Uncategorized

Metode spectroscopice de tratare a bolilor de inimă

Cercetătorii au arătat că metodele spectroscopice bazate pe spectroscopie în infraroșu apropiat pot face diferența între țesutul adipos și cel muscular din inimă. Această distincție este critică atunci când se utilizează ablația prin radiofrecvență pentru a trata o aritmie gravă cunoscută de profesioniștii din domeniul sănătății ca tahicardie ventriculară. Ablația este singurul tratament pentru aceasta și identifică zonele inimii care cauzează semnale anormale. Acestea pot fi apoi încălzite până la punctul în care nu mai pot fi transferate. În timpul procedurii, este important, dar provocator, să stabiliți exact unde să furnizați energie în timp ce medicul economisește țesutul sănătos.

Noua abordare a metodelor spectroscopice

electrocardiografie cu frecvență de repaus noi metode spectroscopice în spital

Cercetătorii confirmă pentru prima dată că un cateter de ablație cu cartografiere a spectroscopiei în infraroșu apropiat poate diferenția cu succes între diferite țesuturi din inimă. În acest fel, medicamentul poate trata mai bine pacienții cu boli cardiovasculare. Tahicardia ventriculară este principala cauză de deces subit. Se estimează că 300.000 de decese în fiecare an sunt atribuite bolii. Oamenii de știință speră că pot transfera această tehnologie în clinică. Acest lucru poate crește eficacitatea terapiei de ablație prin radiofrecvență și reduce complicațiile asociate la pacienții cu tahicardie ventriculară.

procedura de spectroscopie în infraroșu în apropierea inimii utilizează metode spectroscopice

Astăzi, cele mai multe cartografii clinice ale inimii se bazează pe măsurători funcționale, cum ar fi tensiunea. Aceasta este o măsurare optică care oferă informații despre compoziția țesutului subiacent. Cu toate acestea, medicii le-ar putea folosi și pentru metode spectroscopice pentru a îmbunătăți ratele de succes ale ablației. Cercetătorii au folosit spectroscopie în infraroșu apropiat, în care au orientat lumina cu o gamă largă de lungimi de undă către țesut și apoi au înregistrat lumina reflectată. Acest spectru de reflecție oferă informații despre compoziția țesăturii pe baza proprietăților sale de absorbție și împrăștiere. Abordarea nu ar putea servi doar pentru a controla ablația, ci și furniza informații care ar putea fi utilizate pentru a dezvolta noi modele de calcul pentru a îmbunătăți înțelegerea mecanismelor implicate în aritmii.

Procedura de ablație în inimă

Studenții la medicină examinează anatomia inimii în clasă

Pentru a utiliza spectroscopia în infraroșu apropiat în timpul ablației prin radiofrecvență, cercetătorii au trebuit să dezvolte noi catetere de ablație. Acestea conțineau fibre optice pentru emisia și detectarea luminii. De asemenea, oferă un sfat personalizat pentru urmărirea instrumentului. De asemenea, au dezvoltat noi tehnici de procesare a semnalului și a datelor, un flux de lucru pentru redarea hărților anatomice și un sistem de urmărire pentru a permite cartarea spațială a țesutului. Cu noul cateter, cercetătorii au urmărit poziția instrumentului în timp ce acesta se deplasa de-a lungul suprafeței inimii. Au înregistrat spectre de reflecție în fiecare locație. Echipa a folosit acest lucru pentru a calcula un indice optic atât pentru țesutul adipos, cât și pentru leziunile.

test de sânge în laborator pentru anticorpi împotriva sars-cov-2

Experimentele au fost efectuate pe inimile donatorilor de la cei care au murit cu boli cardiovasculare, pentru a reproduce ceea ce era probabil să se întâmple în clinică. Până în prezent, cercetătorii au avut rezultate extrem de încurajatoare. Munca taarată că optica poate juca un rol mare și puternic în electrofiziologia cardiacă. Cercetătorii lucrează în prezent la un nou prototip care poate integra mai complet maparea. Ei intenționează, de asemenea, să demonstreze metode spectroscopice la animalele mari pentru a testa cât de bine funcționează cu mișcarea inimii și a circulației sângelui prin inimă..