Uncategorized

Gândirea optimistă ca factor important pentru un somn mai bun

Optimistii traiesc mai mult si sunt mai putin expusi riscului de boli cronice decat pesimistii, iar gandirea optimista imbunatateste somnul. Acest lucru a fost confirmat recent de cercetători în studii efectuate științific. Deci, unul dintre motivele pentru care optimistii trăiesc mai mult și mai sănătoși ar putea fi faptul că îi face să doarmă mai bine. Acesta este rezultatul central al studiului actual, la care au participat și cercetătorii din somn.

Motive bune pentru o gândire optimistă

femeie bine odihnită zâmbește în pat dimineața

Când au analizat datele dintr-un sondaj online din 2017 privind caracteristicile generale ale somnului și alți factori, cum ar fi situația muncii și comportamentul oamenilor înainte de culcare, epidemiologii au constatat că probabilitatea de a avea tulburări de somn a fost cu aproximativ 70% mai mică în rândul respondenților optimiști decât în ​​rândul celor care au fost predispus la pesimism. Cu toate acestea, alte studii au arătat, de asemenea, că optimistii exercită mai mult, fumează mai puțin și mănâncă diete mai sănătoase. În plus, astfel de persoane au strategii mai bune pentru a face față problemelor și pentru a experimenta mai puțin stres în situații dificile. Toți acești factori ar putea contribui la o calitate mai bună a somnului.

gândire optimistă prin metoda mai bună de sine desenând o față zâmbitoare

Autorii studiului sugerează că oamenii pot învăța optimismul încercând diferite exerciții. Unul dintre aceste exerciții este așa-numitul "Cel mai bun sine posibil" -Metodă. Aceasta implică încercarea de a-ți imagina un ideal și să notezi cum ar putea arăta cea mai bună viață posibilă în viitor. După câteva săptămâni de practică regulată, acest lucru poate ajuta persoana să dezvolte o gândire optimistă. Cu toate acestea, acest lucru nu se referă atât la realizarea acelui ideal, cât la gândirea la el în general pentru a stabili obiective realiste pentru un viitor optimist. Cu toate acestea, nu este încă sigur dacă creșterea optimismului realizată cu aceste exerciții poate promova un somn și o sănătate mai buni. Dacă se constată acest lucru, instruirea în gândirea optimistă ar putea reduce prevalența tulburărilor de somn și a altor probleme de sănătate în populație.

Alte studii privind optimismul legate de somn

om care doarme cu dispozitivul medical pe braț efectuând cercetări privind somnul

Rezultatele unui alt studiu au arătat, de asemenea, asocieri semnificative între optimism și diferite caracteristici ale somnului auto-raportat. În acest sens, oamenii de știință au luat în considerare un număr mare de variabile, cum ar fi caracteristicile socio-demografice, condițiile de sănătate și tulburările mentale. Participanții au raportat somnul lor de două ori, la distanță de cinci ani și și-au evaluat calitatea și durata generală a somnului în luna precedentă. Sondajul a evaluat, de asemenea, simptomele lor de insomnie, dificultăți de adormire și numărul de ore de somn pe care le-au avut în fiecare noapte. Deși s-a găsit o asociere semnificativă și pozitivă între optimism și un somn mai bun, cercetătorii au sugerat interpretarea rezultatelor cu prudență.

Prevenirea tulburărilor de somn prin gândire optimistă Prevenirea apneei de somn

Deși oamenii de știință nu știu exact care gândire optimistă influențează tiparele de somn, ei suspectează că pozitivitatea poate amortiza efectele stresului. Face acest lucru prin promovarea adaptării adaptive, care permite optimistilor să se odihnească pașnic. Optimistii sunt mai dispuși să se angajeze activ în abordarea orientată spre probleme și să interpreteze mai pozitiv evenimentele stresante. Acest lucru vă va ajuta să reduceți îngrijorarea și gândurile recurente pe măsură ce adormiți și pe tot parcursul ciclului de somn. Rezultatele a studiului actual se poate referi și la progresia factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare.