toamnă

Realizați singuri decorațiuni de dovleac pentru toamnă – 18 idei de imitat

Decor de dovleac cămăruță mini semn de dovleac

Toamna este fără îndoială sezonul dovlecilor. Cu el puteți pregăti nu numai rețete delicioase, ci și evoca un decor atmosferic pentru apartament. Dacă doriți să vă decorați frumos casa și grădina pentru toamnă, veți găsi o mulțime de inspirație și sfaturi pentru un decor minunat de dovleac la noi. Ideile noastre sunt ușor de creat și sunt cu siguranță foarte distractive.

Idei de decorare cu dovleac pentru grădină și ușa din față

Decor de dovleac în afara casei-intrare-floare-dovleci

Dovlecii sunt fructe mari, care vin în multe forme și culori diferite și se spune că sunt extrem de gustoase și sănătoase. Cu toate acestea, pe lângă supe și feluri de mâncare delicioase, poate fi folosit și pentru a crea idei decorative destul de frumoase pentru toamnă. Sunt potrivite atât pentru decorarea interioară, cât și pentru cea exterioară. Decorațiuni minunate sunt create în combinație cu flori frumoase de toamnă și elemente rustice care simbolizează recolta din toamnă.

Decor de dovleac ușă din față-zicând-cutie de lemn-coroană de ușă

Dacă aveți în vedere un decor de toamnă pentru grădină, cu siguranță nu ar trebui să neglijați decorul ușii din față, mai ales dacă locuiți într-o casă. Ușa din față este cartea de vizită a casei și trebuie decorată corespunzător. Un decor de dovleac se potrivește perfect acestei zone și poate fi proiectat într-o varietate de moduri. De exemplu, puteți stiva dovleci de diferite dimensiuni unul peste celălalt sau puteți eticheta un dovleac cu o vorbă drăguță. Ideile sunt pur și simplu nesfârșite și nu există limite pentru creativitate.

decor-dovleac-casă-intrare-casă-număr-sculptură

Dovlecii decorativi, care pot fi sculptați și vopsiți după dorință, sunt cei mai buni pentru decorarea și realizarea de obiecte de artizanat toamna. Dacă sunt câțiva pași în fața ușii de intrare, îi puteți decora cu mai mulți dovleci în diferite dimensiuni și culori și puteți face chiar voi un decor frumos de toamnă. Dovlecii sculptați arată deosebit de frumos în fața ușii. De exemplu, puteți sculpta numărul casei într-un dovleac mai mare și astfel puteți face intrarea în casă interesantă.

decorare-dovleac-lumânări-sculptate-în-dovleac

De asemenea, dovleacul arată foarte frumos și decorativ atunci când este transformat într-un felinar frumos. Pentru aceasta, diferite modele și motive nu sunt doar sculptate, ci și decupate și apoi lumânările sunt așezate în dovleac. În cele din urmă, sunt create felinare atmosferice care sunt perfecte pentru iluminarea originală din grădină.

Decorați zona de intrare cu dovleci

decor-dovleac-hol-decor-toamna-decor-dovleci-frunze de toamna

Dacă doriți să dați apartamentului o dispoziție de toamnă, puteți decora diferitele zone cu dovleci și alte materiale naturale precum frunze de toamnă, flori uscate, fructe de pădure sau crenguțe. Nu trebuie să uitați zona de intrare și hol. Puteți aranja diferiți dovleci pe o masă laterală și puteți crea propriul decor original de dovleac. Folosiți diferite tipuri și culori de dovleci mari și mini pentru a crea un decor jucăuș.

decor-dovleac-auriu-roz-flori-fă-te-singur

Pentru un decor unic de toamnă cu dovleac, fructele pot fi, de asemenea, vopsite și decorate după dorință. Dovlecii albi sunt cei mai buni pentru asta, deoarece pot fi proiectați în orice culoare. Puteți adăuga o notă romantică interiorului vopsind dovleacul alb roz și auriu. Un mic sclipici sau câteva paiete și flori proaspete completează perfect imaginea frumoasă, toamnă.

decor-dovleac-alb-dovleci-decora-sclipici-toamna

Dacă doriți să vă întâmpinați oaspeții cu un decor frumos la intrare, puteți eticheta dovleceii cu un mesaj mic. Această idee de decorare arată deosebit de frumoasă atunci când decorați scrierea cu sclipici. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un adeziv lichid și o pulbere de sclipici într-o culoare potrivită. Dovlecii decorativi etichetați pot fi decorați în continuare cu arcuri sau frunze frumoase de toamnă și aranjați oriunde pe hol.

Decor de dovleac pentru șemineu

decor-dovleac-fă-o-singur-șemineu-de-toamnă

O altă zonă din casă care ar arăta foarte frumos cu un decor adecvat este șemineul. Indiferent dacă este folosit pentru încălzire sau doar ca parte decorativă a camerei de zi, poate fi frumos decorat pentru toamnă. Dovlecii și alte decorațiuni de toamnă vin pe cont propriu pe cămin și servesc drept accente de culoare frumoase în sufragerie.

decor-dovleac-frunze-de-toamnă-cămin-decorare

Deoarece această zonă este de obicei prea îngustă, cel mai bine este să folosiți mini dovleci ca decor. Pot fi aranjate în recipiente de sticlă frumoase sau pur și simplu stivuite și decorate pentru a se potrivi. Combinați decorul de dovleac cu ghirlande din frunze de toamnă și flori uscate pentru a crea o atmosferă frumoasă de toamnă în casa dvs..

decor-dovleac-șemineu-modern-negru-roz-alb-idei

Și cine a spus că decorațiunile de toamnă ar trebui să arate întotdeauna rustic? Cu dovleceii puteți face și voi un decor modern pentru toamnă și puteți decora orice zonă din apartament. Mai întâi selectați schema de culori prin includerea a trei până la maximum patru culori. Apoi vopsiți dovleceii în consecință și combinați-i cu flori și lumânări potrivite. Puteți găsi un exemplu frumos în imaginea de mai sus.

Idei de decorare a mesei cu dovleci

decorare-dovleac-masă-fă-te-singur-decor-de-masă-atmosferică

Pentru Ziua Recunoștinței sau pentru o altă vacanță în toamnă, aveți nevoie și de un decor de masă adecvat pentru a face o impresie bună oaspeților dvs. Un decor frumos de masă poate consta fie dintr-o piesă centrală mai mare, fie poate include mai multe elemente decorative individuale. Dacă ați decis varianta cu o piesă centrală, atunci mini dovleceii merg perfect cu ea. Acestea pot fi aranjate într-un coș mare cu mușchi, plante suculente și alte plante mici de interior, de exemplu, și apoi plasate în mijlocul mesei.

decorare-dovleac-toamna-decorare-masa-lemn-centrala-lumanari

O cutie de lemn cu dovleci ar arăta, de asemenea, foarte frumos ca decor de masă. Acest lucru poate fi puțin mai lung dacă doriți să decorați toată masa cu ea. Puneți câteva lumânări între dovleci și decorați cu fructe de pădure, flori uscate și alte materiale naturale la alegere.

decorare-dovleac-fac-it-tu-mini-dovleci-lumanari-apa

Aici am dori să introducem o idee originală de decorare a dovleacului, care este perfectă pentru decorațiunile de masă și ferestre. Pentru aceasta aveți nevoie de mini dovleci decorative, pe care le scoateți mai întâi, astfel încât să se potrivească o lumină mică în interior. Apoi, puteți pluti suporturile de lumânări interesante într-un recipient cu apă, împreună cu câteva frunze de toamnă, iar decorul creativ de toamnă este gata.

Realizați singuri decorațiuni de dovleac pentru Halloween

decor-dovleac-halloween-idei-dovleci-sculptate

Mulți oameni asociază dovleceii cu Halloweenul și folosesc fructele portocalii pentru a decora Ziua Tuturor Sfinților. Pentru festivalul popular, puteți scoate un dovleac și îl puteți transforma într-o formă înfiorătoare. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un șablon adecvat, un cuțit ascuțit și puțină răbdare și instinct. Cu figurile înfiorătoare puteți face, de asemenea, un decor minunat de fereastră de dovleac pentru Halloween, care este sigur că va fi popular printre copii.

decorare-dovleac-idei-halloween-decorare-dovleci

Dacă nu doriți să sculptați dovleceii, puteți pur și simplu să-i pictați și să-i decorați cu motive potrivite pentru Halloween. Motive precum păianjenii, fantomele, vrăjitoarele, șerpii și zicalele înfricoșătoare merg bine cu asta.