Wellness & Spa

Sauna în formă de ou reflectă peisajul arctic – proiectul Solar Egg în Suedia

fațadă de saună în formă de ou în oglindă cu ou auriu

Duetul de artiști suedezi Bigert & Bergström a finalizat un proiect de artă extraordinar în 2017 special conceput pentru cel mai nordic oraș al Suediei. Este o saună publică în aer liber, cu forma neobișnuită a unui ou uriaș și auriu. Proiectul s-a numit Solar Egg și îndeplinește nevoia unui loc cald și primitor pentru locuitorii orașului suedez Kiruna. Sauna în formă de ou impresionează prin designul său unic și arată ca o adevărată bijuterie în mijlocul peisajului arctic. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre proiectul special al artiștilor.

saună în formă de ou solar ouă suedeză

Solar Egg nu a fost inspirat doar de climatul arctic din Kiruna, ci și de condițiile extreme de lumină din regiunea polară. Ziua polară și noaptea polară stăpânesc aici timp de o jumătate de an. Învelișul exterior al saunei în aer liber în formă de ou este, așadar, îmbrăcat cu aproape 70 de panouri din oțel inoxidabil placate cu aur, care reflectă soarele și peisajul arctic în timpul zilei polare. În acest fel, sauna se transformă într-o adevărată bijuterie în mijlocul zonei acoperite de zăpadă.

Saună în aer liber, față reflectantă în formă de ou

Opera specială de artă are cinci metri înălțime, patru metri lățime și poate găzdui până la 8 persoane. Panourile din lemn, care caracterizează designul interior al saunei, se află sub carcasa reflectorizantă. Sauna în formă de ou este îmbrăcată în interior exclusiv cu lemn de aspen și molid. Un încălzitor de saună în formă de inimă este poziționat în mijlocul oului uriaș, în armonie cu forma ovală. Cuptorul special asigură suficientă căldură și asigură bunăstarea vizitatorilor. În interior, forma plăcilor din oțel inoxidabil este reprodusă de placarea din lemn, astfel încât efectele interne și externe ale saunei să se potrivească.

design interior saună încălzitor de saună de formă rotundă

Sauna în formă de ou face parte din proiectul de transformare urbană pentru orașul suedez. Exploatarea minereului de fier, care a durat zeci de ani, a făcut ca solul să fie subteran, astfel încât părți întregi ale orașului trebuie relocate. Din acest motiv, sauna în aer liber este proiectată în așa fel încât să poată fi mutată în diferite locații.

încălzitor de saună proiectare saună mijlocie în aer liber

Această saună impresionantă cu un design original este simbolul bunăstării. Aduce căldură chiar și în cele mai reci zile din regiunea polară și este în întregime planificată pentru uz public. Clădirea specială este un simbol pentru un nou început în oraș și creează o legătură între oameni, natură și tehnologie.

proiectare saună în interiorul încălzitorului de saună din mijloc

oglindă ovală aurie design saună în aer liber

lucrări de artă saună în aer liber fațadă reflectorizantă zăpadă

saună în formă de ou peisaj acoperit de zăpadă fațadă aurie

oglindă fațadă saună în aer liber ou de aur

* Proiectul Solar Egg provine de la studioul suedez Bigert & Bergström proiectat