Uncategorized

Anticorpul sintetic ar putea fi eficient împotriva COVID-19

Noi cercetări la șoareci sugerează că un anticorp sintetic ar putea combate în mod eficient noul coronavirus. Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea infecției și la tratarea COVID-19 la cei care o au deja. Noul coronavirus intră în celulele corpului folosind un receptor numit enzima de conversie a angiotensinei 2 (ACE2). ACE2 este prezent pe suprafața celulelor din căile respiratorii și plămâni. După ce o persoană inhalează particule de virus, proteinele din exteriorul virusului se atașează la acest receptor. Acest lucru permite virusului să pătrundă în celule și să provoace boli. Cu toate acestea, se pare că noul coronavirus se atașează mai strâns de el, posibil datorită infecțiozității sale mai mari.

Cum funcționează un astfel de anticorp sintetic??

Studiu științific privind anticorpii sintetici în infecția cu coronavirus ca posibil tratament și terapie

Cercetătorii au dezvoltat recent un anticorp care împiedică atașarea virusului la receptorul ACE2, prevenind în cele din urmă infecția. Într-un articol, aceștia raportează că profesioniștii din domeniul sănătății ar putea utiliza anticorpul atât înainte, cât și după ce o persoană a fost expusă la SARS-CoV-2. Acest lucru ar putea fi benefic în special pentru persoanele care nu pot lua un vaccin din motive de sănătate. Pentru a păcăli virusul, cercetătorii din studiu au dezvoltat o momeală ACE2. Acest lucru recunoaște virusul la fel ca în realitate, dar nu este legat de celulele din corp. Această proteină falsă interceptează virusul pentru a-l neutraliza înainte de a se putea atașa de ACE2 pe celule și de a provoca infecții.

probe în pahare cu sars-cov 2 covid 19 în laborator

Deși oamenii de știință au folosit deja ACE2 într-o formă solubilă și este sigur pentru oameni, în general nu rămâne în organism mult timp. Nu poate ajunge la mucoasa plămânilor, ceea ce este vital în tratarea unui virus respirator. Pentru a depăși aceste probleme, echipa a atașat ACE2 la capătul unui anticorp pentru a-i crește stabilitatea și transportul în corp. Oamenii de știință au creat patru tipuri diferite de anticorpi sintetici, fiecare cu mutații diferite. Procedând astfel, au crescut capacitatea medicamentului de a se lega de virus, i-au crescut stabilitatea și timpul de înjumătățire. Toți anticorpii au fost eficienți împotriva SARS-CoV-2, dar unul, numit MDR504, a fost deosebit de eficient. Virusul s-a legat mai strâns de acest anticorp special decât de ACE2 natural din organism. Aceasta înseamnă că anticorpul ar putea depăși efectiv ACE2 exprimat pe celulele din corp, prevenind astfel virusul să le infecteze.

Rezultatele cercetării și posibilul tratament

Dezvoltați progrese medicale în lupta împotriva vaccinului covid 19

În faza următoare a experimentelor lor, cercetătorii au testat medicamentul în celule folosind un pseudovirus. Acest lucru este foarte asemănător cu SARS-CoV-2. Au descoperit că MDR504 a neutralizat în mod eficient virusul și a blocat intrarea în celule. Apoi, un anticorp sintetic a fost injectat la șoareci, unde a ajuns în plămâni din abundență. Aceste cantități au fost suficient de mari pentru a preveni pătrunderea virusului în celulele care acoperă aceste organe. Spre deosebire de alte medicamente dezvoltate împotriva virusului, această proteină este concepută pentru a intra în plămâni pentru a neutraliza virusul înainte ca acesta să poată infecta celulele pulmonare. În plus, anticorpul a rămas în sistem mult timp. După 6 zile, jumătate din injecțiile cercetătorilor pluteau încă în șoareci.

femeia cu mască de protecție este vaccinată împotriva anticorpilor sintetici covid 19

Cercetătorii spun, de asemenea, că anticorpul ar putea avea un scop dublu. Puteți să-l utilizați pentru a preveni infecția și pentru a trata COVID-19. În primul rând, aceștia sugerează administrarea grupurilor cu risc ridicat, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății și primii respondenți, pentru a le împiedica să contracteze noul coronavirus. Deoarece medicamentul este un anticorp, un medic ar trebui să-l injecteze direct în circulație în loc să ceară unei persoane să îl administreze pe cale orală. Luat oral, corpul l-ar descompune în intestine. Cu toate acestea, deoarece are și un timp de înjumătățire lung, aceste injecții ar putea fi relativ rare. Echipa are după Studiul a început deja să lucreze cu o companie de biotehnologie. Doriți să dezvoltați tratamentul în continuare și să începeți studiile clinice necesare la om.