arhitectură

Fațadă unică din fier ondulat a unei case istorice din Melbourne

fațadă ondulată rege factură casă grădină cărămizi lemn

Casa unifamilială “King Bill” cu fațada sa impresionantă din tabla ondulată din cartierul Fitzroy din Melbourne este o dovadă clară că arhitectura acestei zone urbane a suferit o dezvoltare grandioasă de la un cartier mic burghez la un centru cultural. Diversitatea urbană câștigată de-a lungul deceniilor este atent cultivată și protejată de rezidenți.

fațadă din carton ondulat King Bill House Melbourne Austin Maynard Arhitecți cărămizi de intrare

„King Bill House” este un proiect de renovare și extindere a unei case istorice din oraș, care a fost proiectat și realizat de arhitecții australieni Austin Maynard în 2018. În viziunea clientului, renovarea și extinderea casei lor cu două etaje ar trebui să fie o scrisoare de dragoste către zona rezidențială. Familia de patru persoane și-a dorit, de asemenea, mai mult spațiu de locuit pentru copiii lor. Cu toate acestea, constructorii au dorit să ofere cartierului o mică grădină în loc să câștige cât mai mulți metri pătrați suplimentari.

oțel lemn tabla ondulată fațadă cărămizi grădină ecologizare

Ca parte a lucrărilor de renovare, fațada casei de pe stradă nu a fost modificată ca recunoaștere a patrimoniului cultural. Extinderea cu un singur etaj este un pavilion fascinant din sticlă, cu fațadă ondulată și colțuri rotunjite. Aspectul său unic creează un contrast cu pereții din cărămidă roșie din clădirile din jur, care nu pot fi trecute cu vederea. Un coridor inundat de lumină, realizat din sticlă, separă extensia atractivă de o fostă clădire stabilă și clădirea rezidențială, care a fost construită în 1850. Partea nou construită cu un singur etaj a casei unifamiliale prezintă interiorul casei prin învelișul său din sticlă boltită. Proprietarii folosesc acest spațiu ca living, sufragerie și bucătărie.

pardoseală din fațadă ondulată parchet model heringbone model spirală scară plasă grădină

La cele două clădiri vechi, care au fost complet transformate de arhitecți, se poate ajunge prin coridorul luminos. Au transformat fosta zonă de intrare într-o baie, în timp ce grajdul găzduiește dormitoarele părinților și liftul auto. Intrarea casei a fost mutată. În locul verandei originale există acum grădina. La fel ca în majoritatea proiectelor realizate de Austin Maynard Architects, camerele individuale au fost proiectate cât mai mult posibil, astfel încât rezidenții să aibă posibilitatea de a se retrage în camera potrivită, în funcție de starea actuală. Indiferent dacă doriți să citiți o carte netulburată sau doriți să deschideți fațadele de sticlă, „King Bill House” are ceva pentru toată lumea.

perete nișă scări design lemn oțel alb fotoliu runner covor negru colorat

Păstrarea arborilor existenți a fost fundamentală pentru a crea o multitudine de spații. Împărțirea a fost efectuată exact astfel încât toți copacii să rămână neatinși. Chiar și placa de beton a prelungirii iese peste peretele fundației, pentru a evita invadarea zonelor de rădăcină ale copacilor. Cadrele din oțel în formă de Y sunt stâlpi subțiri care pătrund doar minim în sol și nu deteriorează rădăcinile. Vechii ziduri de cărămidă, grinzi de lemn și coșuri de fum au fost păstrate.

scara lemn oțel covor verde pereți albi casă king bill

Proiectele firmei de arhitectură Austin Maynard sunt cunoscute pentru că pot crea cu îndemânare camere cu atmosfere diferite. „King Bill” nu face excepție în acest sens. Baia este separată de un perete glisant curbat de o plasă deschisă care a fost întinsă peste birou. Deci, puteți îndepărta peretele după duș și vă puteți lăsa să vă uscați în aer proaspăt pe net în fața ferestrei însorite de nord.

living parchet podea cu parchet scară în spirală cu plasă de hering

Caracteristica specială a acestei case unifamiliale, și anume fațada unică din fier ondulat, diferențiază noile zone într-un mod unic. Materialul utilizat poate fi îndoit pentru a realiza curbele dorite. La cererea clientului de a integra mai multe curbe în clădire, arhitecții au optat pentru pereți interiori curbați pe lângă fațada curbată din fier ondulat. Nervurile orizontale ale fațadei au avantajul că pot scurge apa de ploaie.

șemineu scară în spirală parchet pardoseală din fier ondulat casă casă unifamilială în melbourn

La King Bill Projekt, durabilitatea este foarte importantă. Pavilionul de sticlă este construit în mod deliberat jos pentru a nu bloca lumina soarelui din grădină. Scopul tuturor lucrărilor de construcție a fost de a putea beneficia de cantitatea maximă de lumină naturală și de a optimiza câștigul solar în lunile reci. Toate ferestrele clădirii sunt termopan și s-a asigurat că soarele puternic de vară nu cade direct pe sticlă. Datorită conceptului bine gândit pentru ventilație pasivă și reglarea umbrelor, utilizarea răcirii și încălzirii mecanice este redusă la minimum. Un rezervor mare de apă a fost îngropat în curtea din spate pentru a prinde apa de ploaie și a o reutiliza pentru udarea grădinii. Panouri solare au fost instalate pe vechiul acoperiș. Austin Maynard Architects a folosit materiale locale cât mai mult posibil pentru lucrările de renovare și construcție.

king bill house melbourne cadă de sine stătătoare pereți arcuite plasă

În ceea ce privește interiorul casei, aceasta se caracterizează prin multe contraste setate cu pricepere și un stil de mobilier elegant și contemporan. Diferite materiale, cum ar fi lemnul, oțelul și suprafețele moderne cu luciu ridicat, duc la combinații captivante care conferă interiorului o notă personală. Nici combinațiile de culori îndrăznețe și modele nu pot fi trecute cu vederea. Designul modern al scaunelor și culorile pastelate, în combinație cu tonurile pământești ale covorului, creează o interacțiune interesantă. Mobilierul modern pentru baie, precum fațada din fier ondulat, este caracterizat de forme curbate.

dormitor pat piedestal covor roșu formă fereastră fațadă din fier ondulat

king bill house melbourne ziduri arcuite plasă de baie

baie oglindă gri alb oglindă forme rotunjite fațadă ondulată

fațadă ondulată margini curbate muchii rotunjite cărămizi roșii

fațadă ondulată colțuri rotunjite grădină plantare zonă de zi deschisă

plan etaj tabla ondulată fațadă renovare conversie rege factură casa clădire veche renovare extindere

King Bill House Melbourne Planul etajului fațada din fier ondulat Austin Maynard Architects

fațadă din tabla ondulată austin maynard arhitecți planul casei king bill

King Bill House Melbourne Austin Maynard Arhitecți

King Bill House Melbourne Austin Maynard Arhitecți Planul etajelor cu două etaje

planul etajului casa facturilor austin maynard arhitecți fațadă din ondulat din Melbourne

rege factură casă de fier ondulat plan de etaj clădire veche cu două etaje

* Puteți găsi mai multe proiecte ale Austin Maynard Architects Aici