Tetovaže

20 nevjerojatnih ideja tetovaža s križem sa značenjima i slavnim osobama

Križevi su zauvijek bili među najraširenijim dizajnom zbog beskonačno različitih značenja koja imaju. Popularna zabluda o križevima jest da oni imaju pojedinačne vjerske konotacije, ali podnose mnogo različitih značenja za određenog nositelja. Neke od najpoznatijih definicija uključuju; odlučnost, predanost, poštenje, smrtnost, pobožnost, sklad i poštenje, da spomenemo samo neke.

Postoji bezbroj mogućnosti i dizajna pomoću kojih možete promijeniti svoju tetovažu s križem prema svojim željama. Možete dodati elemente koji su povezani s kršćanskim uvjerenjima ili vjerojatno nešto drugo što je potpuno osobno. Međutim, obični križ također je prilično u modi sa samo podebljanim crnim linijama. Uostalom, sve je u značenjima koja oni nose.

Stoga smo stvorili popis nekih od najboljih tetovaža koje možete isprobati:

 • Keltski križ

Keltski križevi daleko su najomiljeniji i najtradicionalniji dizajn tetovaža. Potiče iz 5. stoljeća s prikazom irskih i škotskih Kelta i njihovih mišljenja, ciljeva i kulture. Njegov dizajnerski rad sastoji se od čvorova, petlji i labirinta koji izražavaju osebujne puteve kojima idemo u životu i duhovnu vezu između vjerskog i stvarnog života.

 • Gotički križ

Gotski križ još je jedan vruć, ali ima različite konotacije i obično je povezan s boli ili bijesom, što predstavlja reprezentaciju gotičke kulture. Ovi križevi obično imaju šiljastu žicu i zmije utkane u dizajn.

 • Krilati križ

Mali krilati križevi obično se slave s oba spola i obično nose bit gubitka voljene osobe ili susreta pred smrt. Tipično smješteni na vrhu stražnje strane, dizajni se uvelike razlikuju po svojoj veličini i složenosti.

 • Djevojačka tetovaža

Žene, s druge strane, vode prema nečemu profinjenijem i ne baš tako blistavom ili žestokom. Pojednostavljena tetovaža, samo dvije prekrižene crte na unutarnjoj strani prsta ili na stražnjoj strani vrata najatraktivniji su odabir. Križevi na žici od krunice s perlicama namotani oko zapešća ili gležnja jako su porasli u modi nakon što je Nichole Richie pokazala svoje.

 • Američki tradicionalni križ

križna tetovaža

Tradicionalni američki stil tetoviranja vodi porijeklo iz pomorske tradicije. Kako bi se moglo vjerovati, vjera i služenje često idu ruku pod ruku. Mornari i drugi pripadnici oružanih snaga općenito su dobili tetovaže koje hvale njihovu vjeru. Američke tetovaže početkom 20. stoljeća bile su jednostavnog dizajna i boja.

 • Tetovaža raspela

križna tetovaža

Općenito nazvan raspelo, Rood križ predstavlja Isusovo tijelo na križu. Obično lebdi visoko iznad govornice crkve. Raspelo u međuvremenu pripisuje sliku križa koja također uključuje Isusovo raspeto tijelo. Naslov “Rood Cross” potječe od staroengleske riječi “Rood” i znači “štap”. To bi stari engleski retoričari nazvali križem. Nazivi “raspelo” i “križ” nisu se pojavili mnogo kasnije. Protestantske religije koriste raspelo ili Rood kao metodu zadržavanja mjesta na Isusu. Druge uporabe simbola unutar kršćanske religije, poput Papinskog križa (koji na križ pričvršćuje još dva kraka), pridaju važnost samom križu. Neke protestantske sekte vjeruju da ova upotreba slabi značenje simbola.

 • Tetovaža križem cijelog tijela

križna tetovaža

Ova tetovaža cijelog tijela priča priču koje je većina nas svjesna! Samo na prvi pogled dobit ćete nijanse ovog dizajna. To je tetovaža raspeća koja prikazuje Isusa kako plaća za grijehe čovječanstva.

 • Isus koji nosi grijehe

križna tetovaža

U Bibliji se kaže da je Isus izgubio život zbog svih grijeha svojih sljedbenika. Podržao je svoj križ do mjesta gdje je trebao biti razapet, baš kao što je prikazano na dnu ove tetovaže.

 • Sklopljene ruke

križna tetovaža

S povećanjem važnosti tetovaže s križem, ne čudi previše što se dizajn križne tetovaže nadopunjuje elementima poput golubova i krunica. Križne tetovaže poput ove uglavnom preferiraju muškarci u odnosu na žene.

 • Biblijski stih

križna tetovaža

Ova tetovaža izgleda kao da ju je slikao amaterski slikar crnom tintom. Ideje za postavljanje, odnosno vrh lijevog ramena, savršene su za takav produženi dizajn. U ovaj dizajn možete dodati bilo koji kršćanski element za koji izgledate kao da je gotov. To definitivno povećava značaj dizajna.

 • Riječi uključene

križna tetovaža

Dodavanjem nekih riječi vaša namjera tetovaže definitivno postaje jasnija. Možete dodati neke citate ili izreke iz Biblije ili, što se toga tiče, bilo koje vjerske knjige. Također možete dodati neke druge citate koji povećavaju značaj dizajna.

 • Bijela tinta

križna tetovaža

Jedinstvena tetovaža koju mnogi cijene, ovaj križ je nacrtan na zapešću bijelom tintom! Izgleda super poput zaštitnog znaka i gotovo je slabo izražen, ali jednom kad se vidi, prekrasan bijeli križ nikada ne razočara ostavlja trajan dojam svakome tko ga baci na uvid.

 • Tetovaža s prstima

križna tetovaža

Ova tetovaža sa sitnim simbolom savršena je za one koji žele sakriti i prikazati tetovažu u isto vrijeme. Lako ga je sakriti jer je prilično malen, iako je na istaknutom položaju da bi mogao izgledati! Ovakvi dizajni bolje odgovaraju ženama nego muškarcima, koji vole nešto hrabrije.

 • Beskonačni križ

križna tetovaža

Ova je tetovaža vrlo uredno napravljena na zapešću, što je izvrsna ideja za postavljanje takvog dizajna. Značenje tetovaže vrlo je očito. To znači beskrajno vjerovanje u milosrđe dobra. Vjerojatno je osoba vrlo religiozna napamet i njihova vjera im je najveća snaga. Ovu tetovažu možete personalizirati tako što ćete umjesto “Vjeruj” unijeti neku drugu riječ.

 • Ptičji križ tetovaža

križna tetovaža

Tetovaže na leđima, bez obzira na vrstu, izgledaju zaista nevjerojatno. Leđa ili vrh ramena su najbolje mjesto i jedno od najčešćih mjesta na kojima možete dobiti mastilo. Tetovaža sadrži križ s tri goluba koji lete visoko na nebu. Golubovi su dio kršćanstva i predstavljaju mir.

 • Iza uha

križna tetovaža

Tetovaže iza ušiju postale su prilično popularne ovih dana, a to je zbog dva glavna razloga. Prije svega, izgledaju super slatko jer su sićušni. Drugo, nisu samo u diskretnom položaju koji ih čini lakšim za skrivanje, već su i prilično mali. Stoga ih je lakše sakriti kad želite.

 • Za Voljenog

križna tetovaža

Normalno je i ispisati križ tetovažom na leđima ili bilo gdje po tijelu kako bi se zapamtio gubitak voljene osobe. Obično će tetovaža koja ima ovoliki značaj i važnost imati i datum dana kada su voljeni napustili zemlju.

 • Tetovaža prstiju krunice

križna tetovaža

Ova je tetovaža nesumnjivo djevojačka i muškarci joj se neće previše svidjeti ako joj se ne dodaju neki muški ili podebljani elementi. Ovo je ekskluzivno za dame. Tetovaža izgleda vrlo atraktivno zbog preslatke krunice koja se doima kao da su spojili prste. Gotovo podsjeća na pravi prsten!

 • Potez četke 

križna tetovaža

Neki ljudi vole imati malu i urednu tetovažu s crnim obrisima kako bi im dali ograničen izgled. Međutim, kao što se vidi na slici, postoje i drugi koji ne žele ništa popraviti, nego dopuštaju kreativnosti da učini svoju magiju.

 • Tetovaža obrnutog križa

križna tetovaža

Pa, ovo je križ vrlo jednostavnog izgleda, ali ne izgleda li pomalo čudno? To je zato što je naopako. Tko zna koja bi namjera mogla biti iza toga.

PROSLAVE S KRIŽNIM TATAU

 • Molly Brazy

križna tetovaža

Molly Brazy si je tetovirala ružu s križem na bedru.

 • Bernice Burgos

križna tetovaža

Bernice Burgos ima tetovažu križa na leđima koja joj se spušta niz kralježnicu.

 • Stefanie Knight

križna tetovaža

Stefanie Knight dobila je sićušni križić preko kažiprsta.

 • Brenda Song

križna tetovaža

Brenda Song ima tetovažu križa na rebrima. Prilično moderan izbor smještaja, zar ne?

 • Pauley Perrette

križna tetovaža

Pauley Perrette se obojila sitnom tetovažom križa ispod gležnja.

 • Brittany Furlan

križna tetovaža

Tetoviranje zgloba prilično je popularan trend pa se Brittany Furlan tetovirala križem na desnom zapešću.

 • Gloria Govan

križna tetovaža

Gloria Govan na nozi ima tetovažu križa plemenskog izgleda.

 • Kimberley Loaiza

Kimberly Loaiza ima drugačiju vrstu križnog dizajna s cvjetnom lozom isprepletenom na njoj.