Tetovaže

18 tetovaža Lionela Messija i njihovo značenje

Barcelonin talisman i nogometna legenda, Lionel Messi već duže vrijeme pod iglom prekriva tintom nekoliko svojih dijelova tijela. Messi je inspiraciju dobio od svog suigrača Dani Alves koji je poznat po tetovažama cijelog tijela. Očigledno, Messi se u početku bojao boli pa je dobio svoju ženu Antonella prvo se tetovirati, a kasnije, kad je dobio prvu tetovažu, nije bilo zaustavljanja. Zvijezda je sada prikupila prilično impresivne tinte na leđima, ruci i nogama. Svaka od njegovih tetovaža za njega ima osobni značaj. Pogledajmo tetovaže Lionela Messija i njihovo značenje.Lionel-messi-nova-tetovaža

1. Tetovaža ‘Majčin portret’

messijeve majke potrait tat

messi

Tetovaža: Tetovaža ‘Majčin portret’ na lijevoj strani njegovih leđa.

Značenje: Naš omiljeni nogometaš zasigurno je mamin dječak. Njegova prva tetovaža portret je njegove majke Celije na leđima. Messi je oduvijek bio jako blizak sa svojom majkom i smatra je svojom srećom koja mu je pomogla da ostvari svoje snove. On je neka vrsta obiteljske osobe kojoj je obitelj na prvom mjestu. Kako bi izrazio svoju ljubav i poštovanje prema majci, dobio je portret svoje majke ispisan na leđima. Njegova majka Celia i njegov brat Matias upravljaju njegovim dobrotvornim povjerenjem, “Zaklada Leo Messi” koji je osnovan 2007. godine za pomoć djeci u rizičnim situacijama.

2. Tetovaža ‘HandPrints’

otisak ruku

tetovaža lionel messi-otisci ruku

Tetovaža: Tetovaža ‘HandPrints’ na lijevom mišiću lista.

Značenje: Kad je Messi 2. studenog 2012. prvi put postao otac, dobio je otiske ruku svog tek rođenog dječaka ‘Thiago’ tetoviran na nozi. Tada je čak propustio i trening kako bi bio u vrijeme rođenja sina s Antonellom. Rođenje Thiaga najavio je na svojoj Facebook stranici pisanjem,

Danas sam najsretniji čovjek na svijetu, sin mi se rodio i hvala Bogu na ovom daru! Hvala mojoj obitelji na podršci! Zagrljaj svima. ”

3. Tetovaža ‘Thiago’

Messi tetovaža na nozi

Tetovaža: ‘Thiago’ tetovaža na lijevim lisnim mišićima.

Značenje: Messi je još jednom otišao ispod igle kako bi pokazao očinsku ljubav i naklonost prema svom tek rođenom sinu Thiagu. U početku je Messi otiske ruku sina ispisao unutar prekrasne tetovaže u sjeni srca. Ranije su se pričale da ruke predstavljaju cilj ‘Maradonine ruke Božje’, no on je otklonio glasine da su to zapravo otisci njegova sina tako što je njegovo ime ‘Thiago’ upisalo unutar tetovaže otisaka ruku.

4. ‘Nogometna’ tetovaža

lionel messi-nogometna tetovaža

Tetovaža: ‘Nogometna’ tetovaža na lijevoj nozi.

Značenje: Messi je od malih nogu razvio strast prema nogometu igrajući stalno sa svojom braćom i rođacima. Danas se Messi smatra najboljim nogometašem svijeta i jednim od najvećih igrača svih vremena. Sve je to postigao samo predanošću svojim ciljevima. Kako bi izrazio svoje poštovanje i osjećaje prema svojoj jedinoj strasti, na nogometu je ispisao nogomet.

5. ‘Isusova tetovaža

Lionel Messi Jesus Tat

Tetovaža: ‘Isusova tetovaža na desnoj ruci.

Značenje: Na desnoj ruci legende nogometa nalazi se tetovaža Isusova lica s krunom prijestolja. Ovaj tat izjavljuje Messijeva vjerska uvjerenja i odaje mu počast.

6. Tetovaža ‘Lotus’

tetovaža lionela messi-lotosa

messi-isus-tat

Tetovaža: Tetovaža ‘Lotus’ na desnoj ruci.

Značenje: Svi znamo da Messi potječe iz malog argentinskog grada Rosaria. On je savršen primjer priče o krpama do bogatstva, a njegova Lotus tetovaža na ruci to također objašnjava. Dio je Messijeve tetovaže s punim rukavima i simbolizira da talent može rasti bilo gdje. Tetovaža lotosa također ima nekoliko duhovnih značenja. Općenito, simbolizira ponovno rođenje, nove početke, čistoću i prosvjetljenje.

7. Tetovaža ‘Rose Window’

tetovaža prozora lionel messi-rose

Messi-rukav

Messi prikazuje tetovaže rukava i nogu

Tetovaža: Tetovaža ‘Rose Window’ na desnom laktu.

Značenje: Tetovaža ‘ružičasti prozor’ koja je istaknuta značajka tetovaže rukava ove nogometne zvijezde inspirirana je crkvom Sagrada Familia u Barceloni.

8. Tetovaža ‘King Crown’

tetovaža kruna lionel messi-king

Tetovaža: Tetovaža ‘King Crown’ na desnoj ruci.

Značenje: Messi je tetovirao ‘King Crown’ za svoju suprugu Antonellu Roccuzzo koja ima sličnu tetovažu na desnoj ruci. Dakle, par ima tetovaže krune kralja i kraljice na svom tijelu.

Antonella Roccuzzo-kraljica tetovaža krune

Messijeva supruga Antonella Roccuzzo na desnoj ruci ima tetovažu ‘kraljice krune’

9. Tetovaža ‘Antonella Eye’

tetovaža oka lionel messi-antonella

Tetovaža: Tetovaža ‘Antonella Eye’ na desnoj ruci.

Značenje: Messi je supruzi Antonelli nataknuo oko na ruku. Messi je u vezi s Antonellom od 2008. godine i poznat joj je od svoje pete godine. Par je najavio dolazak svog prvog sina Thiaga 2012., a drugog sina Matea 2015. 30. lipnja 2017. par se vjenčao, a nakon vjenčanja su u ožujku 2018. dočekali trećeg sina.

10. Tetovaža ‘Divovski sat’

lionel messi-divovski sat tattpoo

Tetovaža: Tetovaža ‘Divovski sat’ na desnoj podlaktici.

Značenje: Uz divovski sat koji mu ukrašava cijelu desnu podlakticu, Messi je dobio i zupčanike na satu. To doista definira da je vrijeme najvrjednije što čovjek može provesti u svom životu.

11. Tetovaža ‘Timepiece Cogs’

tetovaža zupčanika lionel messi-sat

Tetovaža: Tetovaža ‘Timepiece Cogs’ na desnoj podlaktici.

Značenje: Tetovaže zupčanika na satu smatraju se podsjetnikom na prolazno vrijeme, često odražavaju želju za životom u sadašnjem trenutku, umjesto da gledaju u prošlost ili brinu o budućnosti.

12. Tetovaža ‘krunice’

tetovaža lionel messi-krunica

Tetovaža: Tetovaža ‘krunice’ na desnoj podlaktici.

Značenje: Messi je dobio tetovažu krunice koja čini obris njegova rodnog grada, Rosario. Messijev umjetnik tetovaža, Roberto Lopez objasnio je da je početna namjera bila stvoriti krunicu koja je kroz različite slike oslikala priče iz njegova života. Uz ovu tetovažu, karte južnoameričkih i europskih tetovaža također su ispisane tintom. Ne samo to, kako bi prekrilo cijelo područje, kako bi mu se dao osebujan izgled, cvjetovi narančaste boje također su obojeni mastilom. Rekao je Roberto,

Sat i dio mehanizma Cronosa, Boga vremena. Cvijet lotosa, prema japanskoj kulturi, znači da ćete cvasti bez obzira odakle dolazite kad ga najmanje očekujete. Čahura tog cvijeta predstavlja sina. ”

13. Tetovaža ‘Karta Južne Amerike i Europe’

Slika nije dostupna.

Tetovaža: Tetovaža “Karta Južne Amerike i Europe” na desnoj ruci, ali točno mjesto ove tetovaže nije poznato.

Značenje: Nisu dostupni jasni podaci o ovoj tetovaži.

14. ’10’ Tetovaža

tetovaža lionel messi-10

Tetovaža: ’10’ Tetovaža na lijevoj nozi.

Značenje: Broj 10 je broj dresa Lionela Messija za ‘Nogometni klub Barcelona’ i “Argentinski nacionalni nogomet” tim. Ranije je Messi imao cijeli rukav bodeža s uzorcima krila i ruža koje je kasnije pokrio. Sada na lijevoj nozi ima samo otiske ruku, broj 10 i nogometne tetovaže.

15. Tetovaža ‘bodež s krilima’

lionel messi-bodež s tetovažom krila

Tetovaža: Tetovaža ‘Bodež s krilima’ na lijevoj nozi.

Značenje: Ranije je Messi u okolici imao tetovažu bodeža s krilima prekrivenu uzorkom ruža. Nogometna superzvijezda mnogo je puta na društvenim mrežama uhljebljena zbog ove tetovaže. Zbog svega toga, prekrio je tetovaže na lijevoj nozi. Sada je vidljivo samo ime njegovog sina zajedno s otiscima ruku, brojem 10 i nogometnom tetovažom.

tetovaža lionel messi-noga

Lionel Messi pokrio je svoju tetovažu ‘bodež s krilima’

16. Tetovaža ‘datumi rođenja’

tetovaža s datumima rođenja Lionela Messija

tetovaža messi-rođenja

Tetovaža: Tetovaža ‘rođendana’ na obje noge.

Značenje: Na lijevoj nozi, unutar tetovaže otisaka ruke njegovog najstarijeg sina Thiaga, Messi je upisao datume rođenja svoja tri sina i njegove supruge Antonelle. Datum rođenja Thiaga je 2. studenog 2012., Matea je 11. rujna 2015., Cira je 10. ožujka 2018., a supruga Anonella 26. veljače 1988. Na desnoj nozi, zajedno s datumima rođenja, Messi je upisao imena svojih sva tri sina i njegova supruga Antonella.

17. Tetovaža ‘Kissing Lips’

tetovaža lionel messi ljubi usne

Tetovaža: Tetovaža ‘Kissing Lips’ tik ispod struka.

Značenje: Tetovaža ljubljenih usana tetovaža je usana njegove supruge Antonelle. Par je bio u vezi od 2008., a vezali su se 2017., nakon gotovo 10 godina veze. Sada su blagoslovljeni s tri sina, Thiagom, Mateom i Cirom. Ova je tetovaža samo vidljiva jer se nalazi ispod struka nogometne superzvijezde.

18. Tetovaža ‘Mateo’

tetovaža lionel messi-mateo

Tetovaža: Tetovaža ‘Mateo’ na desnoj ruci.

Značenje: Messi je dobio ime svog drugog sina, Mateo, ispisan na ruci koji je rođen 11. rujna 2015. Nakon rođenja Matea, njegovi roditelji (Messi i Antonella) su 30. lipnja 2017. povezivali čvorove. Messijeve tetovaže posvećene su članovima njegove obitelji, pokazujući njegovu ljubav i brigu za svakog od njih.