Vestiare și mobilier pentru hol

Proiectarea unui hol – idei și sfaturi pentru o zonă de intrare primitoare

Coridor de proiectare salvie-verde-perete vopsea-pictura-hol mobilier-pantof dulap-lemn-alb

Prima impresie pentru apartamentul sau casa noastră este creată pe hol, motiv pentru care ar trebui să fie frumoasă și primitoare, pe de o parte, și să îndeplinească o mulțime de cerințe practice, pe de altă parte. Pe hol, cu siguranță aveți nevoie de suficient spațiu de suspendare și depozitare pentru paltoane, jachete și încălțăminte, o oglindă pentru verificarea oglinzii înainte de a ieși din casă, precum și spațiu de depozitare pentru chei și telefoane mobile & Co. Cu un design adecvat de perete, iluminat și mobilier pentru garderobă, chiar și un hol îngust vă poate oferi dvs. și oaspeților dvs. o primire plăcută. Astăzi vom împărtăși câteva sfaturi de proiectare a holurilor care vă pot ajuta cu această sarcină dificilă.

Proiectați holul – culoarea potrivită și designul pereților

Pictură de design coridor-mentă-verde-nuc-vestiar-set-pardoseală-gresie-aspect-lemn

Deoarece majoritatea holurilor nu au ferestre și sunt puțin sumbre, trebuie să vă bazați pe culori deschise. Vopsiți pereții în nuanțe de alb sau culori pastelate, precum verde menta sau trandafir. Deci, puteți păcăli ochiul și puteți face culoarul să pară mai mare. Vopseaua de perete trebuie să fie, de asemenea, rezistentă la ștergere și rezistentă, astfel încât urmele de utilizare să poată fi îndepărtate cu ușurință.

Proiectează pereții din hol cu ​​tapet

design hol design perete-tapet-pastel-verde-model-floral-lumini-pandantiv

Desigur, puteți accentua și holul cu tapet floral sau geometric, dar aveți grijă ca această alternativă să nu fie foarte robustă. Un autocolant de perete cu o vorbă prietenoasă vă poate întâmpina oaspeții la ușă.

Podele în hol

Pardoseli de design coridoare-gresie-aspect lemn

Plăcile sunt robuste și ușor de întreținut – acoperirea ideală a podelei pentru hol. Încălțămintea grosieră, murdăria și umezeala nu ar impresiona învelișurile de gresie. Plăcile de culoar deschis în tonuri crem susțin, de asemenea, efectul culorilor deschise ale pereților și conferă zonei de intrare un aspect prietenos. Cu faianța modernă din lemn și aspectul pietrei naturale, nici măcar cea mai mică firimitură de murdărie nu este vizibilă imediat.

design-hol-pardoseală-patchwork-model-tigla-ciment

Dacă optați pentru plăci de ciment patchwork pe hol, cu greu aveți nevoie de alt decor. Modelele colorate conferă zonei de intrare un caracter foarte familiar în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, un mic hol cu ​​o astfel de acoperire a podelei poate părea uneori tulburat.

Alegerea mobilierului potrivit pentru hol

hol-design-perete-vopsea-vopsea-piatră-gri-vestiar-set-elemente-de-alb-lemn

Holurile sunt adesea înguste, au un plan nefavorabil și un spațiu limitat. Pentru ca operațiunile zilnice să funcționeze perfect, sunt necesare mobilier flexibil și suficient spațiu de depozitare pe hol. În holurile înguste, este foarte important să păstrați culoarele libere, deci alegeți mobilier de hol care să fie cât mai superficial posibil. Foarte la îndemână cu Garderoba de hol este combinația de dulapuri, sertare și compartimente deschise. Cu aceste seturi de vestiare coordonate vizual, holul dvs. ar arăta frumos ordonat.

Ce să faci cu pantofii Pentru un hol îngust, se recomandă un dulap pentru pantofi cu compartimente basculante, deoarece este puțin adânc și oferă încă suficient spațiu de depozitare. O bancă de pe hol este, de asemenea, ideală pentru a vă încălța și a vă scoate confortabil pantofii, mai ales dacă există spațiu dedesubt pentru încălțăminte. În casele cu un hol mare, jachetele, pantofii și aparatele de uz casnic, cum ar fi aspiratoarele și măturile, pot fi depozitate într-un dulap mare, cu uși glisante..

Iluminarea pe hol

hol-design-pardoseală-plăci-patchwork-dulapuri-încorporate-oglinzi-fronturi-iluminare-spoturi

Iluminarea bine gândită joacă un rol important în proiectarea holurilor. Luminile de pe hol trebuie să lumineze bine calea și să nu ocupe mult spațiu. Aplicațiile de perete și plafoanele plate sunt cele mai bune. Spoturile de pe cablu și tijă sau sistemele de bare promit multă flexibilitate și ar putea fi utile pentru iluminatul vestiarului. Direcționate, oferă lumină suficientă acolo unde este nevoie. Un detector de mișcare pentru lumina holului ar fi o soluție plăcută dacă doriți să fiți foarte confortabil.