Uncategorized

Insulina cu acțiune rapidă dezvoltată ca polimer de cercetători

Cercetătorii Universității Stanford dezvoltă o insulină nouă, cu acțiune rapidă, care are efect aproape imediat după injectare. Polimerul este potențial de patru ori mai rapid decât formulele comerciale actuale. Echipa s-a concentrat pe ceea ce este cunoscut sub numele de insulină monomerică, care are o structură moleculară. În teorie, acest lucru ar trebui să îi permită să fie absorbit mai repede în sânge. Cu toate acestea, captura este că o astfel de secreție de insulină pentru tratamentul diabetului este prea instabilă pentru utilizare practică. Pentru a realiza potențialul ultrarapid al acestui produs, cercetătorii s-au bazat pe o serie de metode de știință a materialelor.

Reformulați insulina cu acțiune rapidă

Moleculele de insulină în sine sunt în regulă, așa că oamenii de știință au dorit să vină cu un nou tip de formulă pe care au pus-o într-o fiolă pentru a aborda problema stabilității. După screening-ul și testarea unei mari biblioteci de polimeri aditivi, cercetătorii au găsit unul care ar putea stabiliza insulina monomerică în condiții de stres pentru mai mult de 24 de ore. În comparație, insulina cu acțiune rapidă comercială rămâne stabilă timp de șase până la zece ore în aceleași condiții. Cercetătorii au confirmat apoi efectele ultrarapide ale formulării lor la porcii diabetici. Acum fac teste suplimentare pentru a se califica pentru studii clinice la om.

Reprezentarea diferitelor forme de insulină în sângele care prezintă stabilitate

Formulele comerciale actuale pentru insulina cu acțiune rapidă conțin un amestec de monomeri, dimeri și hexameri. Oamenii de știință au crezut că monomerii sunt cei mai utili în organism. Cu toate acestea, în flacoane, moleculele de insulină sunt atrase la suprafața lichidului, unde se agregă și devin inactive. Hexamerii sunt mai stabili în flacon, dar durează mai mult timp pentru a lucra în corp. Acest lucru se datorează faptului că mai întâi trebuie să se descompună în monomeri pentru a deveni activi. Așadar, aici intră în joc aditivul magic – un polimer special. Este atras în aer, astfel încât să poată fi creată o interfață de apă. Găsirea polimerului potrivit cu proprietățile dorite a fost un proces lung care a inclus o călătorie de trei săptămâni în Australia. Acolo, un robot în mișcare rapidă a creat în jur de 1.500 de candidați provizoriți.

Procesul de dezvoltare

conceptul de dezvoltare a medicamentelor pentru diabet, glucometru și insulină

Candidații au fost apoi individual prelucrați manual și testați pentru a identifica polimerii care au demonstrat cu succes comportamentul dorit. Primii 100 de candidați nu au stabilizat insulina comercială în teste, dar cercetătorii au continuat. Nu și-au găsit polimerul magic decât cu câteva săptămâni înainte de a fi supus unor experimente cu porci diabetici. În insulina comercială, care în testele de îmbătrânire accelerată rămâne de obicei stabilă timp de aproximativ 10 ore, polimerul a crescut dramatic durata stabilității pe o lună. Următorul pas a fost să examinăm modul în care polimerul afectează insulina monomerică, care se autoagregează în 1-2 ore. A fost o altă victorie binevenită atunci când cercetătorii au confirmat că formula lor poate rămâne stabilă 24 de ore sub stres.

diagramă pentru insulina cu acțiune rapidă la porcii diabetici elaborată de cercetători

Cercetătorii au descoperit apoi că insulina lor cu acțiune rapidă a atins 90% din activitatea sa maximă în decurs de cinci minute de la injectarea insulinei. Pentru comparație, produsul comercial a prezentat activitate semnificativă numai după 10 minute. În plus, activitatea insulinei monomerice a atins un vârf de aproximativ 10 minute, în timp ce insulina comercială a durat 25 de minute. La om, această diferență ar putea duce la o cvadruplare a timpului pentru a atinge activitatea maximă. De asemenea, insulina monomerică a încetat să funcționeze mai devreme. Atât activitatea de început, cât și cea de sfârșit facilitează utilizarea insulinei în coordonare cu nivelurile de glucoză în timpul meselor, pentru a-și controla în mod adecvat nivelul de zahăr din sânge..

diabeticul injectează insulină cu acțiune rapidă cu seringă în abdomen

Cercetătorii plănuiesc Studiul, testați-le formula în studiile clinice cu participanți umani. De asemenea, iau în considerare alte utilizări ale polimerului lor, deoarece crește semnificativ stabilitatea insulinei comerciale. Deci, acest lucru funcționează la fel de repede ca insulina la o persoană fără diabet. Prin urmare, cercetătorii sunt încântați de posibilitatea ca acesta să ajute la dezvoltarea unui pancreas artificial care funcționează fără intervenția pacientului la mese.