Uncategorized

Mâncarea rapidă nu te umple: reglarea inadecvată a poftei de mâncare duce la obezitate

Majoritatea oamenilor știu deja că consumul regulat de fast-food duce la obezitate. Multe studii demonstrează efectele negative ale hamburgerilor, pizza și altele asemenea asupra sănătății noastre. Dar acum cercetătorii au găsit un alt motiv important pentru care mâncarea rapidă poate fi dăunătoare pentru corpul nostru. O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Macquarie din Australia a descoperit că consumul zilnic de mâncare nedorită nu reglează corect apetitul. Corpul nu trimite niciun semnal că suntem deja plini, iar supraalimentarea are loc rapid.

Mâncarea rapidă suprimă reglarea neuronală a poftei de mâncare

Mâncarea fast-food nu ne umple

Corpurile noastre au un mecanism de protecție care ne împiedică să mâncăm în exces. După masă, pofta de mâncare este suprimată de hipocamp – o stație de comutare din creierul nostru. Acesta este modul în care creierul reglează câte calorii consumăm în fiecare zi. Echipa de cercetători din Australia a descoperit, totuși, că mâncarea rapidă nesănătoasă, cum ar fi cartofii prăjiți, pizza sau hamburgerii, poate preveni controlul apetitului. 110 voluntari sănătoși au fost examinați ca parte a studiului.

Mâncarea rapidă nu te umple, dovedește un nou studiu

Participanții au fost împărțiți în două grupuri. Primul grup a fost format din oameni care au mâncat alimente sănătoase, iar al doilea grup a fost format din subiecți care au mâncat junk food în fiecare zi. Cercetătorii au descoperit că, după doar o săptămână, hipocampul subiecților din grupul de testare nu funcționa corect. Drept urmare, nu s-au umplut niciodată cu adevărat și au mâncat din ce în ce mai multe junk food.

Mâncarea rapidă are un impact negativ asupra creierului nostru

Mâncarea rapidă nu te umple de greșeli alimentare

În cele din urmă, oamenii care mănâncă fast-food intră într-un cerc vicios. În primul rând, nu se umplu niciodată și mănâncă din ce în ce mai mult, ceea ce poate duce la obezitate. Pe de altă parte, însă, consumul de fast-food duce la probleme de concentrare și la slabă memorie. Alte studii arată că mâncarea rapidă ar putea declanșa chiar depresia.

Mâncarea rapidă este dăunătoare pentru creier și corp

În cele din urmă, persoanele care mănâncă mâncare rapidă sunt mai puțin productive la locul de muncă și adesea se simt inconfortabile în propriul corp. Vestea bună este că, dacă vă schimbați complet dieta și începeți să mâncați sănătos, veți reveni rapid în formă. De asemenea, hipocampul începe să funcționeze din nou corect.

Pentru Studiu realizat de echipa de cercetare din Australia