Uncategorized

Calculați vârsta biologică și măsurați riscurile pentru sănătate

Oamenii îmbătrânesc diferit, iar vârsta biologică este o măsură pe care oamenii de știință o pot folosi pentru a prezice riscurile pentru sănătate. Medicina le poate crește relevanța prin combinarea diferiților markeri. Deosebit de importante sunt fragilitatea și ceasul epigenetic, pe care cercetătorii de la Institutul Karolinska îl descriu într-un studiu publicat recent.

Nouă metodă de măsurare pentru vârsta biologică

proces de îmbătrânire calculați vârsta biologică îmbătrânirea femeii tinere

Vârsta biologică sau senescența pot diferi de vârsta cronologică. Măsurarea primelor poate indica riscuri pentru sănătate sau riscul de deces precoce. Sperăm că acest lucru va deschide noi oportunități pentru îngrijirea sănătății preventive. Dar care markeri sunt cei mai relevanți pentru măsurarea vârstei biologice? O nouă piesă a puzzle-ului este un studiu realizat de Sara Hägg, cercetător la Institutul Karolinska, care combină diferiți markeri.

ceasul epigenetic poate determina vârsta biologică

"Există mai multe moduri de a măsura vârsta biologică", ea spune. "Trebuie să știm care markeri sunt cei mai importanți. În cele din urmă, acest lucru ar putea duce la noi modalități de prevenire a bolilor legate de vârstă."

bătrânul se privește pe sine însuși ca tânăr în oglindă

Oamenii de știință au examinat recent metricile îmbătrânirii în mai multe studii. Cu toate acestea, o caracteristică unică a acestui nou studiu este că explorează o combinație de mai mulți markeri. Rezultatele studiului arată că unii markeri sunt de o importanță deosebită în prezicerea riscului de deces precoce. Gradul de fragilitate, bazat pe raportările de sine ale participanților asupra diferitelor simptome, face parte din el. Celălalt este ceasul epigenetic (DNA Methylation Age Estimator), care se referă la modul în care sunt exprimate diferite gene.

Măsurarea riscurilor cu un instrument eficient

ADN metilare vârstă estimator nou studiu speranță pentru știință

Alți markeri examinați sunt lungimea telomerilor, analiza biomarkerului sângelui, precum și abilitățile cognitive și fizice. Acești markeri au fost, de asemenea, asociați cu un risc crescut de deces precoce. Studiul a fost un studiu al populației care a înrolat 845 de participanți de vârstă mijlocie și vârstnici pe o perioadă de 20 de ani.

"Există un mare interes pentru această cercetare iar vârsta biologică este un instrument puternic în prezicerea riscurilor pentru sănătate", spune Hägg. "Cu toate acestea, este important să subliniem că rezultatele noastre sunt bazate pe populație și trebuie validate la nivel individual."