verandă

30 de idei ieftine pentru designul serii

Gradina de iarna-design-salon-zona-parchet din lemn-laminat

Nu numai că o seră va crește cantitatea totală de spațiu utilizabil în casa dvs., dar vă poate ajuta și să vă reduceți facturile de încălzire și să economisiți bani. Nici construirea și amenajarea unei sere nu trebuie să coste o mică avere. Cu o bună planificare și strategii inteligente pentru alegerea materialelor, puteți crea un spațiu confortabil și funcțional. Citiți-ne Sfaturi de salvare pentru designul serii și inspiră-te din marile exemple de mai jos.

Sfaturi despre designul serii

Gradina de iarna-design-rattan-mobilier-ikea-pat-spatiu-de-depozitare

1. O seră multifuncțională

Conservatorul servește, în general, ca un loc plin de soare pentru lectură, băut cafea și îngrijirea plantelor. Dar îl puteți folosi în moduri și mai versatile. Cultivați-vă propriile ierburi, muguri și salată verde sau alte legume. Acest lucru vă poate reduce costurile cu alimentele dacă mâncați multe salate și ierburi proaspete. Proiectează-ți propria zonă de yoga în grădina de iarnă cu un saltea, sticle de apă, muzică relaxantă și o fântână. În acest fel, puteți să vă anulați abonamentul scump la studioul de yoga sau pur și simplu să continuați programul de antrenament acasă. Grădina de iarnă poate funcționa în continuare ca un studiu pentru hobby-ul dvs. sau pentru micile afaceri. Foarte des această extensie reprezintă, de asemenea, un al doilea living, unde puteți privi și vă puteți bucura de grădină chiar și iarna și pentru care este ales un design corespunzător de grădină de iarnă.

Ce altceva ar trebui să iei în considerare atunci când proiectezi o grădină de iarnă

Design conservator-acoperiș din sticlă-zonă de luat masa-lemn-masă de luat masa

2. Beneficii financiare

Desigur, construcția și proiectarea grădinilor de iarnă costă bani, dar pe termen lung acest spațiu poate reduce costurile de menaj și economisi bani. O seră mărește suprafața pătrată totală a unei case și adaugă un element de stil de viață atractiv, care probabil ar crește și valoarea cu amănuntul a casei. O anexă vitrată bine plasată, bine izolată, poate absorbi cantități semnificative de căldură solară și o poate distribui în toată casa, reducând semnificativ cantitatea de energie a gospodăriei necesară pentru a încălzi casa în timpul iernii. Si invers. Conservatoarele ajută și la menținerea caselor răcoroase vara.

Design-conservator-masă-top-scaune-verzi

3. Economisiți bani atunci când construiți grădina de iarnă

Economisiți bani construind conservatorul dvs. utilizând materiale reciclate, refolosite sau cele pe care le aveți deja disponibile. De exemplu, materiale arhitecturale recuperate, cum ar fi piese turnate dintr-un depozit de gunoi sau magazin. Folosiți plăcile rămase din renovarea bucătăriei sau a băii. Alegeți cele mai durabile materiale și suprafețe pentru designul dvs. de seră care pot rezista climatului local de mai mulți ani.

Grădină de iarnă-proiectare-cadru-ușă-cadru de plante-cățărătoare

4. Înființare

Sera poate fi mobilată într-un mod rentabil, alegând mobilier ieftin, durabil, în stil clasic. Mobilierul include fotolii, mese laterale și rafturi pentru plante. Atunci când decorați, rămâneți la stilul funcțional și atemporal în loc să cumpărați articole decorative la modă care vor fi trecute peste câțiva ani și care trebuie înlocuiți cu modele mai la modă. Vopsiți pereții o nuanță neutră ca albul sau taupé. Culorile luminoase vor reflecta lumina soarelui și vor face camera să arate mai spațioasă. Fără mobilier nou și alegeți mobilier de înaltă calitate realizat din materiale durabile precum piele și lemn masiv. Deci nu trebuie să fie o facilitate nouă pentru a începe. Poate aveți încă câteva piese de mobilier la mansardă, în garaj sau la subsol sau poate un prieten își schimbă mobilierul și ar putea să vă lase mobilierul vechi. Ca temporar, acest lucru este perfect potrivit. Până când veți economisi bani pe mobilier nou.

Conservator pe balcon

balcon-grădină de iarnă-podea-până-tavan-faianță-faianță-palmieri

Dacă nu dețineți o casă, nu trebuie să vă descurcați fără grădina de iarnă. Pentru că mulți transformă și balconul condominiei lor și îl transformă pur și simplu într-o cameră încuiată. Ferestrele și ușile glisante permit deschiderea completă a balconului vara și utilizarea acestuia ca de obicei. Iarna și în zilele reci, camera este pur și simplu blocată din nou și poate fi încălzită și folosită. Acest tip de reproiectare este deosebit de practic, desigur, dacă balconul este puțin mai mare și oferă suficient spațiu pentru unele mobilier și plante.

 Mobilier cu un design atemporal

mobilier-design-seră-cadru-aluminiu-sticlă-acoperiș-rattan-mobilier pentru scaune

Indiferent dacă construcția dvs. de seră este realizată din metal, PVC sau lemn, designurile de mobilier atemporale se încadrează în fiecare stil de seră. În proiectarea grădinii de iarnă, acestea nu trebuie neapărat să fie asortate culorilor cu construcția. Deci, puteți proiecta interiorul în funcție de gustul dvs. Fie că piesele de mobilier din lemn, ratan sau metal nu contează deloc, principalul lucru este că te simți confortabil în noua extensie a casei și se creează o ambianță armonioasă

 Uși glisante pentru grădina de iarnă

design-seră-uși pliante-sticlă-zonă de luat masa

Ușile pliante sau ușile glisante din sticlă sunt desigur deosebit de atractive și practice ca pereți pentru designul serii. Cu ajutorul dumneavoastră, grădina de iarnă poate fi transformată rapid și ușor într-o terasă deschisă în zilele calde. Dar, desigur, utilizarea lor implică și cheltuieli mari. Așadar, gândiți-vă dacă apreciați un astfel de design de perete și doriți să investiți în el sau dacă pereții fixi de sticlă cu una sau două uși de terasă care duc în grădină nu vă sunt suficiente. Banii pe care îi economisiți pot fi apoi investiți în altceva, cum ar fi jaluzelele sau mobilierul.

Uși pliante din sticlă pentru terasă și grădina de iarnă – 20 de inspirații

masă de toaletă veche ca o masă de plante în grădina de iarnă 

casă de grădină-grădină de iarnă-plante-masă de plante-terariu

Aici puteți vedea din nou cum puteți folosi piese de mobilier vechi practic pentru proiectarea grădinii de iarnă. O masă de toaletă veche, o mașină de cusut antică sau o măsuță laterală pot fi folosite ca masă pentru plante sau pentru a amenaja ghivecele de flori și, astfel, să ofere spațiu suplimentar de depozitare. Același lucru este valabil pentru comode sau alte dulapuri, pe care le puteți împrospăta și cu vopsea nouă și le puteți adapta la designul grădinii de iarnă..

 Hamac în grădina de iarnă

mica-gradina-de-iarna-vitrata-jaluzele-hamac

Un balcon mic și îngust care nu oferă suficient spațiu pentru scaune, mese sau chiar fotolii și canapele poate fi, de asemenea, gândit să folosească un hamac sau un șezlong, care sunt la fel de înguste și nu ocupă mult spațiu. Plantele pot fi montate la un capăt sau închise pentru a utiliza nivelurile superioare. Jaluzelele vă garantează intimitate și protecție împotriva soarelui, astfel încât să vă puteți bucura de pui de somn în deplină pace.

glazura-terasa-usi-rabatabile-fotoliu balansoar-canapea din piele

Dacă terasa dvs. are deja acoperiș, puteți economisi o mulțime de bani dacă o glazurați, deoarece acoperișul nu trebuie să fie construit mai întâi. Desigur, asta înseamnă și că noua cameră nu va fi la fel de luminoasă. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu va fi suficient de luminos. În orice caz, aceasta este o opțiune mai ieftină decât construirea unei întregi grădini de iarnă. Folosiți-l din nou ca terasă normală vara, echipându-l cu uși glisante care pot fi deschise complet.

amenajare gradina de iarna-sticla-usi glisante-gradina-semineu

canapea de 2 locuri cu mobilier-seră-șic-șubred-stil-scandinav

gradina de iarna-amenajare-amenajare-lemn-pergola-plante cataratoare

idei-design-grădină-de-iarnă-plante-măslin-orhidee-stil-scandinav

grădină-de-podea-gri-design-ușă-seră-design-seră

wingtergarten-mobilier-masă-masă-șezlonguri din lemn

Masă pentru conservator-aluminiu-construcție-sticlă mată-acoperiș

Conservator-aluminiu-cadru-sticlă acoperiș-fereastră jaluzele-umbrire

Conservator-cadru-aluminiu-sticlă-acoperiș-pliante-uși-mobilier de luat masa

mobilier-seră-bambus-lemn-perne-scaune

mobilier de grădină de iarnă-mobilier-vintage-romantic-stil-englezesc-ghiveci-iederă

mobilier-grădină-iarnă-mobilier-clasic-covoare

mobilă-seră-zonă-de-relaxare-mobilier-șubred-șic

Masă de conservare-grădină-casă-aluminiu-construcție-plantă

design-seră-jaluzele-electrice-acoperiș-de-sticlă

gradina de iarna-lemn-aluminiu-constructie-sticla-acoperis-vechi-mobilier de luat masa

grădină de iarnă-lemn-construcție-sticlă-mată-acoperiș-uși-glisante

plante-seră-spațiu de lucru-mobilier-vechi

Paturile-pavate-ridicate-decorate-în-stil-scandinav-conservator

verandă-vitrată-zonă de relaxare