Uncategorized

Anticorpii coronavirus rămân la cel puțin 3 luni de la infecție

Un nou studiu imunologic arată că anticorpii împotriva coronavirusului pot rămâne în organism pentru o perioadă de cel puțin trei luni. Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Lunenfeld-Tanenbaum de la Sinai Health și de la Facultatea de Medicină Temerty de la Universitatea din Toronto au folosit atât salivă cât și probe de sânge de la pacienții cu COVID-19. Acest lucru le-a permis să măsoare și să compare nivelurile de anticorpi pe parcursul a trei luni de la apariția simptomelor.

Anticorpi persistenți în coronavirus

test rapid pentru diagnostic și anticorpi în coronavirus IgM

Echipa a descoperit că anticorpii din clasa IgG care se leagă de proteina vârf SARS-CoV-2 sunt detectabili timp de cel puțin 115 zile. Acesta reprezintă cel mai lung interval de timp măsurat până în prezent. Studiul este, de asemenea, primul care arată că acești anticorpi pot fi detectați și în saliva coronavirusului. Acest lucru a fost anunțat de Jennifer Gommerman, care este profesor de imunologie la Universitatea din Toronto și director al eforturilor de testare a salivei. Cercetările sugerează că saliva poate servi ca alternativă pentru testele de anticorpi. Saliva nu este la fel de sensibilă ca serul, dar este ușor de îndepărtat. Testul salivei pentru coronavirus a fost dezvoltat la Universitatea din Toronto, în timp ce o echipă condusă de cercetătoarea Anne-Claude Gingras, profesor de genetică moleculară la Universitatea din Toronto, a efectuat testul pe ser.

Medicul cu vizor de protecție examinează pacientul vârstnic pentru simptome de covid 19

Platforma pentru detectarea anticorpilor din ser și noul test de sânge sunt incredibil de robuste. Acestea sunt, de asemenea, potrivite pentru evaluarea prevalenței infecțiilor în populație. Acest lucru creează un alt instrument pe care medicina l-ar putea folosi pentru a înțelege mai bine și chiar a depăși acest virus. Majoritatea persoanelor care se recuperează după COVID-19 dezvoltă medicamente imune în sânge. Aceștia sunt așa-numiții anticorpi specifici virusului. În plus, acești anticorpi sunt utili pentru a indica cine a fost infectat, indiferent dacă au avut sau nu simptome. O echipă numeroasă de oameni de știință a colaborat la studiu.

rezultatele cercetării

probe de sânge și test de sânge pentru anticorpi în coronavirus și sars cov 2 detectabile în laborator de salivă

Dr. Allison McGeer, om de știință clinic principal și investigator principal, și Dr. Mario Ostrowski a acordat acces la probele de salivă și ser asociate de la zeci de pacienți pentru studiu. Studiul a fost condus în comun de doctoranzi Baweleta Isho, Kento Abe, Michelle Zuo și Alainna Jamal. Dr. James Rini, profesor de biochimie și genetică moleculară la Universitatea din Toronto, și Yves Durocher de la Consiliul Național de Cercetare din Canada au furnizat reactivi proteici cheie pentru studiile asupra salivei. Durabilitatea răspunsului anticorpului la SARS-CoV-2 a fost discutată de multe ori în ultimele luni. Un studiu anterior publicat în Nature Medicine a sugerat că la unele persoane care au avut virusul, dar nu au prezentat simptome, anticorpii pot dispărea în doar două luni.

Plasma sanguină prelevată de la pacientul infectat cu coronavirus pentru tratamentul covidului 19

Aceasta din Echipa din Toronto a efectuat un studiu este de acord cu rezultatele imunologilor de vârf din Statele Unite în descrierea răspunsului anticorpilor ca fiind de mai lungă durată. Deși echipa recunoaște că nu știu încă multe despre răspunsurile anticorpilor la infecțiile cu SARS-CoV-2, inclusiv cât durează mai mult anticorpii din coronavirus sau ce protecție oferă împotriva reinfecției, aceasta ar putea fi cercetarea în dezvoltarea unui vaccin eficient va avea implicații mai largi. Acest studiu sugerează că un vaccin, dacă este proiectat corespunzător, poate produce un răspuns la anticorpi la fel de permanent. Astfel, acest lucru poate ajuta la protejarea persoanei vaccinate de virusul care cauzează COVID-19, a spus Gommerman.