Tetovaže

24 poznate Dexove tetovaže i njihovo značenje

Dexter Tiewon Gore mlađi, poznat pod umjetničkim imenom, Famous Dex je američki pjevač, reper i tekstopisac. Najpoznatiji je po svojim pjesmama, “Japan” i “Pick It Up”, koje su obje dosegle 28. i 54. mjesto na Billboard Hot 100. Svoju je karijeru započeo 2015. godine kada je izdao dvije miksete pod nazivom “Never Seen It Coming”. ”I„ Dexter’s Laboratory ”koji su mu donijeli uspjeh. Kasnije, 2018. godine Dexter je objavio svoj prvi studijski album “Dex Meet Dexter” koji je zauzeo 12. mjesto američke Billboard Hot 200 liste albuma.

Kao i većina mladih repera njegovih godina, Dexter također ima mnoge tetovaže na tijelu koje pričaju njegovu priču. Mnoge tetovaže na njegovu tijelu inspirirane su voljenima, ali ponajviše majkom. Pogledajmo tetovaže koje njegovo tijelo krasi i istražimo značenja koja stoje iza njih.

Tetovaže lica

1. Tetovaže ruku, zvijezda i vrpci

Tetovaža: Dexovo čelo sadrži mnoge tetovaže. Desna strana čela sadrži dvije šake spojene u molitvi istetovirane na njoj. Odmah do nje nalazi se niz zvijezda istetoviranih. Na sredini čela nalazi se velika ružičasta vrpca tetovirana. Na čelu mu je tetovirano još nekoliko vrpci koje se smanjuju i kreću se udesno.

Značenje: Ruke koje se mole su tetovaža koja predstavlja njegove vjerske stavove kao kršćanina. Vrpce na čelu podržavaju uzrok jer su simbol širenja svijesti o raku dojke. Tetovaže s vrpcom na licu su tetovaže koje za njega imaju najviše značenja jer je njegovoj mami dijagnosticirano isto i nije uspjela.

2. Tetovaže srca, riječi i vrpce

Tetovaža: Desni obraz repera sadrži tri mala ružičasta srca tetovirana na njemu. Riječi “Baby Dex” tetovirane su tik ispod njegovog desnog oka, a iznad riječi istetovirana je još jedna mala ružičasta vrpca.

Značenje: Riječi “Baby Dex” predstavljaju njegovo vlastito ime, Dexter. Vrpca je simbol kampanje za podizanje svijesti o raku dojke.

3. Tetovaža oznaka poljupca

Tetovaža: Na desnoj strani lica nalaze se tetovaže s dva ruža za poljubac ružičastom tintom.

4. Tetovaže s imenom, vrpcom i simbolom

Tetovaža: Na lijevoj strani lica nalazi se ime “Diana” tetovirano na njegovoj liniji čeljusti. Na njoj se nalazi i tetovaža crvene vrpce. Dva su kineska simbola tetovirana i s lijeve strane reperinog lica.

Značenje: Ime Diana tetovirano je u čast njegove majke koju jako obožava, ali ju je izgubio 2016. Crvena vrpca je za svijest i prevenciju zlouporabe droga i vožnje u pijanom stanju, kao i za svijest o AIDS -u.

5. RIP tetovaža

Tetovaža: Na lijevoj strani čela nalazi se još jedna tetovaža na kojoj piše “RIP mama”. Postoje i dva mala ružičasta srca tetovirana nakon riječi “mama”

Značenje: Ovo je još jedna tetovaža koju je dobio u čast svoje majke.

6. Tetovaže sa figurama

Tetovaža: Na desnoj strani njegova lica nalazi se pet malih štapića. Riječ “Sloboda” također je tetovirana na desnoj strani lica, iznad linije čeljusti. Desna strana lica sadrži riječi “Lover Boy” tetovirane na njemu, ali tetovaža je s vremenom izblijedjela.

Značenje: Govoreći o svojim tetovažama na licu i vratu, Dex je otkrio koliko je ovih tetovaža sada uzaludnih i žali što ih je dobio. Ovu tetovažu Dex je dobio kao počast svom miksetu, “OhhManGodDamn” čija je naslovnica albuma imala male figure.

7. Stickman i tetovaža imena

Tetovaža: Na lijevom obrazu repera nalazi se još jedan mali stickman tetoviran tik ispod oka zajedno s imenom, “Diana”.

Značenje: Ime “Diana” još je jedna od tetovaža koje je dobio kao počast svojoj majci. Stickman je još jedan koji se sjeća njegove stare mixtape.

Tetovaže na vratu

8. Cvjetna tetovaža

Tetovaža: Prednji dio vrata sadrži veliku tetovažu koja podsjeća na pogled cvijeta odozgo s linijama koje povezuju tetovažu, stvarajući dizajn.

9. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Isti cvjetni uzorak dizajna koji postoji na prednjoj strani njegova vrata nastavlja se s desne i lijeve strane vrata i prekriva ga istim dizajnom tetovaža.

Tetovaže na prsima i ramenima

10. Tetovaže medvjeda i oblaka

Tetovaža: Na lijevoj strani prsa nalazi se velika tetovaža lica medvjeda. Njegovo lijevo rame prekriveno je tetovažama oblačnih formacija koje se stapaju u njegovu lijevu ruku koja nosi istu temu.

11. Lubanje i tetovaže lica

Tetovaža: Na desnoj strani prsa nalazi se lice čovjeka koji nosi ratni šlem Wikinga s krilima. Pozadina lica sadrži oblake istetovirane na njemu koji također ispunjavaju sve prazne prostore na njegovim prsima kako bi dovršio i povezao sve tetovaže. Gornji dio desne strane prsa i ramena prekriven je tetovažom s nizom lubanja različitih oblika i veličina.

12. Tetovaže riječi, zvijeri i vrpce

Tetovaža: Na sredini njegovih prsa nalaze se riječi: “MAMIN DEČAK”. Iznad tetovaže su dvije male tetovaže četveronožnih zvijeri. Na lijevoj peci su istetovirane još tri vrpce.

Značenje: Riječi “MAMIN DEČAK” tetovirane su za njega i u čast njegove pokojne majke koju je izgubio zbog raka dojke. To je i razlog zašto je tetovirao vrpce na grudima, a također i slične na licu, kako bi osvijestio rak dojke.

Tetovaže sa trbuhom

13. Tetovaže zvijezda i ptica

Tetovaža: Na sredini trbuha, neposredno ispod prsa, nalazi se tetovaža zvijezde. Ispod zvijezde je jato siluete ptica tetovirano koje mu prekriva veći dio sredine trbuha.

14. Tetovaže bodeža i srca

Tetovaža: Na desnoj strani trbuha nalazi se tetovaža bodeža koji probada srce zajedno s riječi “LJUBAV” tetoviranom unutar srca. Riječi “Ubija sve” također su tetovirane na trbuhu, potječu iz srca, ali se kreću prema sredini trbuha. Zajedno tvore rečenicu “LJUBAV UBI SVE”. Pozadina tetovaže sastoji se od više oblaka koji prekrivaju njegov trbuh, kao i rebra.

15. Tetovaže ptica

Tetovaža: Lijeva strana trbuha još ne sadrži veće tetovaže, ali prekrivena je istim tetovažama ptica i oblaka koje prekrivaju ostatak prsa i tijela.

Tetovaže desne ruke i šake

16. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Dexterovo desno rame i nadlaktica prekriveni su velikom posebnom dizajnerskom tetovažom.

17. Tetovaže imena i zvijezda

Tetovaža: Na gornjoj strani njegove lijeve podlaktice nalazi se ime, “Jessica” tetovirano na njemu zajedno s kovitlanom linijom koja naglašava ime. Na desnoj podlaktici nalazi se i tetovaža zvijezde.

Značenje: Dex je ovu tetovažu dobio kako bi pokazao svoju ljubav prema svojoj kćeri, Jessici. Reper je otac troje djece, dvije djevojčice i dječaka.

18. Tetovaža s imenom

Tetovaža: Unutarnja strana Dexove desne podlaktice sadrži naziv tetoviran na njoj okomito okružen uzorkom plamena. Tetovaža nikada nije u potpunosti otkrivena s0 ime ostaje misterij, ali sudeći prema njegovim drugim tetovažama, to bi moglo biti ime jednog od njegove djece. Ostatak ruke prekriven je istim riječima i zvjezdicama koje ispunjavaju pozadinu ostatka rukava.

19. Zvijezde i riječi tetovaže

Tetovaža: Na gornjoj strani desne podlaktice nalaze se mnoge male tetovaže sa zvijezdama, a ruka mu je potpuno prekrivena riječima koje su pomalo izblijedjele. Dex žali što je dobio neke od svojih ranijih tetovaža i umjesto da ih ukloni, stalno im stavlja nove koje su mu ispunile obje podlaktice.

20. Tetovaže smiješka i morskog psa

Tetovaža: Desna ruka repera prekrivena je tetovažom morskog psa. Postoje i različiti smajli tetovirani blizu njegovih zglobova prstiju.

Tetovaže lijeve ruke

21. Oblaci i tetovaža imena

Tetovaža: Dexovo lijevo rame zajedno s cijelom nadlakticom prekriveno je tetovažama oblaka koji mu sežu do vrata i prsa. Njegova nadlaktica, tik iznad lakta, također sadrži naziv “Betty” tetovirano na njoj.

Značenje: Oblaci se spajaju s onima na prsima i vratu i dovršavaju cijelu temu neba i ptica u letu. Ime “Betty” tetovirano je kao “Brtty” i u čast je njegove druge kćeri po imenu Betty.

22. Tetovaža križa i plamena

Tetovaža: Unutarnja strana reperove lijeve podlaktice sadrži veliku tetovažu križa na njoj. Baš kao i njegova desna, križ je okružen plamenom koji mu pokriva veći dio podlaktice.

Značenje: Križ predstavlja vjerske stavove pjevača. Plamen je simbol čišćenja i pročišćavanja i učinjen je s križem ovdje kao simbol anđela čuvara koji vas odvraća od iskušenja.

23. Mač i riječi tetovaže

Tetovaža: Gornja strana lijevog zgloba sadrži mali mač istetoviran na njemu. Ostatak podlaktice prekriven je tetovažama riječi, baš poput one desne koja mu dovršava rukav.

24. Tetovaže morskog psa i slova

Tetovaža: Baš kao i njegova desna, Dexova lijeva ruka također sadrži isti dizajn istetoviran na njoj. Sadrži morskog psa zajedno sa smajlićima tetoviranim u blizini zglobova prstiju. Oba prsta njegove ruke sadrže slova tetovirana na njima. Oni na njegovoj lijevoj ruci sadrže slova koja tvore riječ, “UŽIVO”, a prsti na desnoj ruci sadrže slova koja tvore riječ, “ŽIVOT”

Značenje: Iako se čini kao jednostavna tetovaža, riječi na oba njegova prsta spojene čine rečenicu “ŽIVI ŽIVOT” koju je dobio od onoga što mu je majka govorila zbog čega je ovu tetovažu dobio na svom tijelu.