Tetovaže

7 tetovaža Oleksandra Usyka i njihovo značenje

Oleksandr Oleksandrovič Usyk je ukrajinski profesionalni boksač. On je neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji, jedini na svijetu koji je istovremeno dominirao naslovima WBA (Super), WBC, IBF i WBO. Također je osvojio zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2011. i Olimpijskim igrama 2012. godine. Usyk se odrekao titule 2019. godine i prešao u tešku kategoriju. Na tijelu ima mnogo zanimljivih tetovaža. Pogledajmo ih i značenja iza njih.

Oleksandr Usyk

1. Tetovaža ‘Castle’

Tetovaža: Na desnom ramenu boksača nalazi se tetovaža dvorca. Iznad dvorca je tamno nebo s munjama koje ga pogađaju. Sokol također leti ispred dvorca raširenih krila na nadlaktici.

Značenje: Tetovaža prekriva njegovu prethodnu tetovažu sićušnog boksača tetoviranog na ramenu tik uz amblem grba Ukrajine. Sokol na njegovoj ruci ide zajedno s grbom jer se radi o bijelom žiranu koji se smatra kraljevskom pticom i također je inspiracija za amblem grba.

2. Tetovaža ‘Kip i amblem’

Tetovaža: Na stražnjoj strani ruke nalazi se kip s tetoviranim rukama s podignutim rukama. Njegova desna ima mač u sebi, a lijeva sadrži štit. Na štitu je također tetoviran amblem. Ispod kipa nalazi se i lice skulpture.

Značenje: Tetovaža kipa predstavlja ratnika i Oleksandrova ljubav prema svojoj zemlji. Na štitu koji ratnik nosi grb je Ukrajine.

3. Tetovaža ‘Prstenje’

Tetovaža: Na unutarnjoj strani desne podlaktice nalazi se tetovaža olimpijskog prstena. Riječ “Peking” tetovirana je iznad prstena, a 2008. godina tetovirana je ispod prstena.

Značenje: Tetovaža olimpijskog prstena na podlaktici predstavlja njegov nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Oleksandr je tamo osvojio srebrnu medalju za svoju zemlju. Postoji još jedna tetovaža s olimpijskim prstenima na tijelu.

4. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Lijevo rame i nadlaktica boksača prekriveni su raznobojnom dizajnerskom tetovažom. Postoje neke ribe koje se mogu vidjeti praćene uzorcima na dnu.

5. Tetovaža s imenom

Tetovaža: Oleksandrov desni biceps nosi ime, “Êlizaveta” tetovirano na njemu ukrašeno kovitlatim linijama koje čine krunu iznad imena. Njegov lijevi biceps također ima naziv, “Kirillʺ” tetoviran na njemu zajedno sa sličnim uzorkom linija koje ga okružuju.

Značenje: Imena na njegovim rukama su tetovirana na ruskom. Ime na desnom bicepsu mu je, Yelyzaveta (Elizabeth na engleskom), što je ime njegove voljene kćeri. Ime na njegovom lijevi biceps je Kyrill, ime mu se sina.

6. ‘Olimpijska’ tetovaža

Tetovaža: Na lijevoj podlaktici boksača nalazi se još jedna tetovaža olimpijskog prstena. Olimpijski prstenovi također imaju nacrt karte ispod nje s natpisom “London” tetovirano na obrisu.

Značenje: Tetovaža na lijevoj podlaktici slavi njegovu pobjedu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. gdje je Oleksandr osvojio zlatnu medalju pobijedivši Talijana Clementea Russa.

7. Tetovaža ‘anđeo’

Tetovaža: Na leđima boksača nalazi se velika tetovaža anđela s lijeve strane. Anđeo ima velika krila i nosi štap s cvijetom na sebi.

Značenje: Tetovaža na anđelima Usyka na leđima je Seraph jer oni nose štapove s cvijećem. Tetovaža anđela na njegovim leđima djeluje kao anđeo čuvar koji nadgleda njega i njegovu obitelj.