potrivit pentru decorarea balcoanelor însorite și sudice.

Lizzie muncitoare (Impatiens walleriana)

Impatiens walleriana Muncitoare Lizzie White Hanging Basket Shade Balcony

Aspect: Impatiens oferă ochiuri captivante în locuri umbrite. Există soiuri roșii, violete, albe, trandafiri, roz și portocalii care cresc cu 20-40 de centimetri înălțime.

Bună ziua: Din mai până la îngheț

cerințe: Aceste flori de vară se simt bine la umbră sau umbră parțială. Soarele direct arde florile delicate. Pentru balcoanele însorite, cel mai bine este să alegeți lână de soare „SunPatiens”.

îngrijire: Impatiens sunt considerați a fi ușor de îngrijit. Acestea nu tolerează excesul de apă, deci numai apă atunci când stratul superior al solului s-a uscat. Doar de 1-2 ori în timpul sezonului este fertilizat.

utilizare: Vin în propriile lor balconuri de vest, est sau nord, în vase, cutii de ferestre sau coșuri suspendate. Cu cât plantatorul este mai mic, cu atât șopârlele vor înflori mai abundente.

Agapanthus african, crin african (Agapanthus africanus alba)

Plantă de balcon în picioare Crin african Agapanthus albus

Aspect: Agapanthus, cunoscut și sub numele de Lily African African, este una dintre cele mai interesante propuneri pentru decorarea balcoanelor moderne. Planta înflorește în alb sau albastru și atinge de obicei o înălțime de aproximativ 60 cm.

Timp de înflorire: Din iulie până în septembrie.

Cerințe: Plantei îi plac locațiile însorite și calde și un substrat bogat în nutrienți (ideal nisipos-argilos).

Îngrijire: Crinul african este cultivat pe balcon din primăvară până în toamnă, deoarece este sensibil la îngheț. Iarna, căzile trebuie așezate într-o cameră răcoroasă. Planta necesită udare regulată, dar nu tolerează excesul de apă. O fertilizare (îngrășământ compus) ar trebui să aibă loc la fiecare 2-4 săptămâni de la primăvară până la perioada de înflorire.

Utilizare:  Pentru decorarea balcoanelor mai mari, plantate în ghivece mari de sine stătătoare.

Trandafiri în ghiveci albi pe balcon

Mini trandafiri cadă trandafiri balcon alb în combinație cu mult verde

Aspect: Mini trandafirii sunt special crescuți pentru păstrarea în ghivece. Soiurile compacte au frunze și flori mai mici și pot atinge o înălțime de până la 50 cm. Soiurile înfloresc deosebit de bogat într-o mare varietate de culori – de la alb, galben și portocaliu la roz, roz și roșu.

Bună ziua: pe tot parcursul anului

cerințe: Trandafirii în ghiveci preferă o locație însorită.

îngrijire: Mini trandafirii au nevoie de apă suficientă în mod regulat. În timpul fazei de creștere are loc fertilizarea săptămânală. Dacă îndepărtați în mod regulat decolorat, veți încuraja formarea florilor. În timpul iernii, trandafirii trebuie tăiați și iernati într-un loc răcoros.

utilizare: Trandafirilor nu le place competiția de rădăcină. Cel mai bine este să le plantați individual într-un recipient adânc. Ar trebui să aibă o înălțime de cel puțin 40 de centimetri.

Geraniums / Pelargoniums (Pelargonium)

Perlagonium alb înflorit decor în picioare balcon

Aspect: Geraniile sunt printre cele mai ușor de îngrijit și plantele rezistente la căldură care pot fi cultivate pe balcon. Există peste 250 de specii de mușcate. În Germania, se face distincția între trei forme: mușcate agățate, mușcate verticale și pelargonii parfumate. Mușcăturile verticale ating înălțimi de 25 până la 40 cm.

Bună ziua: din aprilie până în octombrie, pe tot parcursul verii

cerințe: Geranium sunt potrivite pentru plin soare până la locații parțial umbrite. Plantatoarele pentru pelargonii ar trebui să aibă o adâncime de cel puțin 8 inci și să aibă un drenaj bun. Este nevoie de un sol bogat în substanțe nutritive.

îngrijire: Geraniile au nevoie de multă apă. În timpul fazei de creștere, trebuie să fertilizați la fiecare trei până la patru săptămâni.

utilizare: Cutiile de balcon înmagazinate generos cu mușcate sunt un clasic. De asemenea, taie o siluetă fină în ghivece mari sau ca coșuri agățate.

Garoafa (Armeria maritima ‘Alba’)

Plante de balcon în picioare garoafe albe Armeria maritima Alba

Aspect: Garoafa aparține familiei de rădăcini de plumb și prosperă în condiții extreme. Este o perenă veșnic verde care crește până la 20 cm înălțime și 30 cm lățime. Creșterea este compactă și stufoasă până la formarea pernei. Culorile variază de la alb la roz și roșu aprins.

Bună ziua: Din iunie până în septembrie

cerințe: Garoafa preferă o locație în plin soare și crește pe aproape toate solurile.

îngrijire: Planta nu necesită îngrijiri speciale și este, de asemenea, rezistentă.

utilizare: Garoafa taie o cifră fină în cutii de ferestre. Mențineți o distanță de plantă de aproximativ 25 de centimetri.

Mini Allium amplectens Graceful Beauty

Combinații de plante monocrome: plante de balcon în alb și verde

Plante de balcon agățate de piatră albă parfumată bogată Lobularia Albă ca Zăpada

O plantare monocromă arată monotonă și plictisitoare? Dar dimpotrivă. Florile albe au un efect calmant asupra simțurilor și fac ca balconul să pară mai viu și mai prietenos în cel mai scurt timp. Duoul de culori „alb-verde” este ideal pentru designul balconului și creează o atmosferă inconfundabilă.

Balcon caseta ideea plantare parfum bogat Lobularia petunias alb verde

Atunci când alegeți plante de balcon, nu trebuie să acordați atenție doar culorilor și timpului de înflorire, ci și tipului de creștere. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să plantați mai multe flori într-o singură plantare. Pentru a face acest lucru, experții combină adesea plantele cu soiuri de creștere verticală și agățate. Aruncați o privire la exemplele de mai jos:

La umbră: Impatiens, Crăciun alb Caladium, ferigi, iederă

Balcon flori căzi albe plante combinație umbră Impatiens caladium ferigi iederă

Colorwort (caladiu), petunii, pervința albă „Alba”, ploaie argintie

Plante de balcon cu înflorire albă și cu frunze albe Caladium petunias Pervină albă „Alba”

Floare păianjen (Cleome spinosa), ploaie argintie (Dichondra argentea Silver Falls), Artemisia, petunii

Balcon box idea argint alb păianjen floare alb dichondra artemisia

Geranium, Impatiens, iederă (Hedera Helix Favorit), Bacopa, Elfenspiegel (Nemesia)

Balcon Plante Albe de vară Geraniums Bacopa Ivy Leaves

Alyssum, iederă, sparanghel de ferigă, frunze de argint (Senecio cineraria)

Iarbă de piatră alyssum, sparanghel de ferigă de iederă, Asparagus Silver Frost, Dusty Miller

Garoafa (Armeria maritima ‘Alba’) înconjurată de iederă

Castron cu cuișoare înconjurat de pietre de iederă pe masa de balcon

Lieschen harnic, Heuchera micrantha „Paris”, ploaie argintie

Umbra cupei Impatiens Heuchera

Combinații frumoase de alb cu alte culori

Balcon plante albastru alb combinație de ierburi ornamentale

Albul este o culoare universală care poate fi combinată cu succes cu majoritatea celorlalte culori. Arată cel mai frumos, totuși, în combinație cu roșu puternic, albastru sau violet și diferite nuanțe de roz.

Cyclamen Red White Balcony Box Hanging Plants

Plante de balcon Osteospermum Campanula Lavanda Albastru Alb

Plante de balcon raft alb roz cutii din lemn țesături antracite

Crini albi în oală balcon fotoliu din ratan perne colorate masă pliabilă

Crini albi în oală balcon fotoliu din ratan perne colorate masă pliabilă