Tetovaže

7 tetovaža i njihova značenja Lukasa Podolskog

Lukas Josef Podolski njemački je profesionalni nogometaš koji igra kao napadač za tursku momčad Antalyaspor i njemačku reprezentaciju. Njegova snažna i precizna lijeva noga poznata je u nogometnom svijetu. Prvo se pridružio reprezentaciji Poljske, ali je odbijen 2003. Nakon toga pridružio se njemačkoj reprezentaciji i zabio im je do sada 49 golova, a s njima je osvojio i Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. godine. Također je predstavljao mnoge velike klubove kao što su Bayern München, Inter Milano i Arsenal. Lukas ima prilično zanimljive tetovaže na tijelu, od kojih je većina za njegove najmilije i njegovu karijeru. Pogledajmo njegove tetovaže i značenja iza njih.

Lukas Podolski

1. Tetovaža ‘Ime i datum’

Tetovaža: Unutarnja strana desnog zgloba igrača sadrži naziv, “Louis” tetoviran na njemu zajedno s datumom, “14.4.08” ispod njega.

Značenje: Tetovaža imena na ruci predstavlja njegovu ljubav prema sinu, Louisu Gabrielu Podolskom, zajedno s datumom kada je rođen.

2. Tetovaža ‘Maya’

Tetovaža: Na gornjoj strani desnog zgloba nalazi se ime “Maya” tetovirano na njemu.

Značenje: Tetovaža imena predstavlja njegovu ljubav prema drugom djetetu, kćeri Mayi Podolski.

3. Tetovaža ‘Inicijali’

Tetovaža: Unutarnja strana Lukasovog lijevog zgloba sadrži inicijale, na njoj tetovirane “L i M”.

Značenje: Tetovaža inicijala označava njegovo ime Lukas i ime njegove supruge Monike. Tetovaža predstavlja koliko su bliski i njihova ljubavna veza.

4. 10 Tetovaža

Tetovaža: Broj “10” je tetoviran na gornjoj strani Lukasovog lijevog zgloba.

Značenje: Broj na zapešću predstavlja broj dresa koji nosi za njemačku reprezentaciju. To je isti broj koji je nosio kada je s njima osvojio Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. Postoji još jedna tetovaža koja predstavlja tu pobjedu i na njegovu tijelu, što ćete uskoro saznati.

5. Tetovaža ‘Köln’

Tetovaža: Desni biceps igrača sadrži tetovažu štita na sebi podijeljenu na crveni dio s tri krune i bijeli dio s 11 oznaka unutar njega. Riječ “Köln” tetovirana je ispod štita.

Značenje: Tetovaža predstavlja njegovu ljubav i poštovanje prema klubu, FC Cologne (engleski) ili FC Köln koji je klub s kojim je započeo svoju karijeru. Bio je u drugoligašu i bio je pozvan igrati sa seniorima kad se momčad suočila s ispadanjem iz Bundeslige. Zabio je 10 golova u 19 nastupa te sezone, stvarajući najbolji rekord 18-godišnjaka u Bundesligi.

6. Tetovaža ‘Trophy’

Tetovaža: Lukasov lijevi biceps na sebi ima tetovažu trofeja Svjetskog prvenstva u nogometu.

Značenje: Tetovaža trofeja na ruci priznanje je kada je Lukas zajedno s njemačkom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. pobijedivši u finalu Argentinu 1-0.

7. Portretna tetovaža

Tetovaža: Lijeva strana nogometaševih prsa sadrži tetovažu portreta lica dječaka.

Značenje: Portret na grudima portret je njegova sina Louisa Gabriela Podolskog kojeg jako obožava.