alimentatie sanatoasa

Suplimente alimentare – aplicare și eficacitate utile

Viață sănătoasă alimentație sănătoasă ce suplimente alimentare

Pentru mulți oameni, o dietă sănătoasă și condiția fizică sunt o chestiune firească. Dar nu toată lumea respectă întotdeauna cantitățile recomandate, selecția sensibilă și pregătirea corectă a mâncării. În unele cazuri este posibilă suplimentarea, în altele este chiar necesară. Experții în medicină, știință și alimente discută de zeci de ani despre consecințele suplimentelor alimentare.

Suplimente alimentare – comportamentul nutrițional al germanilor

ce mănâncă nemții diagramă

Oficiul Federal pentru Protecția Consumatorilor și Alimentelor oferă recomandări și evaluări care vizează în primul rând bunăstarea utilizatorului. Pe de altă parte, afirmațiile generale abordează adesea doar aspecte parțiale ale suplimentelor care pot fi utile pentru unii oameni, dar sunt mai puțin utile pentru alții. În Germania, peste 50% dintre bărbați și peste 70% dintre femei au declarat într-un sondaj că mănâncă fructe și legume în fiecare zi – sursă Statista. Comportamentul alimentar s-a schimbat de-a lungul anilor, dar de la recunoașterea intoleranței, a alergiilor sau a simptomelor de carență, consumatorii trebuie să acorde o atenție tot mai mare ingredientelor alimentelor.

Suplimente alimentare – prezentare generală a dosarului

produs alimentar pe bază de produse chimice vegetale

Figura 1: Suplimentele se fac pe bază de plante sau chimice.

Articolele și documentele acoperite sunt împărțite în două categorii. În primul rând, este vorba despre suplimentele alimentare de la non-sportivi, care sunt evaluate diferit față de produsele pentru sportivi. Evaluările medicale se completează reciproc cu contribuțiile experților în alimentație. Societatea germană de nutriție din Bonn sprijină cercetarea în domeniul științei nutriționale și publică periodic publicații pe diverse teme. Ministerul Federal al Alimentației și Agriculturii acordă o atenție strictă ingredientelor permise și lucrează îndeaproape cu Oficiul Federal pentru Protecția Consumatorilor și Alimentelor. Pe de altă parte, este vorba despre suplimente în domeniul sportului. Acolo, utilizatorii au adesea o motivație și o nevoie diferite de dietă față de non-sportivi. Sursele includ medici sportivi care își folosesc mulți ani de experiență pentru a sprijini sportivii nu numai cu sprijin medical, ci și nutrițional. Pe lângă medici, sportivii cu experiență și antrenorii de fitness sunt și surse pentru sportivi. În special în domeniul fitnessului corporal, există întotdeauna discuții despre aplicarea și utilizarea corectă a suplimentelor alimentare. Experiențele despre propriul corp și schimbul zilnic cu alții îi ajută pe experți să realizeze programul potrivit și nutriția potrivită pentru dvs..

Sportivii și non-sportivii au cerințe și proprietăți diferite care nu pot fi schimbate după bunul plac. Prin urmare, este important să se consulte cu experți, medici sau nutriționiști și să se recurgă la expertiza lor în cazul unor probleme sau întrebări de formare.

Suplimente nutritive pentru non-sportivi

consumați zilnic săptămânal produse sănătoase

Figura 2: Piramida alimentară tipică

În epoca diabetului, a obezității și a bolilor cardiovasculare, tot mai mulți oameni ar trebui să acorde mai multă atenție dietei lor. Bolile și problemele legate de dietă reprezintă o treime din costul sistemului de sănătate. Diabetul de tip 2 poate apărea, printre altele, din cauza supraponderabilității la o vârstă fragedă și poate fi tratată inițial prin schimbarea dietei. Când vine vorba de alte boli, precum cancerul, cercetătorii nu sunt întotdeauna de acord. Cu toate acestea, există avertismente cu privire la substanțele care provoacă cancer în alimente. Un alt factor îl reprezintă nevoile diferite pentru persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copii și adolescenți. Există diete de bază din cele șapte grupuri care trebuie consumate în fiecare zi.

 • apă
 • legume
 • fructe
 • Cereale, cartofi
 • lapte și produse lactate
 • Produse din carne, ouă, pește
 • Grăsimi

Suplimentele alimentare, pe de altă parte, nu sunt medicamente care pot fi utilizate după bunul plac. Cu toate acestea, pentru anumite grupuri din populație, acestea pot fi utile dacă sunt corect dozate și utilizate în consecință.

Suplimentarea cu acid folic poate fi utilă

Vitaminele ajută persoanele în vârstă împotriva bolii Alzheimer

Figura 3: Persoanele în vârstă, în special, trebuie să acorde atenție echilibrului lor de vitamine și acid folic.

În cercetările efectuate la Institutul pentru Știința Alimentelor din Hanovra, Prof. Andreas Hahn, Dr. Maike Wolters și Dr. Alexander Ströhle efectele și eficacitatea suplimentelor nutritive. Persoanele în vârstă, în special, au adesea un deficit de vitamina B12, care poate avea consecințe grave asupra performanței și calității vieții. Există un risc crescut de neurodegenerativ Boli. Acestea sunt, de exemplu, boli ale sistemului nervos sau ale psihicului. Vitamina B12 este strâns legată de o altă vitamină, acidul folic, cunoscut și sub numele de vitamina B11 sau vitamina B9. O deficiență a acestor vitamine determină o creștere Concentrația de homocisteină, deoarece vitaminele se asigură că este descompusă. Homocisteina este una amino acid, pe care corpul îl formează singur. Dacă lipsesc vitaminele B importante, organismul nu poate descompune homocisteina. Nivelurile crescute de aminoacizi pot provoca tulburări cognitive și unii cercetători vorbesc, de asemenea, despre un risc crescut de boală Alzheimer.

Studiile cu suplimente suplimentare pentru vitamina B12 și acid folic au arătat o îmbunătățire a performanței cognitive și a dispoziției participanților. Cu toate acestea, atunci când este luat este crucial. Oamenii de știință recomandă administrarea suplimentelor devreme atunci când există o lipsă de vitamine pentru a preveni efectele nocive.

În plus, suplimentarea cu acid folic poate fi utilă femeilor însărcinate. Acidul folic asigură că nu există malformații precum Defecte de tub neural poate apărea. Doza trebuie discutată cu medicul și, mai presus de toate, trebuie să se asigure că se ia în timp util. Deoarece acidul folic este important și pentru diviziunea celulară, o doză suplimentară este adecvată în primele câteva săptămâni și înainte de sarcină.

Vitamine – cine are nevoie de ele în plus

cine chiar are nevoie de ele

Figura 4: Vitamina C se găsește în principal în fructe și legume.

Presupunerea că fructele și legumele conțin din ce în ce mai puține vitamine nu este adevărată, potrivit Ministerului Federal al Alimentației și Agriculturii. Cu toate acestea, corpul uman nu poate produce majoritatea vitaminelor de la sine din cauza proceselor chimice din organism. Organismul nu poate stoca vitaminele din grupul B și vitamina C deoarece sunt solubile în apă și trebuie reabsorbite în fiecare zi.

Sondajul farmaciei rezumă mai multe opinii ale medicilor și cercetătorilor și ajunge la concluzia că Preparate cu vitamine nu sunt întotdeauna utile, dar pot avea un efect de susținere pentru anumite grupuri.

Vitamina D de exemplu, persoanele cu ten mai întunecat nu o iau bine. Chiar și persoanele care își păstrează un profil scăzut au nevoie de mai multă vitamina D. Razele UV de la soare ajută la producție. Alimentele tind să conțină puțină vitamină D. Oricine își petrece cea mai mare parte a zilei în interior și prezintă simptome precum oboseală, amețeli sau dispoziție iritabilă ar trebui să afle despre suplimentele de la un medic.

Persoanele care au tulburări ale digestiei grăsimilor, absorbția grăsimilor, pot avea probleme cu absorbția vitaminelor liposolubile, cum ar fi A, D și E. Boli precum boala Crohn sau tulburările intestinale pot preveni absorbția, iar cei afectați ar trebui să afle despre surse suplimentare de vitamine.

Pentru adolescenții cărora nu le place să mănânce legume sau fructe, fonduri suplimentare pot fi de ajutor. Acest lucru depinde de vârsta copilului și de un acord cu un medic sau un farmacist. Există produse care conțin mai multe vitamine și minerale împreună. Cu toate acestea, acestea ar trebui utilizate numai dacă copilul nu dorește deloc să schimbe dieta.

Ghid de magneziu

Suplimente alimentare Aditiv de magneziu

Figura 5: Dacă transpiri mult, pierzi atât lichide, cât și minerale.

Magneziul este un mineral important care este necesar pentru multe funcții ale corpului. De exemplu, ajută la formarea oaselor, metabolismul energetic și susține conducerea nervoasă a sistemului muscular. Mulți oameni suferă de crampe la vițel și nu doar sportivi sau oameni care fac mult sport. Crampele musculare pot în plus Deficitul de magneziu au, de asemenea, alte cauze, cum ar fi probleme circulatorii sau anumite medicamente.

Deficitul de magneziu este deosebit de frecvent Diabet o mare problemă, deoarece cei care suferă de el eliberează din ce în ce mai mult magneziu prin rinichi. Sistemul cardiovascular sau metabolismul pot fi, de asemenea, afectate. Multe alimente conțin magneziu, inclusiv nuci, banane, cereale integrale și chiar cacao. Alte substanțe precum calciul sau fierul, precum și alcoolul, împiedică absorbția magneziului. Medicamentele precum antibiotice, antihistaminice sau laxative pot preveni suplimentar absorbția sau pot crește eliberarea.

Cei care iau cantități insuficiente de magneziu îl cresc în anumite cazuri Riscul de cancer de colon. Prin urmare, un adult ar trebui să consume între 300 și 600 de miligrame pe zi. Dacă nu puteți realiza acest lucru prin alimente, ar trebui să primiți preparate suplimentare, care ar trebui, totuși, să fie bine coordonate cu dieta dvs. și, dacă este necesar, cu alte medicamente.

Suplimente pentru sportivi

nu ajută la construirea mușchilor

Figura 6: Suplimentele sunt utilizate în special pentru construirea mușchilor.

Cei care fac sport își fac corpul și mintea în mișcare și își pot ridica propria dispoziție. Dar oamenii activi și în special sportivii competitivi au o nevoie crescută de minerale, oligoelemente și vitamine. Există multe motive pentru aceasta. Pe de o parte, sportivii transpiră foarte mult și pierd mai mulți electroliți și magneziu, potasiu, calciu și alte substanțe prin transpirație. Nevoia de oxigen este, de asemenea, crescută și astfel există o oxidare crescută radicalii liberi eliberează. Vitamine și oligoelemente care Antioxidanți, luptați cu acestea în corp. Acum depinde de tipul de sport și de performanța dorită, dacă suplimentele sunt utile sau nu. Un alergător la distanță are o sarcină diferită de un atlet de forță. Cu toate acestea, ambii au nevoie de cel puțin o dietă echilibrată care trebuie adaptată la antrenament.

Proteina din zer – regele proteinelor?

Ideile de suplimente alimentare combină alimentele

Figura 7: Proteina din zer este disponibilă ca concentrat, izolat și hidrolizat.

Proteinele sunt un mijloc popular de a construi mușchi în antrenamentul cu greutăți. Mulți culturisti jură prin valoarea biologică, care măsoară eficiența conversiei proteinelor animale sau vegetale în proteine ​​endogene. Există cinci tipuri diferite de proteine:

 • Proteina din zer (proteina din zer)
 • Proteina din ou
 • Proteină din soia
 • Proteine ​​din lapte
 • Izolat de proteine ​​din lapte

În ultimii ani, Proteine ​​din zer expus. Pentru peak.ag, antrenorul de corp Holger Gugg s-a ocupat de efectele și cele ale celorlalte proteine ​​și a examinat dominanța proteinelor din zer..

Deși proteina din zer are cea mai mare valoare biologică a proteinelor, alte amestecuri ar putea obține efecte mai eficiente. Depinde dacă aveți deja o dietă bogată în proteine. În plus, proteina din zer stimulează Sinteza proteinei, Deci, formarea de proteine ​​în organism, foarte bună și, mai ales, pe termen lung.

Problemele apar atunci când unii sportivi doresc să folosească proteina din zer ca un arzător de grăsimi pur. În funcție de când și în ce cantitate sportivii iau proteina, indicele de insulină crește. Acest lucru ar fi contraproductiv, mai ales în orele de dimineață. Odată cu aportul simultan de carbohidrați, nivelul zahărului din sânge crește prea mult.

Proteinele din zer sunt mai puțin adecvate sau ar trebui utilizate doar într-o măsură limitată ca mic dejun și gustare pentru arderea grăsimilor. Mulți experți în sport recomandă, de asemenea, o dietă echilibrată atunci când construiți mușchi, care poate fi susținută prin mijloace suplimentare. Micul dejun și gustările bogate în proteine ​​și cu conținut scăzut de grăsimi cu substanțe suplimentare din compuși amestecați pot realiza o construcție musculară mai eficientă. Când vine vorba de proteine ​​din zer, momentul antrenamentului, dietei și aportului de suplimente contează. Această proteină este cea mai eficientă după un antrenament intens. Această a doua parte oferă, de asemenea, mai multe informații despre proteinele din zer a articolului de antrenorul de corp Holger Gugg.

Suplimentarea creatinei la antrenamentul cu greutăți

Eficacitatea aplicării semnificative a antrenamentului cu greutăți

Figura 8: Creatina funcționează eficient după un antrenament intens.

Nutriționist Dr. Hermann Korte a examinat efectele și efectele secundare ale creatinei suplimentare la sportivi. Corpul uman produce una până la două grame de creatină pe zi, care se găsește în principal în mușchi. Cu aport suplimentar, mulți sportivi speră la o creștere musculară mai rapidă și la mai puțină grăsime. Un alt efect al creatinei este creșterea performanței la un nivel ridicat. Este ideal dacă Niveluri de creatină este relativ ridicat în propriii mușchi. În cazul aditivilor, doza ar trebui să fie mai mare la început, deoarece corpul eliberează creatină din nou și din nou în cursul aportului.

Problemele de sănătate sunt rare, dar apar crampe musculare și aceleași efecte nu apar la fiecare sportiv. Depunerea documentului Creatinină, produsul defalcat al creatinei determină o necesitate mai mare de lichid, pe care sportivul ar trebui să o echilibreze cu siguranță.

Un aport suplimentar de creatină este deosebit de util în combinație cu unități de antrenament intensiv. Experții recomandă faze scurte de recuperare între elementele de antrenament pentru a obține cel mai mare efect. Ca și în cazul proteinelor, sportivii ar trebui să evite consumul de carbohidrați în același timp.

L-carnitina crește rezistența la sportivi

Suplimente alimentare Idei Ce este sănătos

Mulți care doresc să slăbească s-au ridicat deja L-carnitină întâlnite. Corpul îl produce el însuși din aminoacizi, printre altele. Pe de o parte, este responsabil pentru legarea acizilor grași. Cu toate acestea, până acum, cercetătorii nu au reușit să demonstreze că un aport suplimentar de L-carnitină poate favoriza rezistența. Cu toate acestea, biochimistul Paul Greenhaff a descoperit în studii recente că L-carnitina suplimentară poate accelera transportul grăsimilor în mușchi și astfel poate activa un consum mai mare de grăsime. Pentru aceasta, însă, unele condiții trebuie să se unească.

Într-un studiu cu glucide combinate și L-carnitină, participanții cu unități de antrenament au obținut un conținut crescut de L-carnitină în mușchi și o reducere a consumului de carbohidrați după aproximativ șase luni. În plus, energia generată prin arderea glucidelor a crescut. Cercetătorii explică acest lucru și prin faptul că un nivel crescut de insulină poate asigura o bună absorbție a L-carnitinei.

the Fermentarea acidului lactic sportivii au reușit să reducă cu ajutorul L-carnitinei și astfel să-și crească propria rezistență.

Riscuri

riscuri semnificative de eficacitate a aplicației

Produsele pentru supliment alimentar sunt atât de numeroase încât umplu rafturile din multe magazine. Indiferent dacă sunt bare de alimentare, tablete de vitamine sau pulbere – dacă doriți să obțineți substanțe suplimentare, le veți găsi în farmacii, supermarketuri, farmacii și pe internet.

În cooperare cu orientările europene, Ministerul Federal pentru Protecția Consumatorilor a stabilit reglementările privind adăugarea de vitamine și minerale în suplimente în Ordonanța privind suplimentele alimentare. Încă nu există definiții clare pentru acizi grași, aminoacizi sau extracte din plante.

De aceea, ministerul avertizează împotriva utilizării necorespunzătoare sau supradozajului.

Vitamina A liposolubilă, de exemplu, poate provoca leziuni hepatice dacă doza este prea mare, inhibă formarea osoasă și are efecte negative, în special în timpul sarcinii. Cu toate acestea, acesta este doar cazul cu un aport crescut cronic. Se recomandă 1,5 până la 2 miligrame pe zi.

Majoritatea vitaminelor solubile în apă, cum ar fi C sau B, în principiu nu pot fi absorbite de organism în doze prea mari. El doar îi dă din nou.

Concluzie

Suplimentele alimentare ar trebui să fie selectate și utilizate cu atenție și bine cercetate. Consultația unui medic este întotdeauna recomandată dacă medicamentul este luat mult timp, deoarece pot apărea efecte secundare, mai ales dacă medicamentele sau alte produse sunt luate în același timp. În general, produsele suplimentare nu trebuie vizualizate negativ, depinde de utilizarea vizată a acestora. Fondurile suplimentare s-au dovedit a fi deosebit de eficiente în domeniul antrenamentelor cu greutăți dacă sunt combinate cu un antrenament bun și o dietă echilibrată și adaptată. Există încă studii pe termen lung insuficiente pentru multe medicamente. În caz de simptome de deficiență, cei afectați trebuie să utilizeze produse bine documentate și, dacă este necesar, să consulte experți. Pentru multe studii bine documentate, există contra-studii sau noi descoperiri care pot pune în discuție rezultatele. Este important să acordați atenție coordonării individuale a corpului, dieta, perioada de aplicare și domeniul de aplicare a fondurilor suplimentare.