Uncategorized

Luptați picioarele mirositoare cu șosete acoperite științific?

Cercetătorii din Thailanda au dezvoltat recent un strat eficient pentru picioarele mirositoare. Șosetele acoperite cu nanoparticule de oxid de zinc (ZnO-NP) au fost testate în condiții reale de oamenii de știință de la Spitalul Siriraj de la Universitatea Mahidol din Thailanda. Experimentul a arătat că o astfel de combinație este eficientă nu numai împotriva mirosului piciorului, ci și împotriva infecțiilor bacteriene.

Noul remediu pentru picioarele mirositoare în curs de dezvoltare

bărbat și femeie care stăteau pe canapea deranjați de mirosul piciorului

Mirosul piciorului este o afecțiune jenantă, care are un impact negativ asupra calității vieții. Cu toate acestea, cercetătorii de la Royal Thai Airforce au dezvoltat o soluție prin șosete, care au fost inițial destinate personalului militar. Dar au descoperit că eficacitatea antibacteriană a ZnO-NP, împreună cu siguranța și compatibilitatea lor cu pielea umană, sunt combinația perfectă pentru textile, inclusiv șosete. Rezultatele demonstrează astfel eficiența șosetelor acoperite cu oxid de zinc prin nanoparticule în prevenirea bromodozei și inhibarea dezvoltării cheratolizei. Acestea sunt infecții bacteriene care provoacă picioare mirositoare. Astfel, un astfel de tip de tratament ar putea reprezenta o nouă opțiune de prevenire primară atât pentru personalul militar, cât și pentru cei care sunt predispuși la aceste condiții jenante și incomode..

câine mic între picioarele omului sub învelitoare

Pentru rezultate, studiul dublu-orb, randomizat, controlat cu 148 de cadeți a fost realizat la Școala de Evaluare Navală Thai. Studiul a arătat că acele șosete acoperite cu nanoparticule de oxid de zinc aveau un miros semnificativ mai mic al piciorului comparativ cu linia de bază. Acest lucru a fost comparat cu grupul de șosete neacoperite. A perceput un miros mai intens al piciorului, cu un impact negativ mai puternic asupra vieții sale de zi cu zi. Ei au descoperit, de asemenea, că participanții cu șosete neacoperite au fost mai predispuși să dezvolte cheratoliză cu pitting decât participanții cu șosete acoperite cu ZnO-NP.

Soluție simplă pentru mirosul piciorului

o femeie asiatică ține pantoful femeii cu miros urât din cauza picioarelor mirositoare

În timpul stagiului său de ofițer naval în departamentul medical, autorul studiului a observat un număr mare de infecții ale piciorului în rândul personalului militar. Prin urmare, el a dorit să găsească o modalitate de a preveni și trata aceste infecții fungice și bacteriene și bolile asociate acestora. Studiile anterioare au arătat deja proprietățile antibacteriene ale nanoparticulelor de oxid de zinc, astfel încât echipa de cercetare a dorit să testeze eficacitatea unei astfel de tehnologii noi în practică..

șosete colorate îmbrăcate lângă pantofi sport pe un covor ușor

Autorii studiului vor continua cercetările cu alte textile. Ei speră că în acest fel vor trata și preveni creșterea infecțiilor bacteriene și fungice în viitor. Studiul a fost la conferința virtuală „29. Congresul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie (EADV) ”.