Tetovaže

8 tetovaža Diega Maradone i njihovo značenje

Diego Armando Maradona Franco, argentinski profesionalni nogometaš, važio je za jednog od dobro hvaljenih nogometaša. Preminuo je 25. studenog 2020. godine, zbog zastoja srca. Posjedovao je izuzetne vještine, a zbog svog talenta dobio je i nadimak “El Pibe de Oro”Diego je dva puta bio zabranjen zbog upletenosti u drogu. Bio je poznat po nadimcima kao ‘Božja ruka’ i ‘Zlatni dječak’. Diego je bio previše blizak sa svojom obitelji, posebno sa svojim kćerima, a to je bilo vidljivo iz njegovih tetovaža na tijelu. Pogledajmo kakve je tetovaže imao i koje su značenje za njega imali.

Diego Maradona

1. Bicep tetovaža

Tetovaža Diega bicepsa

Tetovaža: Na desnom Diegovom bicepsu imao je tetovažu poznatog argentinskog marksističkog revolucionara i vojnog teoretičara Che Guevare. Značenje: Diego je rekao da je ovu tetovažu ispisao kao izvor svoje ljubavi i poštovanja prema Cheu. Osim toga, njegovo iskustvo susreta s Cheom za Diega je bilo ostvarenje sna. U jednom intervjuu Diego je rekao kako ga je ova tetovaža uvijek podsjećala na bliskost i koliko se dobro osjećao držeći Guevaru najbliže svom srcu. Che su mnogi smatrali simbolom nevinosti i revolucije. “Nosim ga na sebi ruka i u mom srcu. naučio sam njegova priča, naučila sam ga voljeti. … Susret s njim bio je kao dodirivanje neba rukama. ”

2. Tetovaža imena kćeri

Tetovaža imena kćeri Diega

Tetovaža imena kćeri Diega

Tetovaža: Na unutarnjoj strani desne podlaktice Diego je imao tetovažu svoje kćeri, ispisanu “Gianinna”. Maradona je jako volio svoju ženu i obje kćeri.

3. Tetovaža ‘Tiny Heart’

Tetovaža: Maradon je na desnom zapešću imao malo srce. Srce je simbol ljubavi i romantike.

4. Tetovaža ‘Fidel Castro’

Tetovaža Diega Fidela Castra

Tetovaža: Diego je na lijevoj nozi imao ispisan Fidelov portret.

Značenje: Fidel je bio bivši premijer Kube. Diego i Fidel dijelili su vrlo blisku vezu. Njihova se veza mogla razumjeti iz činjenice da je, kada je Fidel istraživao 2016., zabilježeno da je Diego bio slomljen, a smatrali su ga i svojim ‘drugim ocem’. Diego i Fidel prvi put su se sreli 1987. godine nakon trijumfa Argentine na Svjetskom prvenstvu u nogometu 1986. godine. Slučajno je Diego preminuo istog dana nakon četiri godine Fidelove smrti, odnosno 24. studenog 2020., dok je Castro umro 25. studenog 2016..

“Susret s njim bio je kao dodirivanje neba rukama. Neopisivo je ono što je učinio za mene. Uz Boga, on je razlog zašto sam živ. ”

5. ‘DALMA’ tetovaža

Diego DALMA tetovaža

Tetovaža: Na unutarnjoj strani lijeve podlaktice Maradona je imao ime druge kćeri ispisano kao “Dalma”. Dalma je Diegova starija kći, međutim, i Diegova majka se zvala Dalma.

6. Tetovaža ‘Rocio’

Diego Rocio tetovaža

Tetovaža: Na bicepsu je Diego imao tetovažu koju je držao skrivenom. Tetovaža je rekla: ‘Rocio’. Rocio je prvo ime svoje prve djevojke, ‘Rocio Oliva’. Na naslovnice su došli 2014.

7. Tetovaža ‘zmaj’

Tetovaža Diego zmaja

Tetovaža: A lagano zasjenjeni zmaj bio mu je ispisan na ruci.

Značenje: Zmaj je simbol sreće, a također i simbol snage i samopouzdanja.

8. ‘Benjamin’ tetovaža

Diego tetovaža ruke

Tetovaža: Na Diegovoj desnoj podlaktici imao je tetovažu imena ‘Benjamin’.

Značenje: Benjamin je unuk Diega Maradone i sin Diegove kćeri, Gianinne, koja je udana za slavnog nogometaša Sergia Aguera.