Uncategorized

Schimbările climatice pot duce la lipsa berii? Experții agricoli se așteaptă ca producțiile de orz să scadă

Schimbările climatice pot duce la lipsa berii? În mod tradițional, nemții se răcoresc cu un pahar de bere, mai ales în perioade lungi de căldură. Dar în curând această idilă ar putea fi un lucru din trecut. Tot mai mulți experți în agricultură se tem că schimbările climatice ar putea duce la o scădere a producției de orz. În ultimii ani au existat perioade de căldură din ce în ce mai lungi, pe care orzul sensibil nu le tolerează bine. Chiar și în primăvară, fermierii din statele federale din sud pot simți prea bine consecințele schimbărilor climatice: perioadele lungi de uscare au un efect foarte negativ asupra orzului de malț crescut. Dacă previziunile sunt corecte, prețurile la bere ar putea crește la nivel național. Berea devine un produs de lux?

Schimbările climatice pot duce la lipsa berii? Anul acesta, fermierii se așteaptă la mai puțin orz

Schimbările climatice pot duce la lipsa berii, iar valurile de căldură pot duce la cantități mici

De mai bine de 5 ani, fermierii din sudul Germaniei au raportat valuri de soare și căldură deosebit de agresive. Zilele fierbinți încep deja la jumătatea lunii mai, ceea ce are un efect foarte negativ asupra randamentului cerealelor. Acesta ar putea fi un motiv special de îngrijorare pentru iubitorii de bere. Deoarece perioadele mai lungi de uscare devin din ce în ce mai frecvente și situația ar putea chiar să se înrăutățească în viitor. Deoarece orzul, ca unul dintre cele mai importante ingrediente în producția de bere, este sensibil la căldură.

Schimbările climatice în lipsa berii, berea devine o marfă de lux

Daunele pe care soarele puternic le produce plantei se observă numai atunci când este prea târziu. Comercianții germani se așteaptă, de asemenea, la câștiguri mai mici în acest an. Acest lucru nu este direct problematic pentru producători, deoarece majoritatea au rețele largi de furnizori din întreaga lume. Dar ar putea fi costisitor pentru consumator, deoarece în aceste cazuri costurile de transport pentru orz din străinătate sunt incluse și în prețul final.

Poate schimbările climatice să conducă la lipsuri de bere: un nou studiu indică acest lucru

Schimbările climatice în lipsa berii Producțiile de orz scad

Un studiu realizat de oamenii de știință chinezi de la Universitatea din Beijing sugerează că producătorii de bere vor avea o perioadă grea în secolul XXI. Pe baza unei prognoze meteo, oamenii de știință au reușit să arate că în acest secol sunt așteptate mai multe valuri de căldură. Acestea ar putea duce la mari pierderi pentru agricultură. În general, randamentele ar putea fi cu 30% și 40% mai mici.

Schimbările climatice în lipsa berii Producțiile de orz scad

Dar, deoarece orzul este folosit și ca hrană pentru animale, chiar mai puține cereale decât se presupunea inițial sunt rămase pentru producătorii de bere. Acest lucru s-ar putea dovedi deosebit de problematic pentru țări precum SUA, Brazilia, Chile și China. Deoarece consumul de bere este deosebit de mare acolo. Dar și în Germania, berea va deveni probabil o marfă de lux în următorii 50 de ani.