Tetovaže

19 tetovaža Derricka Rosea i njihovo značenje

Derrick Martell Rose američki je profesionalni košarkaš koji trenutno igra za Detriot Pistons u NBA -u. Igrao je lopticu za sveučilište u Memphisu, a izabran je od strane Chicago Bullsa na draftu 2008. godine gdje je osvojio nagradu za NBA novaka godine, a također je postao najmlađi igrač koji je 2011. godine osvojio NBA nagradu za najkorisnijeg igrača 2011. godine. 22. Također je zastupao New York Knicks, Minnesota Timberwolves i Cleveland Cavaliers. Potpisao je s Pistonsima 2019. Također je osvojio zlatne medalje na FIBA ​​Svjetskom prvenstvu 2010. i 2014. zajedno s muškom košarkaškom reprezentacijom SAD -a. Derrick se boji igala, ali voli tetovirati svoju priču. Pogledajmo njegove tetovaže i značenja iza njih.

Derrick Rose

1. Tetovaža ‘1988’

Tetovaža: Desna ključna kost igrača sadrži broj, “19” tetoviran na njoj, a njegova lijeva sadrži broj “88” tetoviran na njoj.

Značenje: Tetovaža predstavlja godinu rođenja igrača. Derrick je rođen 4. listopada 1988.

2. Tetovaža ‘Godspeed’

Tetovaža: Grlo igrača sadrži tetovažu trokuta na kojoj zrače sjaji. Riječ “GodSpeed” također mu je tetovirana preko grla.

3. Tetovaža cara

Tetovaža: Na desnoj strani Derrickovih prsa nalazi se velika tetovaža starog cara. Car sjedi prekriženih nogu sa žezlom u jednoj ruci i loptom u drugoj.

Značenje: Tetovaža cara na prsima napravljena je s naslovnice knjige. Car na tetovaži je Mansa Musa, Mansa tj. Sultan u carstvu Mali. Smatra se jednim od najbogatijih ljudi koji su ikada živjeli na zemlji.

4. Obiteljska tetovaža

Tetovaža: Lijeva strana Derrickovih prsa sadrži tetovažu s nekoliko cvjetova ruže na njoj zajedno s natpisom ispod dizajna koji glasi: “Prvo obitelj”

Značenje: Tetovaža ruža predstavlja njegovo obiteljsko ime, “Rose”, a riječi predstavljaju koliko je zahvalan članovima svoje obitelji i kako svoju obitelj uvijek stavlja ispred svega u svom životu.

5. Tetovaža ‘Beba i ruke’

Tetovaža: Na sredini trbuha nalazi se tetovaža para ruku koje drže malo novorođenče. Tu je i par krila spojenih rukama koje se protežu prema stranama njegova tijela. Tu je i obris karte afričkog kontinenta koji se vidi iznad bebe, emitirajući zrake sjaja.

Značenje: Tetovaža bebe koju nose anđeoske ruke tetovaža je njegova sina, Derricka Rosea Jr., kojeg jako obožava. Postoji još jedna tetovaža za njegovog sina, što ćete uskoro saznati.

6. Tetovaža ‘Božje dijete’

Tetovaža: Na stražnjoj strani vrata igrača nalazi se tetovaža malog djeteta na peleni. Beba ima i krila na leđima. Ispod bebe su oblaci koji počinju na igračevim leđima, a preko gornjeg dijela leđa tetovirane su mu riječi: “BOŽJE DIJETE”.

Značenje: Tetovaža bebe s krilima, kao i riječi predstavljaju njegovog vlastitog sina, Derricka Rosea Jr. Tetovaža predstavlja njegovu ljubav prema sinu, a također pokazuje kako ga gleda kao Božje dijete i pokazuje kako je bog čuvar njegova sina i uvijek će biti tu da se brine o njemu.

7. Tetovaža ‘čarobnjak’

Tetovaža: Na lijevom ramenu igrača nalazi se tetovaža čarobnjaka koji u jednoj ruci drži štap, a drugom dribla loptu. Riječ “Poohdini” također je tetovirana iznad čarobnjaka.

Značenje: Puh je ime koje ga je Derrickova baka zvala. Kad je igrao košarku sa svojim prijateljima, bio je čaroban poput čarobnjaka pa su mu nadjenuli nadimak “Poohdini” poput Houdinija i ime mu se zaglavilo. Tetovaža predstavlja njegov nadimak i čarobnjaka iz crtića kao podsjetnik na njegove prve dane.

8. All-Star tetovaža

Tetovaža: Sa strane lijeve podlaktice nalaze se riječi “ALL STAR” tetovirane na njoj u stilu grafita. Postoje i dvije zvijezde koje sadrže riječi.

Značenje: Tetovaža predstavlja 2010. godinu kada je izabran kao rezerva za svoju prvu All-Star NBA utakmicu. Postao je prvi igrač iz Bullsa koji je izabran od Michaela Jordana 1998.

9. ‘Chicago’ tetovaža

Tetovaža: Na gornjoj strani njegove lijeve ruke nalazi se prizor zgrada u Chicagu s košarkaškom loptom iza nje. Riječi “SWEET HOME CHICAGO” također su tetovirane kako bi išle s tetovažom na gornjem dijelu zapešća.

Značenje: Tetovaža predstavlja Englewood, Chicago, mjesto gdje je rođen i odrastao. Tetovaža je posveta njegovom rodnom gradu.

10. ‘DZY’ tetovaža

Tetovaža: Sa strane lijevog zgloba nalaze se slova na kojima je tetovirano “DZY”. Unutarnja strana zgloba također sadrži riječ “NADA”, tetoviranu na njoj, napravljenu unutar kutije.

Značenje: Tetovaža nade je motivacijska koja mu pomaže da se riješi bilo kojeg problema u životu. “DZY” predstavlja naziv njegove nadolazeće linije tenisica s Adidasom koju je zadirkivao u svojim pričama na društvenim mrežama.

11. Tetovaža ‘Rose and Letters’

Tetovaža: Desna ruka igrača sadrži tetovažu ruže na kojoj se nalazi naziv “Brenda” ispisan unutar ruže. Svaki njegov prst sadrži i slovo tetovirano na njemu.

Značenje: Ruža s desne strane predstavlja ime jedne od najbližih članova obitelji, njegove majke, Brende Rose.

12. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Gornja strana Derrickovog desnog zgloba na sebi sadrži dizajn tetovaže koji podsjeća na kapu bezalkoholnog pića i ima slova “EE” ispisana.

13. Tetovaža podlaktice

Tetovaža: Sa strane desne podlaktice nalazi se dizajnerska tetovaža na kojoj se nalaze riječi: “Svi jedu”.

Značenje: Tetovaža riječi na podlaktici izraz je po kojem su Derrick i njegovi prijatelji živjeli u Chicagu. Odrastao je na južnoj strani koja je opasniji dio Chicaga.

14. Tetovaža ‘križ i likovi’

Tetovaža: Na unutarnjoj strani desne podlaktice nalazi se tetovaža križa. Iznad križa je tetovirano nekoliko likova.

Značenje: Lik na njegovoj ruci japanski je natpis. Tetovaža križa na njegovoj ruci predstavlja Derrickove vjerske poglede i simbolizira žrtvu Isusa Krista radi spašavanja čovječanstva.

15. Tetovaža ‘Cross and Quote’

Tetovaža: Područje oko njegovog desnog lakta sadrži još jedan križ istetoviran na njemu. Na križu su i dva oka. Na križu je istetoviran citat koji kaže: “Samo mi Bog može suditi”.

Značenje: Tetovaža križa zajedno s citatom predstavlja kako je Derrick gospodar svojih djela i ne sluša ničiju kritiku ili pohvalu jer misli da ga samo svemogući može suditi jer zna tko je on uistinu.

16. Tetovaže ‘ptica i riječ’

Tetovaža: Na desnoj strani vrata, iza uha, nalazi se tetovaža ptice u letu koja ima glavu čovjeka. Na njegovoj čeljusti postoji i tetovirana riječ koja glasi: “PAIDEIA”

Značenje: Ptica na njegovoj ruci s ljudskom glavom drevni je egipatski simbol koji se koristi za označavanje duše ljudskog bića. Riječ na njegovoj čeljusti grčka je riječ koja znači obrazovanje i uglavnom se koristila za označavanje obrazovanja za društvo.

17. Tetovaža ‘Malcolm X’

Tetovaža: Vanjska strana njegove lijeve potkoljenice sadrži portret Malcolma X na njemu.

Značenje: Derrick voli stavljati portrete svojih idola na noge, a dosad ima tri na lijevoj nozi. Malcolm X je jedan od njih.

18. Tetovaža ‘Martin Luther King’

Tetovaža: Na prednjoj strani lijeve potkoljenice nalazi se portret Martina Luthera Kinga mlađeg.

Značenje: Martin Luther King Jr. također je jedna od figura na koje Derrick gleda kao na jednog od svojih idola.

19. Tetovaža ‘Bruce Lee’

Tetovaža: Najnoviji dodatak portretima na nozi je jedan od Brucea Leeja na lijevom bedru.

Značenje: Tetovaža je također počast jednom od njegovih idola.