balcon

Plantarea cutiilor de flori cu mușcate: sfaturi și idei utile de plantare pentru însoțirea plantelor pentru grădina balconului

Primăvara și vara, mușcatele cu marea lor de flori sunt un adevărat ochi pe balconul de acasă. Atât soiurile suspendate, cât și cele în picioare sunt foarte ușor de îngrijit și înfloresc toată vara. Nu este de mirare că frumusețile din Africa de Sud sunt printre cele mai populare plante de balcon din zilele noastre. Dacă doriți să plantați mușcate în cutiile de flori, primăvara târziu (în jurul mijlocului lunii mai) este momentul potrivit pentru a face acest lucru. Vă oferim sfaturi utile pentru grădina dvs. de pe balcon și vă explicăm când ar trebui să plantați mușcate în cutia de flori, ce distanță între florile individuale trebuie să planificați și care plante însoțitoare sunt partenerii perfecti de combinație pentru mușcate.

Plantarea cutiilor de flori cu mușcate: o privire de ansamblu asupra celor două forme de creștere

Creați un balcon cu idei de flori pentru plantarea cutiilor de flori

Dacă doriți să plantați mușcate într-o cutie de flori, puteți alege între două forme de creștere. Atât soiurile suspendate, cât și cele în picioare sunt vândute în centre de grădină și pepiniere. Pe care o alegeți depinde în primul rând de propriile preferințe. Practic, mușcatele agățate ocupă mult mai mult spațiu decât soiurile în picioare. Geraniile în picioare pot fi, de asemenea, puse în scenă în mod eficient, cu acoperire a solului și plante perene înalte, în timp ce mușcate agățate în cutii de flori sunt afișate în principal ca soliști.

Mușcate agățate în cutia balconului: sfaturi despre toate aspectele îngrijirii

Idei de vară pe balcon pentru design

Mușcatele agățate (latină Pelargonium peltatum) sunt plante hibride care ating o înălțime maximă de 40 cm. Lăstarii săi de până la un metru atârnă peste marginea cutiei de flori. Ei tăie o siluetă fină ca soliști în cutia balconului și atrag atenția tuturor cu culorile lor strălucitoare. Geraniile agățate în caseta balconului preferă locații umbrite. Un balcon orientat spre vest, care este în plin soare timp de câteva ore și umbră parțială timp de câteva ore, este perfect.

când să plantați mușcate în cutia de flori (în jurul mijlocului lunii mai) în aer liber

Geraniile, care au venit inițial din Africa, se simt bine și pe balconul orientat spre sud, atâta timp cât există protecție solară acolo. Balcoanele orientate spre est sau nord sunt mai puțin sau deloc potrivite. Pe de o parte pentru că sunt la umbră, pe de altă parte pentru că plantele de acolo sunt expuse la vânt puternic. Deși mușcatele pot tolera o briză vara fără probleme, o locație cu vânt poate deteriora lăstarii sensibili ai plantei. Dacă doriți să plantați mușcate agățate într-o cutie de flori, atunci aveți nevoie de un baldachin de balcon. În acest fel, florile delicate sunt protejate de razele puternice ale soarelui și de ploaie în lunile de vară.

Mușcate în picioare: parteneri populari de plantare

Plantarea de mușcate în cutii de flori Instrucțiuni și sfaturi de plantare

Geraniile în picioare (Pelargonium grandiflorum) ating o înălțime maximă de 35 cm. Ele formează numeroase flori între mai și octombrie și sunt adevărate atracții în fiecare cutie de flori, atât ca soliști, cât și în ansambluri cu alte flori de vară. Florile iubitoare de căldură se dezvoltă cel mai bine în locuri însorite până la umbre parțiale, au o cantitate redusă de apă și sunt extrem de ușor de întreținut. Puteți ierni ieruiți în picioare în cutia de flori, dar plantele au nevoie de protecție împotriva înghețului în lunile de iarnă. Majoritatea soiurilor din Anglia pot rezista fără probleme la vânturi puternice, dar ploaia poate deteriora lăstarii și mai ales florile delicate. De aceea, un acoperiș de balcon are sens pentru soiurile în picioare.

Plantarea cutiilor de flori cu mușcate: La ce ar trebui să fii atent

Ieranii iernate într-o cutie de flori Sfaturi pentru grădinarii pasionați

Dacă doriți să plantați mușcate într-o cutie de flori, există câteva lucruri de luat în considerare:

1. Alegeți o cutie de flori potrivită. Geraniums sunt considerate flori de balcon simple și ușor de întreținut. Cu toate acestea, pentru ca plantele cu flori de vară să se simtă confortabil în cutia de flori, acestea au nevoie de un recipient cu un volum mare de sol. Sunt ideale cutiile de ferestre mai mari, care au cel puțin 20 cm lățime și cel puțin 15 cm adâncime. Lungimea depinde de câte copii trebuie să fie plasate în cutie. Cutii mici de flori cu o lungime de până la 40 cm pot găzdui maximum 2 plante, în timp ce vasele mai mari cu o lungime de 100 cm oferă un volum suficient de sol pentru până la 5 mușcate.

Ierani în cutii de ferestre Idei pentru florile de vară și când este momentul potrivit pentru plantare

2. Lăsați spațiu pentru mușcate în cutia balconului. Geraniile cu creștere rapidă au nevoie de spațiu în cutia balconului. Pentru majoritatea hibrizilor crescuți, distanța minimă între plantele individuale este de 20 cm. Cu toate acestea, atunci când sunt combinate cu alte flori, diferitele plante pot pătrunde în pământ cu o distanță de până la 30 cm una de cealaltă.

3. Geranii în cutia balconului: ce să plantezi? Alegerea plantelor însoțitoare potrivite se poate dovedi o sarcină descurajantă. Vă explicăm mai jos ce parteneri de plantare pot fi aranjați în mod eficient în mod eficient împreună cu mușcate în cutia de flori.

Al 4-lea. Ce sol este potrivit pentru mușcate? Florile au nevoie de un sol de ghiveci bogat în nutrienți și bogat în azot. Așa-numitul sol de geraniu este vândut în magazinele de flori. Substratul de cultură este fabricat din turbă de mlaștină crescută și îmbogățit cu îngrășământ de var și minerale argiloase. Are un pH cuprins între 5,5 și 5,7 și conține între 150 mg / l și 180 mg / l azot.

Plantarea de mușcate în cutii de flori Idei pentru plantele însoțitoare

5. Când să plantați mușcate în cutia de flori? Din aprilie le puteți pune în pământ, pe la mijlocul lunii mai pot ieși afară. Vremea joacă un rol important aici, deoarece mușcatele pot tolera înghețul doar într-o măsură limitată sau deloc. De aceea, grădinarii pasionați nu ar trebui să planteze cutiile de balcon până la sfârșitul lunii aprilie. Butașii și plantele tinere au nevoie apoi de cel puțin o săptămână pentru a se obișnui cu vremea de primăvară. De regulă, temperaturile din timpul zilei ar trebui să fie de cel puțin 15 grade Celsius, astfel încât să puteți pune plantele de apartament pe balcon. În timpul acestei faze de obișnuință, ar trebui să aduceți florile în apartament peste noapte. Deoarece noaptea temperatura scade adesea sub 10 grade Celsius și creșterea florii este încetinită.

Plantarea cutiilor de flori cu mușcate: așa asigurați o creștere luxuriantă

Mușcate agățate în cutii de flori idei de plante

Dacă cumpărați mușcate de la un centru de grădină sau o grădiniță, aduceți-le acasă într-un ghiveci de flori. Așadar, mai întâi trebuie să replantați florile într-o cutie de balcon adecvată. Dar chiar și plantele care au iernat acasă trebuie să fie repotate înainte de începerea sezonului de grădinărit. Procedați la fel ca în cazul altor plante și așezați mai întâi un strat de drenaj din lut expandat pe fundul cutiei balconului, astfel încât irigarea și apa de ploaie să se poată scurge rapid. Apoi umpleți cutia de flori 2/3 plină cu sol. Dezgropați floarea înrădăcinată din ghiveciul de cultură. Așezați mușcatele în cutia balconului la distanță. Aveți nevoie de aproximativ 2,5 litri de volum de sol pe exemplar. Acest lucru asigură că mușcatele au suficient spațiu pentru a se dezvolta optim. Îmbogățiți solul de ghiveci cu îngrășământ cu eliberare lentă și udați florile.

Plantarea de mușcate în cutii de flori Idei și instrucțiuni

Pentru prima săptămână, puteți păstra plantele în interior într-o cameră neîncălzită, dar luminoasă. În această perioadă este suficient să udăm plantele în ghiveci o dată pe săptămână. În timpul fazei de aclimatizare, când iarna și plantele tinere sunt permise afară în jurul mijlocului lunii mai, florile de vară au încă o necesitate scăzută de apă. Din iunie, când temperaturile cresc, puteți uda mușcatele de 2 sau 3 ori pe săptămână, după cum este necesar. Orientează-te către vreme și încearcă să eviți apele. Solul ar trebui să se usuce ușor înainte de a-l uda din nou. Puteți adăuga îngrășământ lichid la o lună după ce ați furnizat solului de ghiveci cu îngrășământ cu eliberare lentă.

Geranii în cutia balconului: ce să plantezi?

Cu doar câțiva ani în urmă, mușcatele erau considerate vechi și plictisitoare. Între timp, totuși, s-au stabilit ca adevărate clasice printre florile de balcon și cu un motiv întemeiat: Datorită varietății mari de soiuri, culori și forme de flori, numeroase idei de design pot fi puse în aplicare în diferite stiluri de grădină.

Mușcate în picioare în caseta balconului: ce să plantăm pentru a merge cu ea?

Plantați mușcate mov în cutiile ferestrelor

Puteți oricând să rearanjați mușcatele în picioare în caseta balconului. Vă oferim câteva sugestii pentru parteneri de combinație care, împreună cu florile de vară, creează un ansamblu armonios:

1. Geraniile albe din caseta de balcon a soiului „Allure White”, împreună cu crinul verde, veșnic mare și fulgul de zăpadă al soiului „Abunda Giant White”, formează un ansamblu purist în verde și alb. Perfect pentru balconul cu design minimalist.

2. Următoarea cutie cu flori se prezintă la fel de proaspătă ca primăvara în roz aprins și violet. Puteți pune în scenă mușcate din soiul „Moonlight Pink” împreună cu clopote magice purpurii. Sparanghelul ornamental și salvia ananas mediază între nuanțele puternice ale florilor.

Când să plantați mușcate în mai Idei de proiectare pentru grădina balconului

3. Combinația de mușcate din soiul „Indian Dunes”, urzici colorate și glorie de dimineață se dovedește a fi un ansamblu frumos pentru sfârșitul verii. Paleta de culori în roșu, galben și maro anunță toamna care vine și oferă tranziția perfectă între anotimpuri.

4. Plin de contraste, izbitoare și creativ: Acesta este modul în care se poate descrie amestecul de plante de mușcate din soiurile „Pinto Pink” și Pentas „Graffiti Pink”. Brandbusch din varietatea „Smart Look Red” setează accente în cutia de flori și sparanghelul ornamental, iedera și verbena umple spațiile goale din cutia de flori și conferă structura aranjamentului.

Faceți balconul modern și plantați plante în cutii de flori

5. Plantați cutii de balcon cu mușcate și petunii: mușcate și petunii formează un duo deosebit de fermecător. Cele două flori de vară sunt ușor de îngrijit și se înțeleg foarte bine. Grădinari cu experiență în hobby le place să experimenteze nu numai cu culorile, ci și cu soiurile. Există hibrizi cu flori foarte frumoase, pline, cu care cutia de flori poate fi proiectată într-un mod deosebit de atractiv și variat.

6. Geraniile roz și verbena merg bine împreună. Împerecheați cu copacul dragonului, iedera sau mare, de culoare verde veșnic, au ca rezultat un ansamblu cu aspect exotic.

Mușcatele agățate în cutia balconului sunt un adevărat ochi

Plantați mușcate pe balcon vara

În plus față de mușcăturile în picioare, mușcăturile agățate pot fi, de asemenea, puse în scenă eficient în cutia balconului. Există două variante dintre care puteți alege: mușcate sunt fie afișate ca soliști, fie împerecheați cu acoperirea solului și plante perene scăzute. Lavanda și mușcatele agățate sunt un punct culminant absolut pe balcon. Combinația cu lapte triunghiular și flori de tolă aduce un fler exotic în grădina balconului.

Hibernează mușcate într-o cutie de flori

Plantează mușcate în ghivece de flori și cutii de plante

Ar trebui să pregătiți cutia de flori pentru toamna următoare încă de la sfârșitul verii. Deoarece mușcatele sunt foarte sensibile la îngheț și nu pot sta afară la temperaturi sub 10 grade Celsius fără să ierneze. De la începutul lunii septembrie puteți uda florile mai ușor și mai rar. De la sfârșitul lunii august nu mai este nevoie să alimentați mușcatele cu îngrășământ lichid. De la jumătatea lunii septembrie, adică înainte de primul îngheț, puteți aduce mușcate în cartierele lor de iarnă. O cameră neîncălzită, în care temperaturile nu scad sub 10 grade Celsius, este ideală pentru acest lucru. Opțional, puteți cumpăra o seră pentru balcon și să iernăm geraniile de acolo. Primăvara ar trebui apoi să transplantați florile perene în sol nou de mușcată.

mușcate în caseta de balcon ce să planteze Idei pentru plantele însoțitoare

Dacă cutia cu flori nu este plantată doar cu mușcate, ci și cu alte flori și plante, ar trebui să scoateți fiecare floare din cutie și să o păstrați separat. Îndepărtați cu grijă solul de ghiveci din rădăcinile mușcatului și tăiați lăstarii. Apoi, puteți înfășura planta în hârtie de ambalat și o puteți păstra într-un loc cald. Indiferent dacă hibernați mușcatele din jardiniere sau le tăiați: Verificați-le dacă există dăunători la fiecare două săptămâni și pulverizați planta cu apă călduță. Deoarece mușcatele sunt propagate prin butași, puteți salva părțile tăiate ale plantei pentru propagare.

Geraniums sunt veritabile: varietatea mare de soiuri și culori permite diferite modele de cutii de flori de pe balcon. Florile sale transformă balconul într-o oază rustică, exotică sau modernă în mijlocul marelui oraș. Clasicul absolut printre florile înflorite de vară este extrem de ușor de îngrijit. Amplasarea corectă, solul bogat în nutrienți și udarea regulată sunt condiții prealabile importante pentru creșterea rapidă a mușcatelor. Timpul corect de plantare pentru mușcate începe la sfârșitul lunii aprilie. Grădinarii hobby plantează în mod tradițional mușcate pe cutiile de balcon la începutul lunii mai. Aceasta înseamnă că florile, care au venit inițial din Africa de Sud, au suficient timp pentru a se obișnui cu condițiile meteorologice. Geraniile înfloresc toată vara și nu sunt iernate până toamna. Plantele perene pot fi tăiate înapoi sau depozitate în cutiile de flori într-un loc cald și adăpostit.