Uncategorized

Mănâncă kaki și beneficiază de numeroasele beneficii ale fructului de kaki

Dacă vă place să mâncați sănătos, puteți mânca curmale și folosiți-l pentru a adăuga o gustare nutritivă în meniul zilnic. Fructul de curmale este atât scăzut în calorii, cât și bogat în fibre. Aceasta le face o alegere excelentă pentru gestionarea greutății. Cu un amestec de antioxidanți și substanțe nutritive, inclusiv vitaminele A și C, fructul portocaliu este perfect pentru un plan de alimentație echilibrat pentru pierderea în greutate sănătoasă.

Cum poți mânca kaki?

două bucăți de arbore fructifer de caqui în tonuri portocalii

Persimi sunt cultivate în China și Japonia de 2000 de ani. Există sute de tulpini în întreaga lume, dar nu au fost găsite în Europa până la sfârșitul secolului al XIX-lea. De obicei, există doar două tipuri disponibile în magazine: Fuyu și Hachiya. Fuyu nu sunt astringente, ceea ce înseamnă că sunt mai dulci și pot fi consumate proaspete. Hachiya cu gust amar sunt mai des utilizate în gătit. Aspiră umezeala din gură, ceea ce nu este foarte plăcut. Acreea dispare pe măsură ce fructele se coc, dar nu complet. Pentru toate beneficiile pe care le aduc aceste fructe colorate, oarecum neobișnuite, este posibil ca obscuritatea lor relativă să le facă un plus și mai valoros la o dietă zilnică..

combinație de diverse fructe și legume pentru preparare aranjate într-o tigaie

De regulă, fructele își au sezonul principal din septembrie până în decembrie și se potrivesc bine cu mâncăruri dulci și sărate. Aceasta oferă o alternativă nutritivă pentru persoanele care se pot sătura de fructe de zi cu zi, precum mere, portocale sau banane. Au profiluri nutritive diferite și substanțe bioactive și ar fi plictisitor să mănânci același fruct din nou și din nou. Pe măsură ce încercați fructe și legume noi, devine mai interesant și mult mai ușor să respectați o recomandare dietetică. Aceste fructe portocalii de toamnă cad undeva între o prună și o piersică. Deci, acestea seamănă de obicei cu roșii în formă de ghindă și sunt cunoscute pentru gustul lor dulce. Cu toate acestea, acesta este cazul când fructele sunt complet coapte. De obicei, puteți mânca kaki, ciugulindu-l ca gustare, adăugându-l la salate sau chiar la pâine.

Beneficiile fructului de persimmon

Consumați caqui cu conținut scăzut de calorii și bucurați-vă de beneficiile dietelor pentru sănătate

Persimmon conține un amestec puternic de vitamine și minerale într-o porție mică. Când mâncați curmale, primiți 6 grame de fibre și 55% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina A, printre altele. Aspectul său portocaliu indică prezența betacarotenului. Acesta este un antioxidant carotenoid care a fost legat de un risc mai scăzut de boli de inimă. De asemenea, conțin antioxidanți flavonoizi. Acestea contribuie la o mai bună sănătate a inimii și la scăderea tensiunii arteriale, a inflamației și la lupta împotriva colesterolului LDL rău. Un singur fruct conține, de asemenea, mai mult de 20% din aportul zilnic recomandat de vitamina C. S-a demonstrat că această vitamină reduce inflamația și are alte beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante.

Femeia pune bucăți de hrană de curmale dintr-un deshidratator pentru a se pregăti să se usuce

Este important să împerecheați caqui cu tipurile potrivite de alimente pentru a beneficia la maximum de beneficiile lor nutriționale. Când mâncați curmale și îl combinați cu alte alimente, absorbția anumitor nutrienți se îmbunătățește. În funcție de coacerea lor, caqui se potrivesc și cu iaurtul sau cu fulgi de ovăz. Adăugarea de kaki înghețați la smoothie-uri adaugă mai mulți nutrienți rețetei. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a vă bucura de fructe chiar dacă acestea sunt puțin în afara sezonului. Cachiurile uscate, pe care le puteți prepara în deshidratator sau le puteți cumpăra online, sunt, de asemenea, pentru o gustare sănătoasă. De asemenea, funcționează bine ca ingredient în pâinea sau brioșele de casă.