toamnă

Artizanat de toamnă cu materiale naturale – 7 proiecte de artizanat pentru tineri și bătrâni

Artizanat de toamnă cu materiale naturale - idei-artizanat-copii

Desigur, puteți găsi timp și dorința de a face obiecte de artizanat pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, niciun alt anotimp al anului nu oferă la fel de multe materiale pentru artizanat și decorațiuni ca al treilea și chiar gratuit. Artizanatul de toamnă cu materiale naturale este deosebit de distractiv. În cele ce urmează vă prezentăm 7 idei de meșteșuguri grozave. Acestea sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți, seniori și pur și simplu pentru toți cei care se bucură de meserii.

Artizanatul de toamnă cu materiale naturale este distractiv!

Artizanat de toamnă cu materiale naturale -kinder-mobile-foi

Artizanatul de toamnă cu materiale naturale este deosebit de distractiv. Puteți vedea cum descoperirile obișnuite pot fi transformate cu puțină creativitate și ingeniozitate și pot deveni obiecte decorative unice. Nu este nevoie deloc de mult pentru asta. De cele mai multe ori puteți obține tot ce aveți nevoie chiar din țară. Există bețișoare de lemn, ramuri, pietre, castane, ghinde, conuri, frunze de toamnă și altele în fiecare pădure, parc din oraș și cu siguranță în fiecare grădină sau curte. Frunzele de toamnă sunt cu siguranță cele mai ușor de găsit și transportat. Cu el poți face singur atâtea lucruri mici și frumoase. Îți place acest telefon drăguț aici? Nu este inspirator?

Artizanat de toamnă cu materiale naturale pentru copii, adulți și seniori

Artizanat de toamnă cu materiale naturale -konder-krone-Herbstblätter

Copacii de foioase își aruncă frunzele toamna și se pregătesc pentru iarna care vine. Frunzele de toamnă se încântă cu cele mai frumoase culori: galben, roșu, portocaliu și maro. Este un material excelent de pornire pentru obiecte de artizanat distractive. Frunzele de toamnă pot fi folosite pentru a decora obiecte care să se potrivească decorului de toamnă, precum și pentru a crea coroane frumoase de toamnă și ghirlande de frunze.

Artizanat de toamnă cu materiale naturale – faceți-vă propria coroană din frunze de toamnă 

Artizanat de toamnă cu materiale naturale - coroană-frunze de toamnă-coroană-sârmă

O coroană de toamnă cu frunze poate fi proiectată în moduri diferite. Pe de o parte, puteți folosi hârtia sau alt material puternic ca bază și, pe de altă parte, puteți face coroana exclusiv din frunze de toamnă, conectându-le împreună folosind o tehnică specială. În cele ce urmează arătăm cele două variante.

Coroana de toamnă Tinker cu sârmă – instrucțiuni

meșteșuguri de toamnă-materiale naturale-coroană-frunze de toamnă-cunună

O sârmă de ambarcațiuni sau bijuterii poate fi folosită ca bază pentru o frumoasă coroană de toamnă. Cel mai bine este să alegeți una cu aspect de aur, alamă sau cupru. Mai întâi formați un cerc în jurul propriului cap și fixați firul. Apoi atașați frunzele de toamnă la sârmă. Pentru ca coroana de toamnă să devină în cele din urmă stabilă, vă recomandăm să înfășurați firul de două sau trei ori. Pentru a atașa frunzele individuale la fir, vă recomandăm să folosiți o bandă specială pentru florărie. Ajută florarul profesionist să fixeze florile și frunzele proaspete împreună.

Artizanat de toamnă cu materiale naturale atunci când nu este disponibil decât frunze de toamnă

artizanat de toamnă-materiale naturale-frunze de toamnă-coroană

Frunzele de arțar cu tulpini lungi sunt cele mai potrivite pentru această frumoasă coroană de toamnă fără alte instrumente suplimentare și numai din frunzele de toamnă. Mai întâi trebuie să împăturiți aproape toate frunzele în jumătate, astfel încât tulpina să fie orientată spre stânga sau spre dreapta. Toate foile ar trebui să fie pliate în același mod. Apoi trebuie doar să puneți foile împreună. Fiecare tulpină acționează ca un fel de fir și este trecută prin următoarea frunză.

Artizanat de toamnă cu materiale naturale pentru copii – vopsiți ghinde

artizanat de toamnă-materiale naturale-ghindă-artizanat

Există idei imaginative despre cum să utilizați castane și ghinde pe care le-ați colectat anterior în pădure sau în parc în scopuri decorative. Am arătat deja într-o altă postare cum să faci singur decorațiuni de toamnă din ghinde. Aici vă prezentăm o altă idee minunată pentru artizanatul de toamnă cu materiale naturale, care este minunat potrivit atât pentru copii, cât și pentru seniori.

toamnă-claxonare-materiale-naturale-pictură-ghindă

Nu aveți nevoie de multe pentru lucrările noastre de toamnă cu ghinde: ghinde, vopsele acrilice, o perie și poate un adeziv. Tot ce trebuie să faci este să pictezi ghinda în orice culoare. Înainte de a face acest lucru, trebuie să uscați ghinda în cuptor la o temperatură scăzută (în jur de 80 – 100 ° C). Acest lucru elimină, de asemenea, bacteriile și organismele din ghinde.

colorare-toamnă-materiale-naturale-ghindă-colorată

Apoi, puteți colora ghindele în orice culoare. Vopselele acrilice sunt cele mai potrivite pentru acest lucru. După ce vopseaua este complet uscată, capacele de gland pot fi atașate și la gland folosind un adeziv transparent. Ghindele colorate arată deosebit de bine ca un plus și un detaliu frumos pentru alte obiecte de decor de toamnă.

Artizanat de toamnă cu materiale naturale – blocurile de lemn devin dovleci drăguți

artizanat de toamnă-materiale naturale-deco-blocuri de lemn

Fabricat din materiale naturale are avantajul că puteți adăuga ceva în orice moment. Arată atât de frumos când o masă din lemn sau o comodă din lemn este decorată cu ghinde și conuri. Tocmai elementul natural leagă mobilierul și decorațiunile și, în cele din urmă, atmosfera vie este influențată direct.

Meșteșuguri de toamnă din lemn – instrucțiuni

toamnă-clătit-materiale-naturale-colorate-blocuri-de-lemn

Lemnul este un material natural care este deosebit de potrivit pentru artizanat. Este ușor de lucrat și poate fi chiar vopsit cu vopsele acrilice convenționale în scopuri decorative. Aici vă prezentăm o idee interesantă de ambarcațiuni, care este potrivită și pentru copii. Blocurile mici de lemn sunt transformate în dovleci frumoși cu ajutorul unei puține culori și datorită formei lor dreptunghiulare pot fi așezate oriunde lângă ușa din față sau fereastră.

artizanat de toamnă-materiale naturale-lemn-blocuri-dovleci

Doar o pensulă și vopsea acrilică portocalie sunt necesare pentru acest mare proiect de ambarcațiuni. Desigur, ar trebui să existe și câteva blocuri de lemn care nu sunt prea mari, care pot fi pur și simplu colorate în orice fel doriți.

Artizanat de toamnă cu materiale naturale – scoateți dovleci din felii de lemn

artizanat de toamnă-materiale naturale-lemn-dovleci-portocaliu

În mod similar, puteți face dovleci frumoși decorativi dintr-un alt material din lemn, și anume felii de lemn. Pentru aceasta aveți nevoie de câteva discuri din lemn, a căror formă amintește de cea a unui dovleac adevărat. Sunt necesare, de asemenea, vopsea acrilică portocalie, o pensulă, lipici fierbinte și câteva bețișoare de gheață.

artizanat de toamnă-materiale naturale-lemn-felie-dovleac

În primul rând, discurile din lemn sunt proiectate în portocaliu. Aici, coaja de copac ar putea funcționa bine ca un contur decorativ, dar nici nu funcționează. Bastoanele din gheață sunt colorate în maro și tăiate suficient de mult pentru a arăta ca un băț de dovleac. Apoi fixați tulpinile în locurile potrivite cu ajutorul lipiciului fierbinte. La final adăugați câteva produse de curățat pentru țevi, pe care le-ați răsucit în spirală în prealabil, pur și simplu ca decor.

Artizanat de toamnă cu materiale naturale pentru adulți și seniori – decorați generoși tărtele mini-sticlă uscate

artizanat de toamnă-materiale naturale-dovleci-decorare

Tărtele de sticlă nu sunt doar pentru consum. În trecut, când erau uscate, erau folosite ca ustensile, vase, instrumente și chiar ca instrumente muzicale. Cu toate acestea, calabash-ul este folosit pentru transportul lichidelor. Soiurile mini sunt minunat potrivite pentru decorațiunile de toamnă. Mini calabasele arată deosebit de șic și sunt decorate genial cu pietre colorate. Aici vă prezentăm un frumos proiect DIY care este mai potrivit pentru adulți și seniori.

Decorați mini calabasele cu strasuri

artizanat de toamnă-materiale naturale-dovleac-decorare-strasuri

Pentru această artizanat de toamnă aveți nevoie de câteva mini calabash, o mulțime de strasuri în orice dimensiune și culoare, eventual o culoare de contur adezivă și universală, de exemplu în cupru sau aur. Pietrele sunt atașate direct de dovleci cu ajutorul lipiciului și după ce acesta se usucă, spațiul dintre pietre este umplut cu ornamente frumoase care sunt proiectate jucăuș cu culoarea conturului. Când vopseaua se usucă, puteți decora un raft sau o masă cu dovleceii decorați genial.