balcon

Flori de umbră pentru balcoane: ce flori de vară prosperă la umbră?

Vara ne place să fim în aer liber. O terasă sudică sau un balcon vestic însorit oferă în mod natural cele mai bune condiții de iluminare. Dar chiar dacă aveți un balcon umbrit orientat spre nord, îl puteți transforma într-un paradis înflorit. Din fericire, există suficiente flori de umbră pentru balcoane care trec cu puțină lumină și înfloresc toată vara. Ce flori de vară prosperă la umbră? Enumerăm cele mai frumoase flori de balcon.

Flori de umbră pentru balcoane: o locație umbrită nu este doar o locație umbrită

Florile de umbră pentru balcon spre nord, care sunt potrivite pentru flori de vară

Faptul că un balcon este la umbră nu depinde neapărat de orientarea acestuia, ci mai degrabă de intensitatea luminii solare. Deoarece chiar și un balcon orientat spre sud poate fi la umbră cea mai mare parte a zilei, de exemplu atunci când casele vecine aruncă umbre pe el. Grădinarii profesioniști diferențiază între trei tipuri de umbră: umbră parțială, umbră deschisă și umbră completă.

Alegeți flori de umbră pentru plante parțial umbrite de balcon

1. Ca penumbra acestea sunt locații care sunt de 4 până la 5 ore la soare și apoi la umbră pentru restul zilei. Un balcon orientat spre vest sau est se află în cea mai mare parte în penumbra.

2. În umbră deschisă florile se bucură de lumină difuză (adică plantele se află sub o pergolă sau sub plante cățărătoare și lumina soarelui cade prin frunzele lor). Practic: Plantele care preferă umbra parțială se simt confortabile și în locații cu umbră deschisă. Un balcon orientat spre sud, cu protecție solară, oferă de obicei umbră deschisă.

Umbră flori pentru balcoane în umbră deschisă

3. Dacă un balcon în Umbră completă primește mai puțin de 2 ore de soare pe tot parcursul zilei. Un balcon din partea de nord a casei sau a clădirii de apartamente este de obicei la umbră.

Puteți folosi o cameră pentru a putea evalua mai bine condițiile de iluminare de pe balcon. Pur și simplu setați camera să facă fotografii la fiecare treizeci de minute. Deoarece se poate întâmpla ca jumătate din balcon să fie la umbră și un colț să fie în plin soare.

Flori de umbră pentru balcoane: ceea ce înflorește bine la umbră?

Flori de umbră pentru balcoane care înfloresc splendid

1 – azalee, 2 – rododendri, 3 – trandafiri de Crăciun, 4 – clivia, 5 – șopârle harnice, 6 – dafne, 7 – anemone, 8 – hortensii, 9 – erică lavandă japoneză

Nu gol: chiar și pe balconul umbros, florile pot domni. Pentru că există suficiente flori pentru umbră pe care le puteți folosi pentru a o face colorată și plină de viață. Azaleele, rododendronii, trandafirii de Crăciun, clivia, daphne, anemonele și erica lavandă japoneză sunt plante care prosperă, de exemplu, în locuri umbrite până la parțial umbrite. Au nevoie de cel puțin 4 ore de lumină directă a soarelui, dar nu pot tolera soarele de la amiază. Prin urmare, sunt perfecte pentru balconul orientat spre vest sau est.

În cele ce urmează enumerăm mai multe flori de balcon pentru umbră deschisă și umbră completă, care vor evoca o mare de flori pe balconul de nord.

Flori pentru umbră: begonia

Flori pentru umbră pe balcon Begonia înflorește vara

Begonia provine din zonele tropicale unde crește la umbra copacilor înalți. Prin urmare, floarea de vară este una dintre cele mai populare flori pentru balconul umbrelor. Aveți grijă însă: planta umbră nu poate sfida ploaia sau vântul. Jaluzelele din folie oferă protecție împotriva vântului și ploii pentru balconul orientat spre nord și astfel pot proteja florile sensibile de vară de intemperii.

În centrul grădinii puteți găsi diferite soiuri care înfloresc în roz, galben, portocaliu sau roșu. Pentru cutia de flori și coșul suspendat, sunt potrivite soiurile cu flori mari care atârnă peste margine.

Caracteristici:

 • Floare perenă
 • rezistent
 • Sol: moderat umed, humus, bogat în substanțe nutritive. Solul este bun pentru azalee
 • Locație: umbrită până la umbră completă
 • Perioada de înflorire: mai până la sfârșitul lunii septembrie
 • Bulbii de flori sunt conduși din februarie, iar de la mijlocul lunii mai după sfinții de gheață, plantele tinere sunt permise pe balcon.

Flori de balcon pentru umbră: Lieschen muncitor

Umbrele pentru balcon în timpul verii, Lieschen silitor

Muncitorul Lieschen vine de fapt din Africa de Sud, dar a devenit un oaspete popular pe balconul de acasă. Floarea de vară este deosebit de populară pentru perioada extrem de lungă de înflorire. Încă din luna mai începe să formeze flori care sunt apropiate. O locație umbrită (umbră parțială până la umbră deschisă) promovează creșterea plantelor. Protecția împotriva vântului este, de asemenea, foarte importantă pentru această specie exotică. Planta de umbră nu este rezistentă. Prin urmare, este considerat anual în grădină și este pur și simplu eliminat după încheierea perioadei de înflorire. Pe balcon, totuși, poate fi cultivat și timp de câțiva ani dacă este iernat într-o cameră uscată și ușoară la o temperatură de 10 până la 12 grade Celsius după sfârșitul perioadei de înflorire..

Caracteristici:

 • Planta anuală sau perenă
 • Umbra parțială până la umbra deschisă
 • Este necesară protecție împotriva vântului
 • Cerințe de sol: slăbit, bine drenat, bogat în nutrienți
 • Apă: La temperaturi peste 28 de grade Celsius, pulverizați florile și frunzele cu apă și udați-le regulat.
 • Fertilizare: Dați îngrășăminte pe termen lung la începutul sezonului estival
 • Timp de plantare: mijlocul lunii mai
 • Distanța în cutia de flori: 20 cm între plante; în ghivece de flori: plantați una lângă alta.

Ce flori sunt potrivite pentru balconul umbros? Floarea fulgului de zăpadă

Flori de vară pentru balconul de umbră orientat spre nord Sfaturi de îngrijire a florilor de fulgi de zăpadă

Floarea fulgului de zăpadă s-a mutat pe balcon acasă doar câțiva ani și s-a impus acum ca favorită a grădinarilor hobby. Floarea de vară recompensează îngrijirea bună cu o mare de flori albe. Florile și frunzele lor atârnă peste marginea ghivecelui de flori sau a cutiei de plante și sunt un adevărat punct de atracție atât ca soliști, cât și în aranjamente. Floarea de vară tolerează ușor umbra parțială și, prin urmare, este perfectă pentru un balcon vest sau est. În ceea ce privește întreținerea, este destul de puțin solicitant și simplu. Floarea trebuie udată și fertilizată în mod regulat. Florile decolorate trebuie tăiate. Aceasta va prelungi timpul de înflorire.

Caracteristici:

 • anual
 • Locație: parțial umbrită până la umbră, perfectă pentru balconul orientat spre vest
 • Cerințe privind solul: proaspăt până la moderat umed, bogat în nutrienți, humic, bine drenat
 • Timp de plantare: primăvara
 • Apă: apă în fiecare săptămână
 • Îngrășământ: fertilizați în fiecare săptămână
 • planta agatatoare
 • Perioada de înflorire: din aprilie până în octombrie
 • nu rezistent, trebuie iernat

Iată cum să combinați floarea fulgului de zăpadă.

Ce flori de vară prosperă la umbră? hortensie

Ce flori de vară pentru umbră pe hortensia balconului

Hortensia este un adevărat versatil. Fie în cadă, fie în grădină: această floare de vară poate face orice. Locația joacă un rol crucial, astfel încât vă va încânta mult timp cu florile sale. Soiuri precum hortensiile de pădure, panicule sau plăci preferă o locație umbrită și se dezvoltă în ghivece fără probleme. Balcoanele la umbră parțială sunt cele mai potrivite, astfel încât floarea să fie la soare cel puțin 3 ore pe zi. Hortensiile arată deosebit de bine ca soliști. La plantare, trebuie acordată atenție dimensiunii recipientului.

Caracteristici:

 • perene
 • rezistent
 • Perioada de înflorire: din mai până în septembrie
 • toxic pentru copii mici și animale de companie
 • Locație: ca plantă de cățărare pe peretele apartamentului, ca plantă de containere – în fața peretelui, la adăpost de vânt, răcoros, umbros până la umbră parțială
 • Cerințe de sol: umed, bine drenat
 • Apa: udati regulat si abundent

Ce flori sunt potrivite pentru umbră? inima plângând

Ce flori pot lua multă umbră inima apoasă pentru vară

Inima apoasă este o perenă frumoasă ale cărei flori sunt în formă de inimă. Planta provine inițial din Asia, unde crește mai ales sub umbra copacilor. Mai ales primăvara, după înmugurire, este sensibil la lumină. Lumina soarelui excesivă vă poate arde frunzele și florile. Prin urmare, floarea balconului preferă o locație la umbra deschisă. Balconul orientat spre est este ideal, deoarece este însorit dimineața și apoi umbrit de la prânz. De asemenea, poate prospera pe balconul orientat spre nord dacă este protejat de vântul puternic. În grădina cabanei atinge o înălțime maximă de 70 cm, în găleată este în jur de 40 cm înălțime.

Caracteristici:

 • perene
 • Locație: la adăpost de vânt, umbrită până la umbră parțială
 • Cerințe de sol: bine drenat, bogat în nutrienți, moderat uscat până la proaspăt
 • Fertilizare: cu compost la începutul sezonului estival
 • Apă: se toarnă cu apă scăzută de var la fiecare 3-4 zile
 • Timp de plantare: primăvara, mijlocul până la sfârșitul lunii mai
 • Timp de înflorire: toată vara
 • nu rezistă, trebuie să se mute în iarnă în cartierele de iarnă.

Ce flori pot lua multă umbră? fucsie

Florile pot suporta o mulțime de îngrijire fuchsia

Fuchsia este una dintre cele mai frumoase flori de vară pentru umbră. În funcție de soi, formează flori violete, roz, roșii sau albe. Poate rezista la soare direct, dar numai dimineața. Soarele de la prânz își poate arde frunzele, așa că preferă o locație la umbră parțială sau completă. Cu cât frunzele fuchsiei respective sunt mai întunecate, cu atât are nevoie de mai multă lumină solară. În ceea ce privește temperaturile, este, de asemenea, destul de sensibil la căldură. 20-24 de grade Celsius s-au dovedit a fi optime. Prin urmare, balconul umbrelor este perfect. Deci, dacă doriți să plantați un balcon orientat spre nord, atunci puteți opta pentru fucsia. Floarea poate rezista la ploaie și nu îi deranjează umiditatea ridicată. În găleată sau în semafor ajunge la o înălțime maximă de 40 cm.

Flori de umbră pentru balcon: ce plante în ghivece sunt potrivite pentru partea de nord a apartamentului?

Plantați balconul nordic cu plante de umbră, cum ar fi muștarul de frunze și varza și florile de balcon, cum ar fi petunia agățată

Desigur, o cutie de flori cu hortensii sau un ghiveci de flori cu inimă apoasă este un punct de atracție absolut. Cu toate acestea, ghivecele în care sunt plantate umbre de plante și flori de balcon arată de asemenea frumoase. În cele ce urmează vă oferim câteva exemple de parteneri de plantare care prosperă pe balconul de nord fără probleme.

Flori de umbră pentru balcon: o splendoare a florilor în mov

 • Soi de frunze de muștar “Giant roșu”
 • Petunie agățată cu flori mici de liliac Littletunia
 • Soi de kale “roșu rus”

Mix spectaculos pentru balconul umbros

 • Urzica colorata
 • Verbena
 • Floare albastră de evantai
 • Coadă de vulpe
 • Clopote magice
 • Petunii

Plantați balconul nordic cu panseluțe și violete cu coarne pentru umbră

Plantați balconul nordic: flori roșii înflorite

 • Trei fraţi pătaţi
 • Violete cu coarne

Plante și flori pentru balconul umbrelor:

Două găleți de zinc, cea mică în cea mare. Plantează la cei mici:

 • Violete cu coarne
 • pătrunjel

și plantați în găleată mare de zinc (pe margine):

 • Violete cu coarne
 • Pennywort

Găleatele de plante cu balcon de umbră cu violete și pătrunjel și coarne

Dacă doriți să plantați umbre într-un ghiveci de flori, ar trebui să respectați mai multe reguli de bază. Mai presus de toate, este important să combinați plante și flori cu cerințe similare în ceea ce privește locația și solul. Mai presus de toate, acordați atenție dacă plantele preferă umbra parțială, umbra deschisă sau umbra completă și, mai presus de toate, dacă pot rezista la vânt și ploaie. Plantați florile tinere și ierburile ornamentale în căzi la mijlocul lunii mai și lăsați-le într-o cameră neîncălzită din apartament timp de o săptămână. La sfârșitul lunii mai li se va permite să meargă pe balcon. În ghiveciul de flori ar trebui să lăsați o distanță de cel puțin 10 cm între plante și flori. Aranjați partenerii de plantare după cum urmează: iarbele și florile ornamentale înalte vin în mijloc, plantele târâtoare pe marginea căzii și florile mijlocii-înalte pot umple golurile..