Vodič

Možete li piti prije ili poslije tetoviranja?

Nije tajna da mnogi misle da je konzumiranje alkohola prije ili nakon tetoviranja dobra ideja. Uobičajeno objašnjenje takvog čina je smirivanje živaca i povećanje nepodnošljivosti boli za nadolazeću tetovažu ili nelagodu nakon nove tetovaže. U sljedećim odlomcima ćemo objasniti zašto je to tako NIJE dobra ideja konzumirati alkohol prije i nakon nanošenja nove tetovaže. Neki od razloga mogu vas čak šokirati i držati podalje od alkohola prije ili nakon nanošenja mastila.

Konzumiranje alkohola prije nego što se počnete tetovirati

Alkohol prije tetoviranjaKredit za sliku: Saved Tattoo

Počnimo samo s time da profesionalni umjetnici tetovaža ne mogu legalno pružati svoje usluge nikome vidljivo pod utjecajem alkohola!

No, čak i ako nekako uspijete popiti, a da niste pijani, ne preporučuje se konzumiranje alkohola najmanje 24 sata prije tetoviranja. Neki od razloga zašto to NE biste trebali učiniti su:

Alkohol razrjeđuje krv

Poznato je da konzumacija alkohola djeluje kao razrjeđivač krvi. Međutim, takav je učinak u izravnoj vezi s količinom pića koje ste popili. Što više alkohola popijete, krv je razrjeđena. No, važno je napomenuti da samo jedno pivo ili alkoholno piće može smanjiti sposobnost zgrušavanja krvi. E sad, samo ovaj učinak otklanja nekoliko drugih negativnih učinaka i potencijalnih problema tijekom samog procesa dobivanja tetovaže, poput;

 • Prekomjerno krvarenje može utjecati na vidljivost 

Budući da alkohol razrjeđuje krv, tijekom procesa tetoviranja može doći do prekomjernog krvarenja i curenja jer igla prodire u kožu i stvara ranu. To može utjecati na rad majstora tetovaža do mjere da čak ni ne mogu vidjeti što rade. Vidljivost je u takvim slučajevima prilično ugrožena, što također kompromitira konačni rezultat.

Prekomjerno krvarenje ne utječe samo na vidljivost, već zbog toga možete završiti s potpuno uništenom tetovažom. Tetovaža neće biti točna, profinjena, detaljna ili, jednostavno rečeno, ništa što očekujete. Dakle, ako ne želite vidjeti krv, a želite vidjeti svoju tetovažu, klonite se alkohola najmanje 24 sata prije rasporeda tetoviranja.

 • Alkohol može razrijediti tintu

Tijelo radi na takav način da pumpa više krvi u područje koje se liječi ili zahvaća; na primjer, zahvaćeno područje tijekom tetoviranja. Budući da alkohol razrjeđuje krv, u tetoviranom području bit će viška krvi koja se ne može zgrušati. Dodatna krv se miješa s tintom, a igla za tetoviranje prodire u kožu.

Bilješka: Ovaj nered može rezultirati obilnim krvarenjem, kao i neujednačenim, izblijedjelim i potpuno poremećenim tetovažama. Tetovaža će izgledati doista isprana jer tinta nije mogla ostati na mjestu zbog viška krvi.

Presuda o alkoholu

Umjetno tetoviranje, dok ste pijani, možda i nije najpametnija ideja. Najbolje je ostati priseban i bistrog uma jer tetoviranje nije samo umjetnikova odgovornost, već i vaša. Tijekom procesa tetoviranja bit će vremena u kojima će odgovornost i donošenje odluka biti na vašem sudu.

Na primjer, umjetnik za tetoviranje zatražit će od vas da odobrite dizajn umjetničkog djela, matricu, način na koji se može nanijeti na vašu kožu, položaj i veličinu tetovaže itd. Sve to zahtijeva jasne odgovore, uglavnom zato što tetovaža je trajna i koštat će vas mnogo novca da je uklonite nakon što se otrijeznite i shvatite da je to potpuni nered.

Alkohol utječe na vaše raspoloženje i ponašanje tijekom tetoviranja

Prilikom tetoviranja važno je ostati miran i ne kretati se previše. No, kada pijete alkohol, odmah postajete nervozni, nemirni i vaše se sveukupno ponašanje ne kontrolira. To može stvoriti mnogo problema za umjetnike tetovaža, što može rezultirati pogreškama poput;

 • Pogrešno postavljanje tetovaže
 • Izbacivanje tetovaže (umjetnik za tetoviranje gura iglu ispod površine kože i uzrokuje širenje tinte)
 • Zabrljati dizajn tetovaže
 • Nedostatak točnosti i usavršavanja tetovaže itd.

Da ne spominjem da vaše nekontrolirano ponašanje može biti teret majstoru tetovaža i uzrokovati opću neugodnost u trgovini tetovaža za druge goste i umjetnike. Dakle, trebali biste doći na tetovažu trezveni, bistrog uma i pozitivni.

Vaše iskustvo bit će puno bolje, a majstoru tetovaža bit će ugodnije raditi s vama. Nećete se osjećati nervozno, nemirno, nervozno, već ćete biti pozitivni, uzbuđeni i usredotočeni.

Više znati: Što se događa ako je umjetnik tetovaža zabrljao?

Također, kad su pijani, ljudi imaju tendenciju doživjeti takozvani učinak naočara za pivo (također poznat i kao samo naočare za pivo). To znači da će se nakon konzumiranja alkohola vaša percepcija stvari promijeniti, naravno na bolje. Dakle, neuredna, krvava tetovaža izgledat će nevjerojatno, a zapravo je dizajn potpuno zbrkan i postavljen u čudan položaj tijela. Stoga, kako biste izbjegli tetovažu iznenađenja s mamurluka, pokušajte svoju tetovažu učiniti trijeznom i jasnim.

Bilješka: Pijanstvo pokazuje nedostatak poštovanja prema tetovaži – zamislite da vaš umjetnik tetovaža radi pijan. Ne biste željeli takvu osobu ni blizu pištolja za tetoviranje ili svoje kože. Isto vrijedi i za vas. Nijedan umjetnik tetovaža ne želi da mu klijent bude pijan i potpuno nepredvidljiv. Dakle, pojavljivanje pijano na tetovaži pokazuje potpuni nedostatak poštovanja prema profesionalnosti, iskustvu, vremenu i predanosti majstora tetovaža.

Konzumiranje alkohola nakon tetoviranja

Alkohol nakon tetoviranjaSpremljena tetovaža

Evo dogovora; uspjeli ste se držati podalje od alkohola prije nego što ste se tetovirali, a sada kada ste tetovirali, mislite da zaslužujete piće. Pa, ne tako brzo! Mislite li da bi vam liječnik dopustio da pijete odmah nakon operacije? Ne mislimo tako!

Tetoviranje znači da sada imate svježu, otvorenu ranu na tijelu koju je potrebno zacijeliti. Kako bi zacijelila, ‘rana’ zahtijeva odgovarajuću njegu. I, odgovarajuća naknadna njega ne uključuje alkohol, i evo zašto;

Nastavak ili prekomjerno krvarenje

Nakon što ste dobili novu tetovažu, krvarit će i curiti sljedećih 24 do 48 sati. To je odgovor vašeg tijela na kontinuirano liječenje na jednom mjestu. Dakle, ako ipak odlučite popiti piće nakon tetovaže, jednostavno ćete razrijediti krv. To će rezultirati produljenim ili kontinuiranim krvarenjem, pa čak i prekomjernim krvarenjem (prikazuje se kao skup krvi). To znači nekoliko stvari;

 • Tetovirano područje neće biti tako učinkovito u stvaranju nove kože
 • Tetoviranoj koži bit će teško oguliti i osušiti se
 • Višak krvi povećava rizik od infekcije tetovažom
 • Rana neće biti zaštićena od bakterija i klica
 • Na vašim plahtama i odjeći će biti mrlje od krvi (gotovo nemoguće oprati)

Nemogućnost ozdravljenja

Alkohol može umanjiti sposobnost vašeg tijela da zacijeli ranu poput nove tetovaže. Pijenje može produljiti cjelokupni proces ozdravljenja i ugroziti imunološki sustav. Koža je vaš najveći organ, pa zamislite kroz što tijelo mora proći kad jednom najvećem organu nedostaje funkcija.

Njega tetovaža ne uključuje samo vanjsku njegu tetovaže, pranje i vlaženje. Rutina naknadne njege uključuje i njegu cijelog tijela iznutra. Pravilnom prehranom i održavanjem hidratacije ubrzavate proces ozdravljenja i sprječavate upalu ili infekciju tetovaže.

Nekontrolirani položaj za spavanje

Kad ste pijani i odlazite na spavanje, zadnje o čemu razmišljate je pravilan položaj za spavanje. Dakle, recimo da ste upravo dobili novu tetovažu na trbuhu. Tetovaža je još uvijek omotana, natečena je i bolna. Ali, napili ste se, ne osjećate bol i spavali ste potrbuške. Zamislite kako dodatni pritisak na svježu ranu može pogoršati stanje. Pa, to se može dogoditi.

Pijenje često rezultira nekontroliranim ponašanjem, a budući da se naizgled povećava tolerancija na bol, osjećate se kao da možete učiniti što god želite, čak spavati na tetoviranim dijelovima tijela. To vam može stvoriti mnogo problema, uključujući produljeno krvarenje, moguću upalu i infekciju te produljeno ukupno trajanje ozdravljenja.

Pijenje prije/poslije tetoviranja: više često postavljanih pitanja

Kada mogu piti nakon tetoviranja?

Na webu ćete pronaći mnoge članke koji vam preporučuju da pričekate dan ili dva da popijete svoje prvo alkoholno piće nakon tetoviranja. To se čini razumnim jer će tetovaža curiti i krvariti do 48 sati, Međutim, vjerujemo da je najbolje pričekati najmanje tjedan dana popiti piće.

Razlog tome leži u činjenici da će do kraja prvog tjedna vaša tetovaža početi stvarati kraste i suhu kožu, što znači da se pravilno liječi. Ne postoji opasnost od razrjeđivanja krvi i prekomjernog krvarenja, stoga biste trebali biti spremni.

Mogu li piti 12 sati prije nego se tetoviram?

Ne! Ne biste trebali piti najmanje 24 sata prije tetoviranja. Preporučuje se da uopće ne pijete prije tetovaže, stoga se pokušajte suzdržati od konzumiranja alkohola barem jedan dan. No, preporučujemo da pokušate i odete 2 ili 3 dana bez alkohola, samo da stvari budu sigurne i jednostavne.

Bilješka: Alkohol može ostati u vašem sustavu bilo gdje između 48h i 80h. Za neke osobe alkohol može ostati u sustavu 24 sata. U svakom slučaju, učinci alkohola ostaju; možda se nećete osjećati pijani nakon nekoliko dana, ali vaše tijelo trpi posljedice dugo nakon što ste prestali piti.

Što mogu konzumirati prije/nakon tetoviranja?

 • Voda – ostati hidratiziran najbolje je što možete učiniti prije ili nakon tetoviranja. Pravilna hidratacija će vas napuniti energijom i potaknuti pravilno zacjeljivanje tetovaža.
 • Tamnozeleno lisnato povrće – ovo povrće bogato je vitaminom K, koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i zgušnjavanje. Na taj način možete spriječiti višak krvarenja tijekom i nakon tetovaže.
 • Zdravi ugljikohidrati -pokušajte održavati tijelo nahranjenim i energiziranim unoseći zdrave ugljikohidrate, poput kvinoje, banana, zobi, heljde, slatkog krumpira, borovnica itd. Zdravi ugljikohidrati osigurat će optimalan unos kalorija koji je tijelu potreban da izdrži tetovažu sesija i sljedeći proces ozdravljenja.

Bilješka: Također preporučujemo da izbjegavate izlaganje suncu prije i poslije tetoviranja. Izlaganje suncu može smanjiti razinu hidratacije i oštetiti kožu. To može ugroziti proces tetoviranja i učiniti ga još bolnijim u slučaju da se opečete.

Završne misli

Tetoviranje zvuči zabavno i uzbudljivo, ali to je i vrlo odgovorna i trajna odluka. Zato vam je potreban um i tijelo u optimalnom obliku da biste izdržali tetoviranje i proces ozdravljenja. Ako i dalje osjećate nervozu zbog tetoviranja (a razmišljate o piću), imamo mnogo bolju i zdraviju alternativu za vas; CBD ulje.

CBD ulje izniman je način da smirite živce, povećate toleranciju na bol i osjećate se opuštenije tijekom i nakon tetovaže. Ovo ulje je potpuno zdravo i legalno, pa ne morate brinuti o čudnim nuspojavama. CBD ulje NE sadrži THC, pa se nećete “naduvati”. Međutim, prije tetovaže svakako razgovarajte sa svojim umjetnicima tetovaža i provjerite misle li da je u redu da uzmete CBD ulje.

Više znati: 

Možete li plivati ​​nakon tetoviranja? Da li je sigurno?

Upute za njegu tetovaže: Kako se brinuti za tetovažu?

Koliko je potrebno da tetovaža zacijeli: Vodič korak po korak