Zaokroži navzgor

Najboljši stroji za lasersko odstranjevanje tetovaž, ki bodo leta 2021 zagotovili to tetovažo!

Ste naredili starodavno napako, ko ste si na kožo tetovirali ime določenega partnerja? Ali pa vas morda začne preganjati ta poceni tetovaža, ki ste jo dobili na Markovi moški moški. Kakorkoli, verjetno vas zanima lasersko odstranjevanje tetovaže.

V tem priročniku za najboljše laserske stroje za odstranjevanje tetovaž je preprost vodnik za kupce, ki vam bo pomagal pri odločitvi, ali je to prava pot. Zaokrožili smo tudi nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri nakupu laserskega stroja za odstranjevanje tetovaže.

Oh, in seveda obstaja seznam 5 najboljših strojev za lasersko odstranjevanje tetovaž!

Ali moram odstraniti tetovažo sam?

Ali moram odstraniti tetovažo samZasluge za sliko: Shranjena tetovaža

Spodaj smo odšteli prvih 5 najboljših strojev za odstranjevanje tetovaž doma. Vendar to morda ni pot, ki bi ji morali slediti. Preden se poglobimo, se morate odločiti, ali je odstranjevanje tetovaže nekaj, kar morate prepustiti strokovnjaku ali narediti sami.

Poklicni operaterji strojev za lasersko odstranjevanje tetovaž so videli vse. Torej zadrega ne sme biti odločilni dejavnik! Tudi če je vaša tetovaža neprijetnega dizajna ali na neprijetnem mestu, se ne smete bati, da bi rezervirali sejo v ambulanti za odstranjevanje tetovaž..

Verjemite nam, verjetno so videli veliko slabše.

Tu so osnovne prednosti in slabosti, ki jih morate upoštevati.

Prednosti odstranjevanja laserskih tetovaž na domu

 • Lahko je ceneje kot več sej s profesionalcem,
 • Bolj priročno kot obisk klinike (zlasti v času pandemije COVID-19),
 • Manj invazivno kot kirurško odstranjevanje tetovaže.

Slabosti laserskega odstranjevanja tetovaže doma

 • Bolj boli (profesionalci lahko uporabijo ohlajen zrak za omilitev nelagodja),
 • Za učenje uporabe stroja je potreben čas,
 • Ko odstranite tetovažo, stroju ne boste več koristili.

Navodila za nakup stroja za lasersko odstranjevanje tetovaž

Če nameravate nadaljevati z nakupom laserskega stroja za odstranjevanje tetovaže, je tukaj najboljši vodnik za nakup. Preberite ga zdaj, če želite vedeti, kaj iskati, in ga označite za pozneje. Koristno bo, če se pri nakupovanju sklicujete nazaj.

Kako deluje lasersko odstranjevanje tetovaž?

Kako deluje lasersko odstranjevanje tetovažZasluge za sliko: Shranjena tetovaža

Laser ni laserski stroj za rezanje miz, velike moči, ki si ga predstavljate od Jamesa Bonda. Pravzaprav je bližje velikosti pištole za tetoviranje, ki vas je spravila v to zmešnjavo!

Če ste za odstranjevanje dlak na telesu doma uporabljali zdravljenje z IPL, se boste laserskim odstranjevalcem tetovaž nekoliko bolj poznali.

Ti laserji proizvajajo kratke izbruhe svetlobe na različnih valovnih dolžinah. Ko so ti svetlobni valovi usmerjeni na vašo tetovažo, prodrejo v kožo in jih črnilo absorbira. Svetloba črnilo razgradi na manjše delce, ki jih telo in imunski sistem postopoma odstranijo.

Ključna beseda tukaj je postopoma. Pogosto traja več sej, še posebej, če je tetovaža velika. Odvisno je tudi od barve črnila. Za različne barve so potrebne različne valovne dolžine, saj barve drugače absorbirajo svetlobo. Rumena, zelena in modra črnila so običajno najtežje odstraniti, črna in rdeča pa najlažje.

To pomeni, da je večja, bolj barvita in kompleksnejša tetovaža, več sej boste potrebovali, da jo odstranite doma.

Kar zadeva sam postopek, ga večina ljudi opisuje kot neprijetnega in ne bolečega. To bo odvisno od vašega praga bolečine, če pa ste prvič preživeli s tetovažo, boste v redu!

Medtem ko stari stroji za lasersko odstranjevanje tetovaž in možnosti kirurškega odstranjevanja lahko poškodujejo vašo kožo, je lasersko odstranjevanje tetovaže veliko varnejše in je manj verjetno, da bo pustilo trajne poškodbe. Prva seja lahko traja približno teden dni, da se pozdravi, vendar bodo naslednje seje trajale vedno manj časa. Sčasoma bo tetovaža popolnoma zbledela.

Preberite tudi: Ali je odstranjevanje tetovaže z laserjem drago? (In druge možnosti odstranitve)

Pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati

Podobno kot pri nakupu novega prenosnika ali mobilnega telefona morate porabiti nekaj časa za ogled funkcij naprave in ne le občudovati, kako izgleda! To so dejavniki, na katere morate biti pozorni pri nakupu laserskega stroja za odstranjevanje tetovaže.

1. Eno- in večnamenski stroji – morda boste naleteli na številne stroje, ki oglašujejo različne funkcije. To ni nujno znak, da je stroj za odstranjevanje tetovaže ponaredek. Dejansko je lahko laserska tehnologija, ki odstranjuje tetovaže, zelo učinkovita tudi pri drugih vrstah kožnih stanj in pigmentaciji. Ne glede na to je vedno najbolje izbrati stroj za odstranjevanje tetovaž, ki je zasnovan in/ali preizkušen za odstranjevanje tetovaž, tako da veste, da je učinkovit.

2. Laserska tehnologija

Obstajata dve vrsti laserske tehnologije, ki sta učinkoviti pri odstranjevanju tetovaž. Če stroj za odstranjevanje tetovaže ne navaja jasno, kaj uporablja, se mu izogibajte!

Laserska tehnologija s preklopom Q je starejši od obeh. Najpogostejša vrsta je laser Nd: YAG, ki običajno ponuja valovne dolžine 1064 nm, kar je kot nalašč za odstranjevanje črnih in modrih črnil za tetovaže. Nd: YAG laserji imajo lahko tudi nastavitve, ki preklopijo valovne dolžine na 532 nm, kar je bolje za rdeče črnilo in druge tople barvne odtenke.

Druga vrsta laserskega odstranjevalca tetovaž, ki jo priporočamo, je pikosekunda. So hitrejši in sodobnejši od Q-preklopljenega (zato tudi ponavadi stanejo več). Pikosekundni laserji delujejo na enak način kot Q-preklopljeni, vendar ponujajo širši razpon valovnih dolžin in delujejo veliko hitreje z višjimi nivoji energije. To pospešuje seje in lahko celo zmanjša število sej, ki jih potrebujete, da odstranite staro tetovažo z gostim črnilom.

3. Valovne dolžine, impulzi in energija

Valovne dolžine, impulzi in energija laserskega odstranjevanja tetovažeZasluge za sliko: Shranjena tetovaža

Pravkar smo se dotaknili valovnih dolžin, vendar je to pomembno upoštevati. Če vaša tetovaža vsebuje samo črno črnilo, potrebujete laser z valovnimi dolžinami 1064 nm. Če vaša tetovaža vsebuje vrsto barv, boste potrebovali laser za odstranjevanje tetovaže, ki lahko preklopi valovne dolžine na 532 nm za tople barve sončnega zahoda in 755 nm za zelene in modre barve.

Impulzi so “streli” svetlobe. Če imate nastavljeno 3 impulze, bo vsakič, ko sprožite laser, sprožil 3 strele. Hz stroja se nanaša na hitrost, s katero lahko sproži impulze.

Končno je tu še energija. To se bo merilo v j/cm2 ali mj, zato poiščite te številke, ko primerjate stroje. Večja kot je energija, bolj agresiven (in zato učinkovit) je stroj. Toda to je odvisno tudi od velikosti pege.

Velikost točke je območje, na katerega laser strelja. Večja velikost mesta se bo sprožila na več vaših tatujev z vsakim impulzom … pogosto pa bodo laserji za odstranjevanje tetovaž imeli enako raven energije. S povečanjem velikosti mesta boste energijo razširili po širšem območju. Tako postane manj učinkovit.

Kar zadeva energijo in velikost madežev, bo najboljši laser za odstranjevanje tetovaž imel najvišjo raven energije pri največji nastavitvi velikosti mesta.

4. Drugi vidiki

Enostavnost uporabe – nakup tehničnega laserja za odstranjevanje tetovaž, ki ga uporabljajo profesionalci, se lahko sliši odlično, kaj pa, če ne veste, kako ga uporabiti? Enostavnost uporabe je pomemben dejavnik. Ne želite zapravljati denarja za nakup laserskega stroja za odstranjevanje tetovaže, ki ga dejansko ne morete uporabiti!

Dvakrat preglejte ocene strank, da ugotovite, kako enostavna je za uporabo, in se obrnite na proizvajalce za podrobna navodila in navodila za uporabo.

Stroški – stroški se razlikujejo glede na blagovno znamko laserskega aparata, njegovo moč in za kaj je primeren. Majhen laserski stroj za odstranjevanje tetovaž za odstranjevanje obrvi bo stalo veliko manj kot profesionalni, klinično standardni stroj za odstranjevanje tetovaž!

Certifikati strojev za lasersko odstranjevanje tetovaž?

FDA naredi regulirati laserske stroje za odstranjevanje tetovaž. V skladu z njihovimi navodili za odstranjevanje tetovaže, ko laserski stroj za odstranjevanje tetovaž pridobi dovoljenje FDA, to pomeni, da je FDA preverila, da je enakovreden obstoječemu legalnemu stroju na trgu..

Vabimo vas tudi, da se obrnete na MedWatch FDA, če imate kakršne koli težave ali hude negativne reakcije na odstranjevanje tetovaže. Pomembno je, da te stvari prijavite, da se bodo drugi izognili tem okvarjenim laserskim strojem za odstranjevanje tetovaž in ostali varni.

Dodatna opomba: FDA ni odobrila nobenih krem ​​ali mazil, namenjenih odstranjevanju tetovaž doma. Če jih torej vidite na spletu, se jim za vsako ceno izognite!

Poleg FDA ne obstaja en sam organ, ki bi te stroje urejal in certificiral. Vseeno je dobro preveriti klinične študije. Ti vam bodo pomagali razumeti, kako so bili stroji testirani, preden so bili objavljeni v javnosti. Dajo vam tudi priložnost, da vidite, kako dejansko delujejo, če berete med vrsticami študije in ne upoštevate vseh trženjskih pogovorov podjetja.

Varnostni ukrepi pred uporabo laserskega stroja za odstranjevanje tetovaž

Varnostni ukrepi pred uporabo laserskega stroja za odstranjevanje tetovažZasluge za sliko: Shranjena tetovaža

Najprej preberite zgornji nasvet! Če na seznamu izdelkov ne najdete nobenih pomembnih podrobnosti, ne glede na to, kje so naprodaj, se izogibajte nakupu, dokler proizvajalec ne pojasni.

Podobno je treba iskati odobritev FDA, pozitivna klinična preskušanja, priporočila pravih tetovatorjev in odstranjevalcev tetovaž. Če se vam laserski stroj za odstranjevanje tetovaž ne zdi takoj varen in profesionalen, ga je najbolje pustiti na polici.

Varnostni ukrepi

Preberite priročnik! Varnostni postopki se lahko razlikujejo od stroja do stroja. Proizvajalec vam mora dati seznam, kaj lahko in česa ne, ter navodila za uporabo, zato jih preberite, preden kaj storite.

Nekatere laserje za odstranjevanje tetovaž bo moral upravljati strokovno usposobljen odstranjevalec tetovaž, vendar na splošno:

 • Prepričajte se, da je območje tetovaže čisto, suho in neovirano.
 • Za barve tetovaže uporabite pravo frekvenco valovne dolžine.
 • Uporabite pravo frekvenco impulza in velikost mesta, ki ustreza velikosti tetovaže.
 • Za zaščito oči pred lasersko svetlobo nosite zaščitna očala.
 • Naredite majhen preskusni obliž (npr. 5 mm mesto) in počakajte nekaj dni, da preverite, ali obstajajo kakšni neželeni učinki, preden na sejo usmerite celotno tetovažo.

Top 5 najboljših laserskih strojev za odstranjevanje tetovaž 2021

Za izbiro teh 5 najboljših laserskih strojev za odstranjevanje tetovaž smo dolgo časa raziskovali! Sami nismo mogli uporabiti in preizkusiti vsakega laserskega stroja za odstranjevanje tetovaže (preveč imamo radi tetovaže!), Zato smo se namesto tega posvetovali s strokovnjaki. Pogovarjali smo se s strokovnjaki, ki uporabljajo laserske stroje za odstranjevanje tetovaž, da bi ugotovili njihova priporočila.

Poglobili smo se tudi v stroje za odstranjevanje tetovaž na ožjem izboru in preverili podjetja, ki stojijo za njimi, da so zanesljiva in pristna.

Kar zadeva ocene strank, smo se obrnili na pristne uporabnike vsakega laserskega stroja za odstranjevanje tetovaže, da bi ugotovili, kaj mislijo. Ne morete več zaupati tem sumljivo pozitivnim ocenam na Amazonu!

Če nameravate najti lasten stroj za lasersko odstranjevanje tetovaž, ki ga ni na našem seznamu, toplo priporočamo, da sledite zgornjemu vodniku za nakup. Raziščite in obrnite vsak kamen, preden se namestite na izbrani stroj. V nasprotnem primeru tvegate, da boste zapravili veliko denarja in se potencialno ogrozili z okvarjenim ali zastarelim laserjem.

Bodite varni!

1. Laserski stroj za odstranjevanje tetovaž DONSU Q Switch

 • Cenovni razpon: $$$
 • Najboljše za: obrvi in ​​majhne tetovaže
 • Domača uporaba: ja

Ta laser Nd: YAG je za domačo uporabo, vendar bodite pripravljeni, da pred uporabo preberete priročnik za uporabo, ki je priložen! Laser deluje z valovnimi dolžinami 1064 nm in 532 nm, zaradi česar je idealen za črne in rdeče barve črnila, vendar ne tako dober za zelene in modre. Območje točk je nastavljivo od 1 mm do 5 mm, kar je manjše od povprečja.

V škatli dobite tudi tri različne glave za uporabo z laserjem. Ena je idealna za temno pigmentacijo in tetovaže, druga dva pa za pege in akne.

Na splošno je to boljši laserski odstranjevalec tetovaž za zelo majhne tetovaže. Če imate nekje na telesu tetovaže obrvi ali majhne začetnice ali zvezdice, bo to dovolj dobro, da jih odstranite. Pri večjih tetovažah vam bo na videz vzelo večno samo eno sejo.

Laserski stroj za odstranjevanje tetovaž DONSU Q SwitchIzvedite več podrobnosti o Amazon

Dodatni nasvet: ta laserski stroj za odstranjevanje tetovaž ima frekvenco od 1 do 10Hz, kar je precej počasno! To pomeni, da bodo seje trajale dlje kot hitrejši stroj. Ampak to je tisto, kar dobiš s cenejšim laserjem.

Preverite najnovejšo ceno na Amazonu Pojdi na vrh

2. Ročni laserski stroj za tetoviranje NEATCELL

 • Cenovni razpon: $
 • Najboljše za: majhne črno -modre tetovaže
 • Domača uporaba: ja

Ta majhen ročni pripomoček podjetja NEATCELL je namenjen odpravljanju kožnih težav in pigmentacije, vključno s tetovažami! Najbolj pozitivne ocene te naprave pravijo, da pomaga odpraviti stare tetovaže, pobarvane s črno -modrimi barvami.

Je neverjetno poceni, še posebej, če ga primerjate s stroji za odstranjevanje tetovaž, ki jih uporabljajo v klinikah, kar lahko stane več kot 100.000 USD. Je tudi neznane znamke in je izdelan na Kitajskem.

Toda mnoge stranke še vedno trdijo, da je vredno! Po navedbah Pregled Kevina Grossa:

“3 seje z uporabo tega so enake 1 seji dejanskega profesionalnega odstranjevanja tetovaže … rekel bi, da je to 100% vredno.”

Komplet vsebuje par očal (čeprav bi bilo pametno kupiti svojega, ki učinkoviteje blokira modro svetlobo tega laserja), navodila za uporabo v angleščini v ZDA in polnilni kabel USB.

Ročni laserski stroj za tetoviranje NEATCELLIzvedite več podrobnosti o Amazon

Opozorilo: čeprav smo našli veliko strank, ki so bile zadovoljne s tem tetovažnim strojem in pustile pozitivne ocene, o tej blagovni znamki in samem laserskem laserju ne vemo veliko več. V podatkih o izdelku manjkajo pomembne informacije, kot so valovne dolžine, impulzi, energija itd.

Preverite najnovejšo ceno na Amazonu Pojdi na vrh

3. Stroj za lasersko odstranjevanje tetovaž Lucid Q PTP

 • Cenovni razpon: $$$$$
 • Najboljše za: profesionalno odstranjevanje tetovaže
 • Domača uporaba: ne, samo za komercialne kupce

Lucid Q PTP laser je odstranjevalec tetovaž Nd: YAG s preklopom Q z valovnimi dolžinami 1064nm in 532nm. To je velika enota in je zasnovana za profesionalno uporabo v kliniki – zato se boste morda trudili kupiti eno od teh, če jo želite za domačo uporabo!

Ta enota, ki je opisana kot “najhitrejši laserski stroj za odstranjevanje tetovaž”, je enostavna za uporabo in ima pametno tehnologijo za samodejno umerjanje. Preprosto povedano, to je dobro za začetnike, ki ne želijo preživeti celega dneva z nosom v priročniku in iskati prava navodila.

Hitrost tega laserja za tatoo je do 25 Hz in lahko vzdržuje to hitrost in energijo z velikostmi točk do 10 mm. To je dobro za večino velikosti tetovaže.

Omeniti velja tudi delni način HP, ki omogoča, da je ta laser enako učinkovit pri ciljanju na pigmentacijo v temnejših tonih kože in svetlejših tonih kože.

Lucid Q PTP stroj za lasersko odstranjevanje tetovažIzvedite več podrobnosti o medlaserusa.com

Pomembna opomba: če za barve tetovaž potrebujete valovne dolžine 585nm in 650nm, jih boste morali kupiti kot “dodatek”, ker ni vključen v standardni stroj Lucid Q PTP.

Preverite zadnjo ceno Pojdi na vrh

4. Prenosni laserski stroj za tetoviranje Youruo

 • Cenovni razpon: $$
 • Najboljše za: majhne tetovaže, tetovaže ličila
 • Domača uporaba: ja

Ta pikosekundni ročni laserski peresnik je namenjen brisanju majhnih, preprostih tetovaž. Če ste imeli tetovaže obrvi ali ste imeli celo ličenje, ki je bilo trajno tetovirano na obrazu, je ta laserski stroj zasnovan kot pomoč. Ta odstranjevalec tetovaž lahko uporabite tudi za lepotne oznake, rojstne znamke, starostne oznake in žilne lezije.

Prenosni pikosekundni laser Youruo sproži pri dveh različnih valovnih dolžinah, v enojnih ali dvojnih impulzih, pri velikosti pike od 1 do 5 mm. To je čisto majhno! S tem drobnim laserjem bi se trudili odstraniti veliko tetovažo.

Všeč nam je, da ima laserska enota barvni zaslon na dotik, ki vas vodi skozi postopek uporabe. Zaradi tega je eden izmed lažjih laserjev za odstranjevanje tetovaž za začetnike … čeprav obstaja ena težava.

Opisano je kot prenosno, v resnici pa ni! Ta stroj boste morali priključiti, če ga želite uporabljati doma.

Prenosni laserski stroj za tetoviranje YouruoIzvedite več podrobnosti o Amazon

Dodatni nasvet: prenosni laserski stroj za tatoo Youruo deluje pri valovnih dolžinah 1064 nm in 532 nm, kar je odlično za črna in toplo rdeča črnila. Vendar to ne bo zelo učinkovito pri zelenih odtenkih v vaši tetovaži.

Preverite najnovejšo ceno na Amazonu Pojdi na vrh

5. Laser za odstranjevanje tetovaž PicoSure podjetja Cynosure

 • Cenovni razpon: $$$$$
 • Najboljše za: tetovaže in trdovratna stanja kože
 • Domača uporaba: Ne, samo za komercialne kupce

Tega priročnika ne bi mogli napisati brez vključitve PicoSure, ki je eden redkih estetskih pikosekundnih laserjev z neverjetno uspešnostjo. Po podatkih Cynosure klinični podatki kažejo boljši očistek tetovaže pri manj tretmajih.

PicoSure uporablja niz leč Focus ™ za zdravljenje različnih pigmentnih stanj, vključno s tetovažami. 755nm valovna dolžina se spopada s črnimi, modrimi in zelenimi, 532nm valovna dolžina pa bo delovala na rdečih, oranžnih in rumenih barvah.

Na žalost morate za nakup te naprave biti strokovnjak s kliniko. Za nakup potrebujete tudi do 100.000 dolarjev rezervnih … rabljeno. Ja, to je noro drago! Toda to je smiselno, saj je zasnovano za profesionalce, ki jih redno uporabljajo pri svojih strankah, ne le za enkratno uporabo doma.

PicoSure Laser za odstranjevanje tetovaž podjetja CynosureIzvedite več podrobnosti o cynosure.com

Pomembna opomba: tega laserskega stroja za odstranjevanje tetovaž ne morete kupiti, razen če ste strokovnjak s kliniko … vendar lahko še vedno najdete tiste strokovnjake, ki si ga lastite, in se z njimi dogovorite za sestanke! To vam bo zagotovilo, da je stroj vrhunske kakovosti, tudi če vas na ta način stane več.

Preverite zadnjo ceno Pojdi na vrh

Povzetek

Odstranjevanje tetovaže doma ni samo mogoče, ampak je tudi varno in enostavno z nekaterimi od teh laserskih strojev za odstranjevanje tetovaž. Upamo, da ste na našem seznamu našli popoln stroj za vašo tetovažo, če pa ne, uporabite naš vodič za kupce in spodnji razdelek s pogostimi vprašanji, da skrbno izberete model zase.

Lasersko odstranjevanje tetovaže: več pogostih vprašanj

Pogosta vprašanja o laserskem odstranjevanju tetovažZasluge za sliko: Shranjena tetovaža

Še vedno niste prepričani, ali je lasersko odstranjevanje tetovaže doma primerno za vas? Povzeli smo glavne točke tega članka in spodaj odgovorili na največja vprašanja, ki jih imajo ljudje o laserskem odstranjevanju tetovaže.

Kaj je lasersko odstranjevanje tetovaže?

Lasersko odstranjevanje tetovaže je postopek izstrelitve svetlobe na določeni valovni dolžini na vaši koži. Svetloba razbije pigmente črnila, ki ustvarjajo vašo tetovažo. V več sejah bo tetovaža popolnoma odstranjena.

Ali bolijo stroji za lasersko odstranjevanje tetovaže?

Odvisno je od vašega praga bolečine, vendar na splošno ljudje opisujejo izkušnjo kot neprijetno in ne bolečo.

Ali lahko lasersko odstranjevanje tetovaže opravite doma?

Da, to lahko storite doma. Zato smo ustvarili ta priročnik za nakup strojev za lasersko odstranjevanje tetovaž! Obstajajo še druge metode odstranjevanja tetovaž doma, na primer s kremami, vendar je lasersko odstranjevanje tetovaže na splošno najbolj zanesljiva in učinkovita metoda.

Koliko stanejo stroji za lasersko odstranjevanje tetovaže?

Stroški se zelo razlikujejo! Naš najcenejši laserski stroj za odstranjevanje tetovaž je približno 100 USD, najdražji pa 100.000 USD. En sam postopek s profesionalnim laserskim odstranjevalcem tetovaž bo stal okoli 400 USD.

Kako učinkovito je lasersko odstranjevanje tetovaže?

Zelo učinkovit, če se pravilno uporablja! Ustrezne valovne dolžine za prave barve, pravilna moč stroja in izurjena roka pri odstranjevanju tetovaž naredijo lasersko metodo zelo učinkovita. Najbolj učinkovit je pri črnih in rdečih črnilih za hitro odstranjevanje tetovaže.

Ali lasersko odstranjevanje tetovaže pusti trajne poškodbe?

Ne, lasersko odstranjevanje tetovaže ne bi smelo pustiti trajne škode. Med sejo in v naslednjih dneh lahko pride do nelagodja, ko se koža zaceli, vendar to ne sme biti trajno. V večini primerov se bo vaša koža normalizirala, potem ko je tetovaža popolnoma odstranjena. Če je vaša tetovaža zelo močno pigmentirana, se boste morda s tem načinom odstranjevanja trudili, da bi tetovažo popolnoma izbrisali in obnovili kožo.