Vodnik

Koliko stanejo tetovaže: 6 nasvetov za najboljšo ceno tetovaže

Preden se odločite za tetovažo, je pomembno, da ste pripravljeni na veliko stvari, od bolečine do stroškov. Ker je tetovaža tako trajna body art, je nujno, da vlagate v dobrega tetovatorja in poznate povprečne stroške tetovaže, ki jo želite dobiti.

Torej, brez odlašanja, poglejmo, koliko stanejo tetovaže, kateri dejavniki vplivajo na ceno in kakšni modeli vas bodo stali dodaten denar.

Cena tetovaže: 6 osnov in pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja o stroških tetovažeVir slike: Shranjena tetovaža

1. Kakšne so izhodiščne cene za redne tetovaže?

Vsaka tetovaža ima določeno ceno za tetovažo. Začetne cene so odvisne od tetovažne trgovine in kakovosti njihove ponudbe. V tem smislu lahko pričakujete, da boste za preproste tetovaže od začetne cene plačali od 50 do 150 USD. Cene so seveda odvisne od velikosti in postavitve tetovaže ter podrobnosti.

Lahko pa pričakujete, da boste kot izhodiščni tečaj plačali še manj, saj je cena odvisna tudi od umetnika tetovaže. Bolj ko je tatoo umetnik izkušen, višja je izklicna cena. Pričakujete lahko tudi, da vam bodo nekateri tatoo umetniki zaračunali uro tudi.

2. Kakšne so izhodiščne cene za preproste tetovaže?

Ko gre za preproste in majhne tetovaže (na primer preprost oris), se začetna cena giblje med 60 in 100 USD. Cena šteje za majhne, ​​preproste okvirne tetovaže, ki vključujejo le črno barvo in morda nekaj senčenja ali nekaj podrobnosti. Na primer, za začetno ceno lahko dobite tetovažo, kot je srce, zvezda, majhna tetovaža “ime” ali “beseda” itd..

3. Katere so najdražje tetovaže?

Nekatere najdražje in dolgotrajne tetovaže vključujejo tiste, ki se imenujejo “tetovaže z rokavi”. Te tetovaže se imenujejo tetovaže “polni hrbet”, “polne noge” ali “polne roke”, očitno odvisno od dela telesa, ki ga bodo zasedle. Te tetovaže lahko trajajo do nekaj mesecev, če pa vključujejo barvo in senčenje, se lahko celo podražijo. Seveda ne pozabite, da končni stroški tetovaže s polnimi rokavi zahtevajo napitnino za tatujerja, ki je običajno 15% do 30% končnih stroškov. Zagotovo pa je najdražja tetovaža, ki jo lahko dobite, tetovaža celega telesa. Cena za takšno prizadevanje se lahko dvigne nad 100.000 dolarjev, ne pa tudi za napitnine za same umetnike tetovaže.

4. Kakšna je začetna cena tetovaže s črkami?

Če ste se spraševali, ali vas bo črkovna tetovaža stala manj kot običajna, imejte to v mislih; ena kratka tetovažna beseda vas bo stala med 50 in 200 USD, odvisno od velikosti črk ter barve in celotnega dizajna. Tatu s črkami se običajno ne zaračunava s črko, vendar se cena povečuje, ko se velikost tetovaže ali beseda poveča.

5. Kateri dejavniki narekujejo ceno tetovaže?

  • Umetniško znanje in izkušnje – višje je strokovno znanje in izkušnje tetovatorja, višja je cena tetovaže! To je splošna praksa navidezno vsake resne tetovaže. Torej, če mislite, da je tetoviranje drago, ne pozabite, da je umetnik tatujev odgovoren za postavitev stalnega dela body arta na vaše telo. Zato vam je bolje, da vam to zaračunajo, saj so možnosti izjemne.
  • Lokacija trgovine s tetovažami – če se nameravate tetovirati v New Yorku, boste na primer plačali do petkrat več kot za isto tetovažo v manjšem mestu ali na podeželju. Razlog za to so višji stroški bivanja in najema prostorov v velikih mestih v primerjavi z majhnimi mesti. Poleg tega vrhunski umetniki tetoviranja ponavadi delajo v velikih mestnih trgovinah s tetovažami, kar določa tudi začetne stroške tetovaže.
  • Kompleksnost oblikovanja – če želite narediti tetovažo s kompleksnim dizajnom, z veliko podrobnostmi, senčenjem in zapleteno barvno shemo, bo tatoo veliko dražji, kot bi pričakovali. Poleg tega stvari, kot sta velikost in postavitev tetovaže, prav tako igrajo vlogo pri končnih stroških, zato poskusite narediti tetovažo na enostavnejših lokacijah (na primer na podlakti), če želite prihraniti nekaj denarja.
  • Barve – najcenejše tetovaže so samo tiste, ki so črno -bele. Torej, recimo, da je izklicna cena za tetovažo 100 USD. No, ista tetovaža, samo obarvana, lahko stane dvojno ali celo trojno začetno ceno za črno & bela tetovaža.
  • Velikost – večje tetovaže od tetovatorja zahtevajo veliko več dela. Trajajo veliko časa in zahtevajo popolno predanost umetnika. Zato so ponavadi veliko dražji, saj ne plačate samo tetovaže, ampak tudi umetnikov čas in strokovno znanje.
  • Postavitev telesa – strožja je postavitev tetovaže, višja je cena; to je osnovno pravilo za vse stroške tetoviranja. V primeru, da določen del telesa ali območje zahteva ustrezno nego in spretnosti, to pomeni, da mora imeti umetnik za tetovaže veliko izkušenj in znanja, kar stane denar. Tetoviranje gležnja, zapestja, dojk, bradavic, obraza/ustnic ali zasebnih delov je precej drago, predvsem zaradi občutljivosti območij, pa tudi oblike ali velikosti tetovaže.

6. Nasveti za najboljšo ceno tetovaže

Povprašajte okoli; pogovorite se s prijateljem in družino in pridobite nekaj priporočil. Preverite, ali so zadovoljni s svojimi tetovažami glede kakovosti in cene.

Pogovorite se s tatoo umetniki, ki so novi v igri; večina novih umetnikov tetovaž daje popuste za pridobivanje izkušenj. Vendar preverite njihovo delo in preverite, ali si boste dobro tetovirali.

Poiščite tetovatorja, ki vam bo ponudil pavšal in ne bo povečal stroškov z vsako uro seje.

Poskusite narediti vse tetovaže naenkrat; če seveda preneseš bolečino. Večje tetoviranje vam lahko prihrani denar, saj tetovaže v takih primerih ponavadi ponujajo popuste.

O ceni tetovaže se dogovorite z umetnikom. Če si naredite preprosto tetovažo ali prvo tetovažo v svojem življenju, jo poskusite uporabiti kot prednost in prosite za majhen popust.

Konec koncev, če želite narediti čudovito tetovažo, se morate zavedati, da vas bo to stalo veliko denarja. Ker je to nekaj, kar vam bo za vedno ostalo na telesu, se ne igrajte in poskušajte prihraniti za tetovažo. Pogovorite se s tetovatorjem, poglejte, koliko bi vas to stalo, in začnite varčevati!

Cena tetovaže za vsak del telesa

Cena tetovaže za vsak del telesaVir slike: Shranjena tetovaža

Tetovaža celega telesa

Če želite narediti tetovažo celega telesa, to pomeni, da ste resnično predani in pripravljeni plačati. No, v tem primeru bodite pripravljeni plačati več kot 100.000 USD, odvisno od oblike in barve tetovaže. Cena šteje čas in delovno intenzivnost procesa. Upoštevajte tudi nasvet za umetnike tetovaže v višini 10% do 30% končnih stroškov tetoviranja.

Tetovaža s polnimi rokami

Poln rokav vas bo stal samo od 2 000 do 4 000 USD samo za oris. Če pa želite, da ima vaša tetovaža več podrobnosti, senčenje ali celo različne barve, bodite pripravljeni izplačati do 6.000 do 7.000 USD. Razlog za tako visoke cene je v tem, kako časovno in delovno intenzivne so tetovaže na rokavih. Pogosto zahtevajo več sej in lahko traja več dni, celo tednov, da umetnik za tetovaže dokonča celotno tetovažo.

Tetovaža s celotnim hrbtom

Tetovaža s celotnim hrbtom vas bo stala od 2500 do 5000 USD samo za oris. Vendar ne pozabite, da tetovaža celotnega hrbta ne pokriva celotnega hrbta. Zajema le območje od spodnjega dela vratu do pasu. Torej lahko dodate nekaj sto dolarjev več, če želite, da se tetovaža razširi tudi po spodnjem delu hrbta.

Ko gre za tetovaže na celotnem hrbtu z vsemi podrobnostmi, senčenjem in barvanjem, lahko pričakujete, da boste plačali do 7.000 do 8.000 dolarjev, še več, če se tetovaža razteza čez spodnji del hrbta. Razlog za ceno je v tem, da lahko vaš tattoo umetnik na kosu dela več dni, običajno med 40 in 60 urami, odvisno od kompleksnosti, podrobnosti in barve.

Prsni kos/tetovaža

Ker tetovaža na prsih zahteva manj ur dela in manj strokovnega znanja, vas lahko kos prsnega koša stane bistveno manj kot prejšnji dve možnosti. Samo oris tetovaže na prsih bo stal med 600 in 1000 USD. Tetovaža na prsih z vsemi podrobnostmi, senčenjem in barvanjem lahko poveča končne stroške tetovaže do 2000 USD.

Tetovaža na ramenih

Če razmišljate o tem, da bi si privoščili kul tetovažo, ne da bi porabili na tisoče dolarjev, si omislite tetovažo na ramenskem pokrovu. Tetovaža ramenskega pokrova (ali okroglega dela rame) ima izklicno ceno 800 USD za oris in bo dodala še nekaj sto dolarjev za podrobnosti in barvanje. Zato vas lahko velika, zelo podrobna in barvna tetovaža ramen stane največ do 1500 USD.

Tetovaža kolka in zgornjega dela stegna

Tetovaža kolka in/ali zgornjega dela stegna vas bo stala od 500 do 1000 dolarjev samo za oris, odvisno od velikosti seveda. Kar zadeva podrobnosti in barvanje, vas lahko tetovaža na kolku in/ali stegnu stane do 2500 USD. Cena takšne tetovaže se lahko razlikuje glede na stopnjo strokovnosti tatujevca in kompleksnost same tetovaže.

Tetovaža obraza/ustnic

Če ste naveličani vsak dan nanašati ali narisati obrvi, črtala za oči in ustnic, poskusite dobiti stalno različico vsake podloge in obrvi. Tetovaže obraza in ustnic spadajo v skupino kozmetičnih tetovaž. Po navedbah umetniki za trajno ličenje, takšne tetovaže lahko stanejo med 200 in 800 USD na postopek, odvisno od želja in zahtev stranke, pa tudi od umetnikovega znanja.

Tetovaža podlakti

Tetovaža podlakti je ena najbolj priljubljenih tetovaž na svetu. Tetovaže na podlakti izgledajo odlično, ne glede na obliko ali velikost; in so pogosto bolj umetniške kot tetovaže na drugih delih telesa. Na srečo vas bo lepa tetovaža na podlakti stala od 300 do 1300 USD, odvisno od velikosti, barve, podrobnosti, celotne zasnove itd. Vendar pa lahko za preprosto, orisano ali označeno podlaktirano podlago na splošno plačate manj..

Tetoviranje s prsti in rokami

Če lahko obvladate bolečino pri tetoviranju s prstom ali roko, boste zagotovo prihranili nekaj denarja. Tetovaže s prsti stanejo med 50 in 100 USD, ročne tetovaže pa lahko znašajo tudi do 250 USD, odvisno od oblike, velikosti in barve. Tetovaže s prsti in rokami so vedno zabavne in kul in postajajo družbeno sprejemljivejše, zlasti za delodajalce. Torej, kot smo rekli, če lahko obvladate bolečino, pojdite.

Tetovaža gležnja

Ena najcenejših tetovaž, ki jih lahko dobite, je tetovaža gležnja. Tetovaže na gležnju ne zahtevajo veliko dela in stanejo med 50 in 300 USD, odvisno od velikosti, dizajna in barve, seveda. Upoštevajte, da tetovaže na gležnju pogosto bolijo zaradi kosti, tanke kože in več živčnih končičev. Če pa lahko premagate bolečino, lahko s koščkom gležnja prihranite nekaj denarja.

Rebro/stranska tetovaža

Bolje tetoviranje rebra ali stranske tetovaže; mislili smo, da bi to morali vedeti pred ceno. Zdaj, ko govorimo o ceni, boste morda morali plačati med 600 in 1000 USD za tetovažo povprečne velikosti rebra. Cena se zviša, če upoštevamo podrobnosti in barvanje, zato pričakujte, da boste povprečni tetovaži rebra dodali do 500 USD.

Zaključne misli

Upamo, da je bil naš majhen vpogled v možne stroške tetovaž v pomoč. Spomnite se, da se te cene razlikujejo od trgovine do trgovine in od mesta do mesta.

Preden si naredite tetovažo, se vprašajte, preverite več trgovin s tetovažami in umetnikov ter poiščite kraj, ki vam in vaši denarnici najbolj ustreza.

Pripravite se, da prihranite nekaj denarja v gotovini, saj je gotovina običajen način plačila za tetovaže. Razlog za to je v tem, da so dragi in da imajo nekateri ljudje in trgovine s tetovažami težave z bankami, ko zaračunajo ali plačajo več tisoč dolarjev hkrati.