Zmagajte

Identifikacija tetovaže: tehnologija nove generacije za prepoznavanje identitete

Lisice

Ko črnimo tetovažo, se moramo zavedati, da postane del tega, kar smo. Verjemite ali ne, tetovaže so pomemben del vaše identifikacije in v agencijah, kot je FBI, so eden najpomembnejših dokazov, če vas želijo najti.

Poleg prstnega odtisa in risbe obraza je tetovaža popolna oznaka, če forenziki želijo najti osebo ali več ljudi, ki pripadajo eni skupini (ali tolpi). Pojasnimo nekoliko, kako poteka ta postopek, ker je pomembno, da ste sami in za svojo varnost seznanjeni s temi tehnikami.

Sistemi za identifikacijo tetovaže

Obstajajo sistemi, ki pomagajo identificirati osebo na podlagi tetovaže. To ne velja le za tolpe ali ulov slabega človeka, ampak tudi za ljudi, ki so bili žrtve, so se izgubili ali umrli v tragičnih dogodkih. Tetovaža je del mehkih biometričnih lastnosti in velja za najpomembnejši dokaz. Zakaj je tako? Vsaka tetovaža je na nek način edinstvena in sodobna znamka naredi iskanje nekoga bolj jasno, zaradi česar je identifikacija prstnih odtisov stara šola.

Obstaja sistem, imenovan CBIR, ki pomeni iskanje slik na podlagi vsebine Tattoo-ID. Za tem sistemom obstaja ogromna zbirka podatkov s tisoči slik tetovaž in njegovo delo je najti najbližje ujemanje s preiskovano tetovažo. Morda se sprašujete, od kod ta baza podatkov?

Družbena omrežja in postopek identifikacije tetovaže

Imamo strani, kot so Facebook, Instagram, več mobilnih aplikacij, ki so lahko resne grožnje za nas ali so zelo koristne. Ni prepovedano, da nas nekdo išče, ker je vse odprto. Delamo selfije, dodajamo slike s prijatelji, razkazujemo svoje nove tetovaže in še več. Multimedija je na splošno največji vir za opredelitev baze podatkov, ki je kot nalašč za te sisteme za identifikacijo tetovaže. Številni organi kazenskega pregona izvajajo multimedijsko analizo in združujejo sistematične informacije, ki lahko pomagajo pri preiskavi določenega primera. Obstaja toliko različnih primerov, v katerih se lahko uporabijo te sistemske tehnike, in potem, ko najdejo več bližnjih ujemanj, agenti nadaljujejo raziskovanje ročno.

De-identifikacijske tehnike

Zelo pomembno je omeniti, da obstajajo pravila o zasebnosti, tudi če sistem išče po številnih slikah tetovaže, da bi nekoga našel. Preden se začne iskanje, so javne slike, ki jih najdemo, zaščitene in vsi podatki okoli njih se odstranijo, preden gredo v bazo podatkov.

Ko je dodano v bazo podatkov, je edino pomembno, da poiščemo ustrezen tatu. Obstaja kodeks zveznih predpisov, ki ščitijo vse državljane, in le, če se najde ujemanje ali več ujemanj, se začne preiskava, kjer poudarijo potrebne shranjene podatke za osebo, ki ima ustrezno tetovažo.

Odkrivanje žrtev in kriminalcev

Neznana identiteta

To je na primer zelo koristno, ko gre za primer John Doe ali je pri ropu in kriminalec nosi masko, vendar ima morda na vratu tetovažo in jo lahko nadzorna kamera posname.

Zanimivo je vedeti, da črnilo tetovaže gre zelo globoko v kožo in tudi hude opekline je ne morejo uničiti. Identifikacija tetovaže je bila eden od načinov za identifikacijo žrtev tragedije 11. septembra.

Včasih, ko telo žrtve najdejo več dni po smrti, moškega ali žensko ni mogoče identificirati po prstnih odtisih, če pa ima žrtev tetovažo, se za identifikacijo uporabi zbirka programske opreme.

To ni enostavno iskanje, zato identifikacija tetovaže traja veliko časa od identifikacije prstnih odtisov ali ujemanja obrazov. Podrobnosti o tetovaži so bile skenirane, nato pa se vsaka majhna podrobnost matematično spremeni v digitalni niz, ki postane glavni podpis tetovaže in je pripravljen za raziskave.

Skupinsko odkrivanje tetovaž

Ti sistemi in aplikacije za pridobivanje tetovaže so poimenovani kot identifikacijski programi naslednje generacije. Ko berete do sedaj, naj bo to 85% natančnejša raziskava kot druge metode, ki so bile uporabljene že prej. Identifikacija tetovaže članov tolpe je eden najpomembnejših pomislekov, zakaj se te aplikacije izvajajo. Večina tolp ima podobne tetovaže, zato jih policija tako lažje najde.

Obstaja veliko primerov, razdeljenih v kategorije podatkov, na primer tetovaža mačke lahko pomeni, da je bila ta oseba tat, dve ali tri mačke pa lahko pomenijo, da je bila del skupine. Solza ali pajkova mreža – morda se ti ljudje ne poznajo po vsem svetu, vendar večinoma ti dve kategoriji opredeljujeta, da so bili ti ljudje v zaporu. Včasih imajo prostitutke majhne tetovaže na prstih z oznako lastnika, kar pomeni, da bodo vedno pripadale njemu. Obstaja toliko skupinskih tetovaž, morda si med tem, ko jih berete, omislite druge primere, če pa povzamem, so ti programi za identifikacijo tetovaž zelo koristni. Zaščitijo nas in številnim ljudem pomagajo najti pogrešane ljubljene.

Kot nova alternativa tradicionalnim biometričnim lastnostim so sistemi za identifikacijo tetovaž najbolj priljubljeni med policijskimi postajami in drugimi skupnostmi organov pregona danes.

Članki, ki vam bodo morda všeč

  • Naslon za roke za tetovaže: na kaj morate biti pozorni pri nakupu
  • Rotacijski kompleti za tetoviranje – prednosti in slabosti
  • Tattoo cevi za enkratno uporabo – vse, kar morate vedeti
  • Napajalnik za tetovaže – 6 nasvetov, kako izbrati najboljšega
  • Okviri strojev za tetoviranje – vse, kar morate vedeti