Tetovaže

9 tetovaža i njihovo značenje Dwighta Howarda

Dwight David Howard II američki je profesionalni košarkaš. Trenutno igra u NBA ligi za Philadelphia 76ers. Osvojio je NBA prvenstvo 2020., a ujedno je i osmostruki NBA All-Star. Napisao ga je Orlando Magic 2004. godine i od tada je zastupao Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Atlanta Hawks, Charlotte Hornets i Washington Wizards.

Dwight Howard tetovirao se kasno u karijeri, ali to su jedne od najboljih tetovaža u NBA -u. Pogledajmo što su oni i značenja iza njih.

1. Tetovaža ‘Anubis’

Tetovaža: Cijela desna ruka sportaša egipatske je tematike. Njegovo desno rame i nadlaktica prekriveni su velika tetovaža Anubisa. Postoji također simbol oka i još dva simboli tetovirani blizu Anubisovog lica na ramenu.

Značenje: Anubis je poznat kao Bog mrtvih i podzemlja. Uveo je duše mrtvih u podzemni svijet i pomogao im u suđenju. Tetovaža je simbol zaštite. Simbol blizu njegovog lica na Dwightovoj ruci je Oko Ra, koja predstavlja zdravlje, znanje i moć. Ispod oka je tetovaža Egipatski ankh, koja predstavlja sam život. Postoji također zmija pored Ankha koji predstavlja zaštitno božanstvo Wadjet.

2. Tetovaža zmije

Tetovaža: Na desnoj strani lakta zajedno sa suncem tetovirana je zmija. Ide zajedno s Horusovom tetovažom ispod nje.

3. Tetovaža ‘Horus’

Tetovaža: Gornji dio njegove desne podlaktice ima tetovažu ptičjeg lica na ljudskom tijelu, zajedno s ogromnom ogrlicom oko vrata.

Značenje: Tetovaža na podlaktici je drugi egipatski Bog. Tetovaža je Boga, Horusa koji je prikazan s licem sokola. Njegovo desno oko imalo je sunce, a lijevo mjesec. Tetovaža predstavlja moć i iscjeljenje.

4. Tetovaža zvijeri

Tetovaža: Na unutarnjoj strani desne podlaktice nalazi se tetovaža gornjeg tijela zvijeri.

5. Tetovaža lava

Tetovaža: Lijevo rame sportaša ima na sebi tetovirano lavovo lice. Ispod lava je tetovaža mladunca, zajedno sa scenom džungle s planinama, drvećem i siluetama različitih životinja.

Značenje: Tetovaža lava simbol je hrabrosti i snage. Tetovaža bi mogla biti odraz toga kako sebe vidi. Jedna od džungli ispod nje predstavlja život i spokoj.

6. Tetovaža ‘zmaj’

Tetovaža: Na unutarnjoj strani lijeve podlaktice nalazi se tetovaža Zmaja.

Značenje: Zmajeva tetovaža popularan je dizajn koji predstavlja strast, neustrašivost i mudrost.

7. Žena tetovaža

Tetovaža: Na gornjem dijelu Dwightove lijeve podlaktice nalazi se tetovaža ženskog lica. Lice žene tetovirano je u ustima tigra koji reži.

8. Tetovaža sove

Tetovaža: Dwightova prsa imaju jednu od najvećih tetovaža na tijelu. To je tetovaža orla raširenih krila na prsima. Orao također nosi zmiju u kandžama, a na repu sove istetovirano je oko.

Značenje: Tetovaža sove na njegovu tijelu predstavlja mudrost i znanje. Tetovaža oka predstavlja Oko providnosti, poznato i kao Svevideće oko. Oko predstavlja Božje oko koje bdije nad čovječanstvom.

9. King Kong tetovaža

Tetovaža: Na Dwightovom trbuhu postoji velika tetovaža King Konga. Kong se vidi kako stoji nasred zgrada, a iznad njih lete helikopteri.

Značenje: Dwight je možda dobio ovu tetovažu jer je veliki obožavatelj filma.