Uncategorized

Fructe pentru diabet – Aceste 5 fructe de iarnă sunt potrivite ca dietă

Din fericire, lunile de iarnă aduc o serie întreagă de fructe și legume bogate în fibre dacă doriți să consumați suficiente fructe pentru diabet. Acestea pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, controlul greutății și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Iată câteva fructe delicioase de iarnă pe care să le adăugați în dieta dvs. pentru a ajuta la îmbunătățirea controlului zahărului din sânge și pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Ce fructe există în diabet iarna?

o femeie cu manichiură purpurie decojeste o mandarină în aer liber pe vreme rece

La persoanele cu diabet zaharat, nivelul zahărului din sânge poate crește atunci când temperatura scade iarna. Experții spun că căldura și frigul extrem pot afecta nivelul zahărului din sânge și pot provoca citiri incorecte. Drept urmare, multe persoane cu diabet tind să aibă niveluri mai ridicate de HbA1c iarna decât vara. Portocalele și alte citrice sunt încărcate cu substanțe nutritive precum fibre și vitamina C. Aceștia sunt antioxidanți puternici care pot fi benefici pentru persoanele cu diabet zaharat. De exemplu, puteți reduce nivelurile ridicate de zahăr din sânge în timpul zilei. Toate acestea pot ajuta, de asemenea, la prevenirea nivelurilor ridicate după mese. Conținutul ridicat de fibre din portocale poate contribui, de asemenea, la menținerea sub control a markerilor metabolici, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge. Și știați că perele sunt, de asemenea, un tip de fruct care este crocant și bogat în fibre, vitamina K și antioxidanți?

două felii de kiwi și portocală atârnă pe o ramură iarna sub razele soarelui

Multe studii sugerează că conținutul nutrițional al perei poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, perele au un indice glicemic scăzut. Aceasta înseamnă că consumarea acestuia nu vă va crește glicemia la fel de repede. Deci, dacă aveți diabet, este mai bine să mâncați aceste fructe crude și să nu le sucți sau să le amestecați într-un smoothie, deoarece acestea pot provoca o creștere imediată a nivelului de zahăr din sânge. Kiwi-urile sunt, de asemenea, ambalate cu vitamina C, fibre, potasiu și antioxidanți benefici, făcându-i unul dintre cele mai bune fructe pentru diabetici. Cercetările au arătat că fructul răcoritor poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Sunt disponibile pe tot parcursul anului și completează perfect o dietă. Alți prieteni ai persoanelor cu diabet sunt merele. Acestea sunt foarte hrănitoare și au un impact minim asupra nivelului de zahăr din sânge.

Tipuri avantajoase de fructe pentru persoanele cu diabet zaharat

Consumați fructe de iarnă precum fructe de pădure și pere împreună cu mere dacă aveți diabet

Fructele precum merele sunt încărcate cu suficiente fibre și antioxidanți care protejează inima. Merele sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, dar sărace în calorii și au doar o urmă de sodiu, dar nu au grăsimi sau colesterol. Adăugarea unui astfel de fruct de iarnă în dieta dvs. ar contribui la îmbunătățirea controlului glicemiei, la combaterea inflamațiilor, la normalizarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea stării generale de sănătate. O altă variantă sunt fructele de pădure, care oferă o adevărată ispită dulce, dar sănătoasă.

medicul testează insulina la un pacient cu diabet zaharat de tip 2 folosind un glucometru

Aceste fructe sunt incredibil de gustoase, hrănitoare și au, de asemenea, un indice glicemic scăzut. Nutriționiștii enumeră fructele de pădure drept superalimente pentru diabet, deoarece sunt pline de antioxidanți și fibre care pot oferi beneficii impresionante pentru sănătate. Studiile arată că fructele de pădure pot îmbunătăți răspunsul la zahăr din sânge și insulină atunci când sunt consumate cu alimente bogate în carbohidrați sau adăugate la piureuri.