Tetovaže

24 tetovaže Tommyja Leeja i njihovo značenje

Thomas Lee Bass američki je glazbenik i osnivač heavy metal benda Mötley Crüe. Thomas je dugogodišnji bubnjar benda, a radio je i kao solo umjetnik. Osnovao je i rap-metal sastav Methods of Mayhem. Tommyjevo tijelo puno je zanimljivih tetovaža. Pogledajmo što su to i istražimo značenja koja stoje iza njih.

Tommy Lee

Tetovaže lica

1. Zvjezdana tetovaža

Sadržaj (kliknite za skok)

 • 1. Zvjezdana tetovaža
 • 2. Žena tetovaža
 • 3. Ruž za usne tetovaža
 • 4. Tetovaže lava
 • 5. Tetovaža Mayhem
 • 6. Om i Lotus tetovaže
 • 7. Plemenska tetovaža
 • 8. Tetovaža dječaka i djevojčice
 • 9. Tetovaža geparda
 • 10. Tetovaže lišća i vinove loze
 • 11. Tetovaža kostura
 • 12. Cvjetne, vijačne i kineske tetovaže
 • 13. Tetovaže ribe
 • 14. Tetovaže stijena i cvijeća
 • 15. Tetovaže s imenom
 • 16. Zvjezdane tetovaže
 • 17. Vrtložna tetovaža
 • 18. Dijamantna tetovaža
 • 19. Tetovaže linija
 • 20. Flamingo tetovaža
 • 21. Tetovaža benda
 • 22. Djevojačka tetovaža
 • 23. Tetovaža cvjetnim uzorkom
 • 24. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Lijeva strana Tommyjevog lica, s lijeve strane oka sadrži tetovažu zvijezde tetovirane na njoj. I oko veće tetovirane su male zvijezde.

Tetovaže na vratu

2. Žena tetovaža

Tetovaža: Na desnoj strani vratara glazbenika nalazi se tetovaža siluete žene koja leži. Silueta je također okružena plamenom.

3. Ruž za usne tetovaža

Tetovaža: Na lijevoj strani Tommyjevog vrata nalazi se tetovaža oznake poljupca izrađena crvenom i ružičastom tintom.

Tetovaže na prsima

4. Lavlje tetovaže

Tetovaža: S obje strane njegovih prsa nalazi se velika tetovaža lica lava izrađena u plemenskom dizajnu. Oba lava su okrenuta jedan prema drugom.

Značenje: Lee je te lavove istetovirao na prsa jer su simbol snage, pobjede i muškosti.

Tetovaže sa trbuhom

5. Tetovaža Mayhem

Tetovaža: U sredini Tommyjevog trbuha nalazi se riječ “MAYHEM” tetovirana.

Značenje: Riječ “Mayhem” predstavlja naziv rap-metal sastava koji je pronašao, nazvan Methods of Mayhem.

6. Om i Lotus tetovaže

Tetovaža: Donji dio trbuha, ispod pupka, sadrži tetovažu hinduističkog simbola Om. Ispod trbuha, ispod simbola Om, nalazi se tetovaža cvijeta lotosa.

Značenje: Simbol Om dolazi iz hinduističke religije i himan je koji predstavlja bit svih živih bića i zvuk ili pjevanje svemira. Cvijet lotosa simbol je podnijetih teškoća i borbi jer je cvijet koji cvjeta čak i u blatu. Također je simbol ponovnog rođenja.

Tetovaže na leđima

7. Plemenska tetovaža

Tetovaža: Leđa glazbenika prekrivena su velikom tetovažom plemenskog dizajna. S obje strane njegovih leđa nalazi se plemenski dizajn tetoviran na njemu koji predstavlja krila. Na sredini gornjeg dijela leđa tetoviran je i manji plemenski dizajn.

Značenje: Krila su simbol slobode i slobodne volje zbog čega je Tommy dobio ovu tetovažu neupadljivih krila skrivenih plemenskim uzorkom na leđima.

Tetovaže na desnoj ruci

8. Tetovaža dječaka i djevojčice

Tetovaža: Tommyjevo desno rame sadrži malu tetovažu dječaka koji drži djevojčicu blizu sebe. Okruženi su manjim tetovažama linija i malim uzorcima koji mu ispunjavaju rame.

9. Tetovaža geparda

Tetovaža: Desna nadlaktica i gotovo cijela podlaktica prekrivena je velikom tetovažom geparda koji puzi prema dolje.

Značenje: Gepard je simbol agilnosti i zavodljivosti što je razlog zašto ga je Tommy dobio na tijelu jer se smatra ženskim muškarcem.

10. Tetovaže lišća i vinove loze

Tetovaža: Tommyjev desni biceps i unutarnja strana desne podlaktice prekriveni su tetovažama scene iz džungle koja se sastoji od lišća i vinove loze.

Značenje: Tommy je dobio ovu tetovažu jer radi kao pozadina za tetovažu geparda na ruci.

11. Tetovaža kostura

Tetovaža: Donja strana njegove desne podlaktice sadrži veliku tetovažu glave kostura koji nosi ogroman šešir na glavi s plavim očima i plavim jezikom. Pozadina tetovaže napravljena je od plavih valova koji mu prekrivaju ostatak rukava.

Tetovaže lijeve ruke

12. Cvjetne, vijačne i kineske tetovaže

Tetovaža: Na lijevom ramenu glazbenika nalazi se velika tetovaža kineskog simbola. Također sadrži tetovaže cvijeća sa strana zajedno s vinovom lozom. Na ramenu mu je tetovirana i munja zajedno s natpisom “MOTLEY CRUE”.

Značenje: Naziv “MOTLEY CRUE” naziv je benda koji je Tommy pronašao.

13. Tetovaže s ribama

Tetovaža: Gornji dio Tommyjeve lijeve ruke sadrži veliku tetovažu ribe na njoj zajedno s tri kineska slova tetovirana ispod nje. Donja strana lijeve podlaktice također sadrži ribu tetoviranu na njoj.

Značenje: Obje ribe su zapravo Koi ribe iz kineske kulture. Tommy je ovu tetovažu dobio jer su simbol neovisnosti i sretno.

14. Tetovaže stijena i cvijeća

Tetovaža: Unutarnja strana lijeve podlaktice zajedno s pozadinom lijeve ruke prekrivena je tetovažama kamenja, vinove loze i cvijeća koje ispunjavaju prostore.

15. Tetovaže s imenom

Tetovaža: Gornja strana oba Tommyjeva zapešća sadrži ime istetovirano na njima. Desni sadrži naziv, “DYLAN”, a lijevi naziv, “BRANDON” tetoviran na njima.

Značenje: Ovo su imena njegovih sinova. Tommy je ove tetovaže dobio kako bi pokazao svoju ljubav prema svojim sinovima, Dylan Jagger Lee i Brandon Thomas Lee.

Ručne tetovaže

16. Zvjezdane tetovaže

Tetovaža: Obje ruke glazbenika sadrže tetovažu zvijezde tetovirane blizu palca.

17. Vrtložna tetovaža

Tetovaža: Tommyjev desni kažiprst sadrži vrtložne dizajne tetovirane na njemu u obliku prstena.

18. Dijamantna tetovaža

Tetovaža: Kažiprst njegove lijeve ruke sadrži sličnu tetovažu prstena koju formiraju dijamanti.

19. Tetovaže linija

Tetovaža: Na gornjoj strani lijeve ruke nalazi se tetovaža od pet paralelnih linija.

20. Flamingo tetovaža

Tetovaža: Sa strane desne ruke nalazi se mala tetovaža ptice flamingo.

Tetovaže lijeve noge

21. Tetovaža benda

Tetovaža: Tommyjevo lijevo bedro sadrži tetovažu u obliku trake omotane oko nje koju tvore male tetovaže geometrijskih oblika, lica i različitih simbola.

22. Djevojačka tetovaža

Tetovaža: Na vanjskoj strani lijeve noge glazbenika nalazi se velika tetovaža gole djevojke. Tommy je ovu tetovažu dobio 2008. godine i rijetko ju je pokazivao nakon što je završila.

23. Tetovaža cvjetnim uzorkom

Tetovaža: Na unutarnjoj strani Tommyjeve lijeve noge, neposredno iznad gležnja, nalazi se tetoviran mali cvjetni uzorak.

Tetovaže na desnoj nozi

24. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Vanjska strana desnog bedra i kuka prekrivena je jednom od najvećih tetovaža na njegovu tijelu. Sadrži tetovažu velikog orla na boku, koji sjedi na grani, izvire iz kore drveta koja potječe iz njegovog bedra.

Značenje: Tommy je ovu tetovažu dobio kako bi pokazao svoju ljubav prema zemlji u kojoj je rođen, Grčkoj i zemlji u kojoj je odrastao i u kojoj sada živi, ​​Americi. U Grčkoj se orao smatra simbolom muškosti i snage, a također je i simbol američke kulture zbog čega je Tommy odlučio staviti ovu tetovažu na tijelo kako bi pokazao svoju ljubav prema objema nacijama.