arhitectură

Casă din beton cu piscină pe acoperiș și vedere frumoasă: un paradis în Portugalia

casa din beton cu acoperis piscina cu arhitectura minimalista

Această casă minimalistă, care impresionează prin designul său idiosincratic, este situată într-o zonă stâncoasă din nord-vestul Portugaliei. Rezervoarele tipice de apă, care sunt încă numite aici „lavadouro” și care erau folosite ca loc de ședere pentru comunicare, au servit drept model pentru proiectarea casei. Casa de beton cu piscină pe acoperiș a fost proiectată de arhitectul Carvalho Araújo și proiectată ca un refugiu pentru rezidenți. Fațada de beton aspru și acoperișul plat disting casa de clădirile tipice din această regiune și o transformă într-un adevărat punct de atracție în mediul rural.

acoperiș casă beton piscină design geometric limbaj acoperiș plat

În loc de o casă tradițională cu un acoperiș cu două ape și țiglă roșie, arhitectul a optat pentru un acoperiș plat și un design geometric. Un punct culminant special pe acoperiș este piscina în aer liber. Are 30 de metri pătrați și oferă rezidenților un loc de relaxare chiar deasupra camerelor de zi. În plus, piscina minimalistă de pe acoperiș oferă o vedere minunată asupra peisajului stâncos al munților Serra d’Arga.

La alegerea materialului pentru casa din beton cu piscină pe acoperiș, arhitectul s-a limitat la beton și sticlă. Fațada de beton cu un aspect aspru se distinge încă la prima vedere în zona rurală, prin care fronturile vitrate de sub acoperiș oferă o vedere neobstrucționată a naturii.

casa beton peisaj stâncos formă extraordinară

Casa este proiectată ca un volum dreptunghiular și seamănă cu rezervoarele de apă caracteristice acestei regiuni. „Lavadouros” obișnuiau să servească nu numai ca rezervoare de apă, ci erau și un loc popular pentru care oamenii să se reunească. Camerele de zi, care creează un refugiu protejat, sunt situate sub acoperișul în consolă. Interiorul este minimalist și utilizează în principal tonuri deschise, cum ar fi alb și gri. Accentele verzi împrospătează atmosfera din zona de zi deschisă și contrastează cu interiorul alb. O curte interioară retrasă, cu pereți de sticlă, oferă un alt loc de relaxare și oferă mai multă lumină de zi în interior.

acoperiș piscină beton casă vedere roci peisaj

Această casă de beton cu o piscină pe acoperiș în Portugalia este escapada perfectă pentru a scăpa de stres. Fie că înotați în aer liber, vă bucurați de soare în curtea ascunsă sau admirați vederea frumoasă pe terasă, un sejur plăcut este garantat.

optică aspră din beton de fațadă

casă de beton fațadă aspră betoon limbaj de design idiosincratic

beton casă în consolă cub grădină plante iubitoare de secetă

sanctuar portugal casa din beton vedere la tara

design minimalist living living alb gri verde accent

bucătărie deschisă zonă de luat masa acces curte

uși glisante din sticlă cu curte vitrată

baie minimalistă duș alb perete de sticlă

schiță arhitecturală casă minimalistă

architectural cut house portugal carvalho araujo

planul etajelor spațiilor de locuit casa din beton carvalho araujo

* un proiect de Carvalho Araújo