Tetovaže

Kako privremene tetovaže učiniti duljim?

Budući da sam i sam umjetnik tetovaža, često dobivam privremene tetovaže (koje traju nekoliko dana) na tijelu prije nego što se trajno tetoviram. Uvijek je dobro isprobati više tetovaža prije nego što dobijete trajnu, siguran sam da bi ovo zaista pomoglo svima koji su zbunjeni koju tetovažu nanijeti mastilom.

Nedavno sam iz internetske trgovine dobila hrpu privremenih tetovaža samo da isprobam koje bi mi dobro izgledale, jako mi se svidjela tetovaža “Tigar” i sada sam dobila istu tetovažu kao i trajna na desnom bicepsu. (Isti paket privremenih tetovaža možete kupiti ovdje: Link do trgovine)

Moja privremena tetovaža tigra

U posljednjih nekoliko godina isprobao sam mnoge privremene tetovaže i otkrio zbog čega privremena tetovaža traje duže od samo dan ili dva. Neke od mojih tetovaža čak su i trajale 10 dana kada sam slijedio savjete koje sam naveo u nastavku:

Prije nanošenja tetovaže možete pripremiti kožu na sljedeći način kako bi trajala dulje nego što to obično čini:

1. Čišćenje mjesta na kojem se namjeravate tetovirati

Suha koža produžava život tetovaže. Šminka, losioni za kožu, pa čak i prirodna ulja kože skraćuju život tetovaže. Oni djeluju kao prepreka između tinte za tetoviranje i kože jer sprječavaju upijanje tetovaže u kožu. Prisutnost ulja/masne tvari na koži odmah bi otopila tetovažu. Stoga je tetoviranje na suhoj koži odgovarajući izlaz za produljenje trajanja tetovaže.

2. Piling mjesta prije nanošenja tetovaže

Ulja i prljavština s kože smanjuju život tetovaže. Također, gornji sloj kože sastavljen je od mrtvih stanica, pa ga je bolje očistiti. Piling se može obaviti plovućcem. Treba izbjegavati upotrebu proizvoda koji ostavljaju kožu masnom jer bi to ubilo svrhu produljenja života tetovaža. Piling će općenito ostaviti vašu kožu glatkom i aktivnom što bi produžilo tetovažu.

3. Obrišite područje kože prije nanošenja tetovaže

Ako na području na kojem želite napraviti tetovažu ima puno kose, dobro ih je obrijati unaprijed. Ako se tetovaža nanosi na dijelove tijela, poput ruku i nogu koje se redovito brijeju, može se skinuti ranije tijekom brijanja područja. Stoga bi brijanje prije tetoviranja osiguralo da ćete duže teći bez brijanja nakon tetoviranja. To bi povećalo život tetovaže.

Također, ako je potrebno brijanje preko tetovaže, to treba učiniti novom i oštrom britvicom. Tupa i ukradena britva može uzrokovati otcjepljenje tetovaže.

4. Pažljivo odaberite mjesto za tetoviranje

Prilikom dobivanja privremene tetovaže potrebno je odgovarajuće odabrati područje gdje se tetovirate. Naše ruke i stopala su u stalnom pokretu, zbog čega tetovaža može brzo nestati. Ruke također dolaze u redoviti kontakt s vodom, sapunom i uljnom hranom koja može uzrokovati ljuskanje tetovaže. Stoga treba izbjegavati područja koja se brzo znoje.

Izuzetak: Tetovaže s kanom najprikladnije su za ruke i stopala jer najbolje djeluju na područjima gdje je koža debela.

5. Povećanje života Henna Tattoo

 • Tetovaže s kanom djeluju drugačije od ostalih privremenih tetovaža. Kako biste produžili životni vijek tetovaža kanom, potrebno je poduzeti sljedeće korake:
 • Pastu od kane treba držati vlažnu što je dulje moguće, a istu biste mogli poprskati otopinom limuna i šećera. Ovo rješenje pomaže pri lijepljenju kane na kožu, a također je održava vlažnom. Kana boji kožu sve dok nije vlažna (do 12 sati).
 • Zagrijavanje kože preko grijača ili peći dok se kana suši pomaže u održavanju paste vlažnom, što je povećalo raspon tetovaže.
 • Nemojte koristiti crnu kanu jer se sastoji od štetnih kemikalija i ne potječe od biljaka poput prirodne kane. Crna kana obično je odobrena samo kao boja za kosu, a ako se nanese na druge dijelove tijela, može uzrokovati alergije na koži, osip ili srodne komplikacije.

Mjere opreza nakon tetoviranja

Riješite se dodatne tinte: Nakon nanošenja tetovaže treba je ostaviti da se osuši i izbjegavati svaki dodir s odjećom. Na njega je potrebno nježno pritisnuti ručnik kako biste se riješili dodatne tinte.

Koristite dječji puder/talk: Nanošenjem dječjeg pudera ili talka na tetovažu apsorbira se višak ulja s kože, što pomaže produljiti život tetovaže. Meka četka, poput četke za šminku, može se koristiti za nanošenje tankog sloja pudera na tetovažu. Ovaj korak se može ponavljati jednom dnevno do trenutka kada tetovaža postoji.

Tekući flaster: Nanošenje tekućeg flastera na tetovažu produljuje njezino trajanje.

Lak za kosu: Nanošenjem laka za kosu na tetovažu može trajati više od mjesec dana. Lak za kosu treba nanositi s udaljenosti 12-16 inča od tetovaže. Prije nanošenja laka za kosu potrebno je nanijeti i dječji puder.

Stvari koje treba potpuno izbjegavati

 • Ne trljajte tetovažu, posebno odmah nakon nanošenja.
 • Nemojte ribati tetovažu nakon kupanja.
 • Izbjegavajte nanošenje ulja, kozmetičkih losiona poput krema za sunčanje, alkohola i sredstava za dezinfekciju na ili oko mjesta tetovaže.
 • Nemojte koristiti toplu vodu preko privremene tetovaže jer ista može znatno skratiti njezin životni vijek.
 • Izbjegavajte tetovaže na znojnim mjestima, poput pazuha i na stražnjoj strani koljena. Ti dijelovi stvaraju više topline od ostatka tijela.
 • Treba izbjegavati prekrivanje privremene tetovaže tijesno pripijenom odjećom.
 • Pravilna njega može produljiti životni vijek privremene tetovaže za više od mjesec dana. Stoga, slijedeći gore navedene savjete, možete učiniti da privremena tetovaža traje dulje od uobičajenog trajanja.

Odakle možete kupiti privremene tetovaže

Tetovaže kupljene u internetskoj trgovini ‘The Great’ Chimp

Privremene tetovaže kupio sam u nekoliko fizičkih i internetskih trgovina. Pronašao sam neke nevjerojatne stvari u fizičkim trgovinama, ali budući da su čitatelji ove web stranice iz cijelog svijeta, pružit ću vam vezu osobno testirane internetske trgovine koja mi je dala dobro iskustvo s privremenim tetovažama, trgovina ima različite prodavače mnogo autentičnih povratnih informacija kupaca: Privremene tetovaže (veza na proizvod koji sam kupio prije 3 mjeseca)