Uncategorized

Măsurați hormonul de stres cortizol pe probe cu ceară pentru urechi?

Potrivit dezvoltatorilor, un nou tip de dispozitiv pentru prelevarea probelor de ceară pentru urechi poate măsura hormonul de stres cortizol în boli mintale, cum ar fi depresia. Noua metodă dintr-un studiu realizat de King’s College London ar putea fi, prin urmare, o alternativă ieftină și eficientă. Rezultatele, publicate în revista Heliyon, ar putea dezvălui, de asemenea, noi modalități de monitorizare a depresiei și a stărilor legate de stres.

Măsurați nivelurile hormonului de stres cortizol

dispozitiv nou pentru prelevarea propriilor probe de ceara urechii

Noul dispozitiv poate fi utilizat acasă fără supraveghere clinică. Acest lucru face examenele medicale mai ușoare, menținând în același timp distanțarea socială datorită COVID-19. O astfel de abordare poate măsura chiar și glucoza sau anticorpii COVID-19 care se acumulează în ceara urechii. Eșantionarea hormonului de stres cortizol este de obicei notoriu dificilă, deoarece acest nivel hormonal poate fluctua, astfel încât o probă să nu ofere o reprezentare exactă a nivelului de cortizol cronic al unei persoane. În plus, o astfel de metodă de eșantionare poate fi ea însăși stresantă și poate afecta rezultatele. Cu toate acestea, nivelurile de cortizol din ceara urechii par a fi mai stabile. Prin urmare, cu acest nou dispozitiv este mai ușor să luați un astfel de eșantion pentru a-l testa rapid, ieftin și eficient.

Hormonul de stres cortizol este responsabil pentru depresie și alte tulburări mentale

Cortizolul a fost privit ca un posibil biomarker sau măsură biologică obiectivă pentru depresie. Cu toate acestea, până acum cercetătorii au împiedicat provocările măsurării cu precizie a nivelurilor de cortizol. Cea mai obișnuită tehnică este probele de păr, dar este mai probabil să fie supuse fluctuațiilor pe termen scurt ale hormonului. În plus, nu fiecare persoană are păr suficient pentru o probă de încredere. Analiza probelor de păr este, prin urmare, mai consumatoare de timp și mai costisitoare în comparație cu ceara urechii.

femeie care scoate ceara urechii cu tampoane de bumbac

Cu toate acestea, până acum nu a existat nici o metodă fiabilă și fără stres pentru colectarea probelor de ceară. Noul dispozitiv de auto-colectare pentru ceara urechii este similar cu un tampon de bumbac, dar are o frână care împiedică tamponul să pătrundă prea mult în ureche și să provoace daune. Vârful său este acoperit cu un burete din material organic. Soluția a fost testată pentru a fi cea mai eficientă și mai fiabilă la prelevarea unei probe.

Rezultatele studiului

probă de sânge în laborator pentru testarea cortizolului

Prin urmare, această nouă tehnologie a fost cel mai puțin afectată de factori perturbatori, cum ar fi evenimente stresante sau consumul de alcool. Acest lucru a contribuit și anume la fluctuațiile valorilor din luna precedentă. Într-un alt studiu recent, participanții au evaluat noul dispozitiv pentru prelevarea propriilor probe ca fiind mai convenabil decât metodele convenționale. Dezvoltatorii investighează, de asemenea, dacă dispozitivul ar putea fi util pentru măsurarea nivelului de glucoză din ceară și, eventual, chiar și pentru monitorizarea anticorpilor COVID-19 și a diabetului. La a acestui studiu pilot de succes ei spera sa imbunatateasca diagnosticul si ingrijirea a milioane de oameni cu depresie sau boli legate de cortizol, cum ar fi boala Addison si sindromul Cushing. Cu toate acestea, în acest scop, dispozitivul ar trebui să poată rezista testelor suplimentare în studii mai ample.